Makuuhuoneen joulutunnelmaa: ruosteenpunaista ja piparinruskeaa

Hyvää ensimmäistä adventtia! Marraskuusta on (vihdoin) päästy ja edessä on suloinen joulukuu – tämä on aina minulle pieni riemuvoitto. Innostuin pikkujouluviikonlopun myötä puuhailemaan kotona ja laittelemaan myös makuuhuonetta vähän jouluisempaan asuun. Tänä vuonna minua viehättää etenkin vahvat, mausteiset ja lämpimät sävyt, ja makuuhuoneeseen päätyikin syvää punaista, ruosteen sävyjä ja piparinruskeaa. Ehkäpä ne saavatkin olla nyt tämän joulun värit.

Ripustin makkariin punaisen paperitähden, jonka siirsin pois olohuoneesta sinne tulleen isomman koristeen tieltä. Tämän innoittamana kaivoin kaapista samaa sävymaailmaa: sänkyyn petasin Midnattin ruskeansävyiset pussilakanat, jotka sopivat minusta ihanasti joulukauteen. Näiden päälle heitin vielä Muuton ruosteenpunaisen viltin. Makkarin tunnelma muuttui kertaheitolla viileän harmaiden lakanoiden jälkeen taas aivan erilaiseksi ilman, että mitään uutta piti hankkia. Tästä syystä rakastankin erilaisia tekstiilejä, niillä saa niin nopeasti ja kätevästi muunneltua huoneessa vallitsevaa tunnelmaa.

Ruskea ja oranssi sävymaailma jatkuu myös avohyllyn tavaroissa – kuinka pidänkään tuosta peilistä ja vanhasta Arabian kynttilälyhdystä. Iltaisin polttelen tuossa kynttilää, ja peili tuplaa valon kauniisti heijastaen koko huoneeseen pehmeää oranssinsävyistä valoa. Tällaiset yksityiskohdat ovat niin ihania!

Olen mieltänyt tämän Muuton puuvillaisen viltin aina kesäiseksi sekä materiaalinsa että värinsä puolesta. Se taipuu kuitenkin yllättävänkin kivasti myös joulukauteen, kun sen yhdistelee vähän eri lailla: valkoisen sohvan, kasvikuosien ja juuttimaton sijaan lämpimien ruskeiden ja punaisten pariksi. Tämä on hyvä muistutus itsellekin siitä, kuinka kaikki on kiinni yhdistelmistä – niitä vaihtelemalla tuttuunkin tuotteeseen saa helposti uutta näköä.

Tarkoituksenani oli hakea myös nyt pikkujouluksi pieni havunoksa tai pikkukuusi maljakkoon, mutta tyydyin toistaiseksi vain napsaisemaan koristeeksi pienen sypressinoksan parvekkeeltani. Ihan söpö pieni koristus näinkin, mutta jonkinlainen pöytäkuusi tai iso männynoksa pitää kyllä vielä hankkia. Tästä kiinnostaisi aika krouvi ja luonnonmukainen versio, jopa juuret voisi jättää näkyville. Havut tuovat joulun, niistä lähtee niin ihana tuoksu.

Tällaista joulutunnelmaa makkarissa – se toki ennättää varmasti vielä elää, sillä joulukuuhan on vasta alussa ja esimerkiksi joulukukkakausikin on vielä kokonaan starttaamatta. Pidän kuitenkin paljon näistä syvistä ja tummista sävyistä ja luulenpa, että valkoinen joulu saa omalla kohdallani väistyä ainakin hetkeksi syrjään…

Ihanaa ja tunnelmallista joulukuuta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *