MAAILMAN HELPOIN VIERASVARA

kakku3_800

Viikonloppuna saimme vieraita Tampereelta, ja pyöräytinpä pitkästä aikaa pöytään jotain makeaakin. En ole mikään leipuri sanan varsinaisessa merkityksessä: tykkään kyllä leipoakin toisinaan, mutta useimmiten aika tai viitseliäisyys ei anna periksi ryhtyä tähän hommaan. Minusta on kuitenkin ihan ok myös oikaista tarvittaessa, kaikkea ei tarvitse aina tehdä itse. Viikonlopun herkullisin kakku – ja mitä helpoin vierasvara – syntyikin käden käänteessä valmiista mutakakkupakasteesta, jonka päälle levitin mascarponevaahtoa ja ison kasan raikkaita marjoja. Kyllä oli hyvää!

kakku5_800

Tokihan vielä paremmalta kakku olisi maistunut kokonaan itse tehtynä. Valmiit mutakakut eivät kuitenkaan ole minusta ollenkaan hassumpia nekään, maku ja koostumus ovat valmistuotteeksi yllättävänkin hyviä, itse kun tuppaan paistamaan kakun aina vähän liian kiinteäksi. Ja pienellä tuunauksella valmispohjakin muuntautuu moneen. Maustoin mascarpone-kermavaahdon vaniljasokerilla sopivan vaniljaiseksi, mutta kuitenkin raikkaaksi: tuhti kakku kaipaa minusta rinnalleen jotain keventävää. Marjat ovat kokoonpanossa ehdottomia, ne freesasivat makua vielä paljon raikkaammaksi ja tekivät kakusta vähän kauniimman katsella. Voi, kun tulisi vielä kesä ja tuoreita, maistuvia marjoja saisi täältä kotimaastakin. Tuontimansikat eivät ole koskaan millään muotoa näiden veroisia, vaikka kohtalaisesti kaiken makean vastaparina toimivat nytkin.

kakku4_800

Kakun ohella viikonloppuna tehtiin myös superherkullista kolmen juuston pitsaa, eli kylläpä tuli taas herkuteltua koko viikonlopun edestä. Tämän jälkeen onkin taas hyvä jatkaa kohti raikkaampaa uutta viikkoa – pieni kevennys ennen viikon päästä starttaavaa aurinkolomaa lienee ihan paikallaan.

Herkullista maanantaita!


Last weekend I made the easiest cake ever: I bought a frozen mud cake base and spread some mascarpone cream and fresh berries on top of it. So easy, so tasty.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *