Lontoo-vinkit lyhyelle viikonloppureissulle

Palaillaan vielä hetkeksi Lontoon tunnelmiin. Olen saanut matkasta sen verran kysymyksiä, että ajattelin koota yhteen vielä täsmävinkkini ja suositukseni lyhyelle viikonloppureissulle Lontooseen. Olimme Lontoossa neljä päivää, ja tämän aikana kaupunkia ennätti nähdä jo tosi mukavasti. Toki paljon nähtävää jäi vielä seuraaviinkin kertoihin, mutta pitkässä viikonlopussa pääsee jo hyvin kiinni kaupungin tunnelmaan. Lontoo on siis oikein hyvä vaihtoehto pienelle nopealle kaupunkilomalle, lentoaikakin kun on mukavan lyhyt ja lentoja saa parhaimmillaan alle parinsadan euron hinnalla.

Yöpyminen

Yövyimme Kensingtonissa, joka osoittautui sijainniltaan loistovalinnaksi. Tämä viehättävä alue on mukavan matkan päässä ydinkeskustasta ja mikä parasta, suoran metroyhteyden päässä lentokentältä. Suosittelenkin ehdottomasti Heathrow´lta saapuvia tsekkaamaan yöpymispaikan Piccadilly Linen varrelta, tämä keskeinen metrolinja on kätevin ja edullisin tapa kentältä kulkemiseen. Tällä linjalla pääsee myös suoraan moniin mielenkiintoisiin paikkoihin (ja vaikka Harrodsin ovelle), jolloin matka-aika ja metrolinjojen vaihto minimoituu. Me yövyimme Nadlerissa, ihan perussiisti hotelli, jossa parasta oli kuitenkin erittäin näppärä sijainti.

Kulkeminen

Paras kulkuväline on ehdottomasti metro eli paikallisittain tube. Sillä kulkee helposti näppärästi paikasta toiseen, ja selkeästi eri nimillä nimetyt linjat helpottavat suunnistamista huomattavasti. Kertalippu on suhteellisen kallis, jotenka päädyimme ostamaan päivälippuja, toki saatavilla on myös useamman päivän kortteja, jolloin hinta putoaa vielä lisää. Lentokentältä Paddingtoniin kulkee myös erillinen juna, mutta tämä on melkoisen hintava metroon verrattuna – tämän saimme todeta itsekin ostettuamme ensin vahingossa liput tähän. Vaihto sujui kuitenkin mutkattomasti, ja yleisestikin palvelu oli kaikkialla tosi hyvää ja sujuvaa. Se oli selkeästi briteillä hallussa.

Busseihin ei tällä kertaa hypätty, mutta eiköhän kulku niilläkin suju yhtä jouhevasti. Luulen, ettei klassinen kiertoajelu Lontoossa olisi ollenkaan hullumpi vaihtoehto sekään, kaupungista saa tätä kautta varmasti hyvän yleiskäsityksen. Ehkäpä täytyy kokeilla tätäkin vielä jonain kertana.

Nähtävyydet

Emme varsinaisesti kiertäneet nähtävyyksissä, mutta tokihan London Eye, Big Ben, London Bridge, Thames ja muut oli käytävä tsekkaamassa –  varmasti kaupungin lukuisat maamerkit ja museot olisivat olleet myös tarkemman vierailun arvoisia. Harrods-tavaratalo oli myös eräänlainen nähtävyys, melkoisen hulppeaa meininkiä siellä. Tavaratalon parasta antia oli ehdottomasti huikea ruokaosasto, joka notkui valtavia määriä erilaisia herkkuja ja eksoottisia raaka-aineita. Vaate- ja asustepuoli oli puolestaan minulle lähinnä pyörryttävä kokemus, eräänlainen elämys toki tämäkin, mutta tänne ei tullut välitöntä tarvetta päästä enää uudelleen.

Shoppailu

Shoppailumahdollisuuksia Lontoossa on loputtomasti. Shoreditchista kirjoittelinkin jo oman postauksensa, mutta en voi olla mainitsematta aluetta myös tässä yhteydessä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen alue, joka on täynnä ihania kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä pikkuputiikkeja. Shoreditch sijaitsee Itä-Lontoossa eikä ole ihan kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, mutta metrolla tännekin pääsee oikein näppärästi. Mikäli alueella haluaa yöpyä, vaikutti ainakin Ace Hotel varsin kivanoloiselta vaihtoehdolta, me tosin hylkäsimme tämän vähän hankalan pituisen lentokenttäyhteyden takia.

Muista alueista haahuilimme Sohon laitamilla, sieltä löytyy mm. Liberty-tavaratalo, joka puolestaan oli varsin viehättävä kokonaisuus. Vanhassa talossa sijaitseva tavaratalo koostuu pienehköistä huonetiloista, jonne jokaiseen oli rakennettu oma osastonsa. Yleisvaikutelma oli lähinnä putiikkimainen ja jotain aivan muuta kuin mahtaileva Harrods. Soho rajautuu muotikatu Oxford Streetiin, jonka varrelle on kerääntynyt kaikki kuviteltavissa olevat high street -liikkeet. Melkoinen turistirysä, mutta tulipahan nähtyä sekin.

Skygarden

Lopuksi vielä täsmävinkki yhteen kiinnostavaan paikkaan, Skygardeniin London Bridgen liepeille. Korkealle muiden rakennusten yläpuolelle kohoavan pilvenpiirtäjän yläkerroksessa on näköalakahvila, josta on epäilemättä huikeat näköalat Lontoon yli. Bongasimme tämän vinkin Asun-lehdestä ja aikeinamme oli poiketa kahvilassa viimeisenä päivänä, mutta eipä tuonne niin vain päässyt, liput olisi pitänyt ostaa etukäteen netistä. Muita Lontooseen matkaavia vinkkaan kuitenkin ehdottomasti pitämään tämän kohteen mielessä – ja varaamaan liput etukäteen paikan nettisivuilta.

Lontoo on tietysti täynnä myös pieniä kuppiloita, viihtyisiä pubeja ja sen sellaisia, jotka houkuttelevat pistäytymään sisään. Välillä on kiva vain haahuilla ilman tarkempaa ohjelmaa, pistäytyä sisään kutsuvan oloisiin paikkoihin ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Säätilan vuoksi Hyde Park ei ollut vaihtoehto, mutta voisin kuvitella tämän olevan kesäaikaan aika ihana käyskentelykohde. Muista kuitenkin varata mukaan tarpeeksi lämmintä vaatetta; saarella tuulee usein, ja reissumme aikoihin maaliskuun lopulla ilma sattui olemaan kerrassaan jäätävä. Pipo, paksu takki ja kaulahuivi tulivat tosiaankin tarpeeseen – keväisistä ilmoista sai vain haaveilla.

Kaiken kaikkiaan Lontoo yllätti tosi positiivisesti ja ennakkoon ehkä hitusen kuivakkana pitämäni kaupunki osoittautui eläväksi, urbaanin trendikkääksi ja kaikin puolin mielenkiintoiseksi kohteeksi, jossa tekemistä ja nähtävää riittää jokaiseen makuun. Tänne mennään ehdottomasti vielä uudestaankin!

Mitäs vinkkejä teiltä löytyy kyseisestä kaupungista?


Some tips, must see places and postcard pictures from our trip to London.

Kommentit (10)
 1. Lontoo on ihana! Kun kävin kaupungissa, oli pääsiäinen ja juhlapyhien aikaan siellä usein rempataan metrolinjoja/asemia. Olimme ostaneet Oyster Cardin (matkoja/rahaa voi ladata), mikä käy metrojen lisäksi busseihin ja lähijunaan. Päädyimme meidän hotellin metrolinjan rempan vuoksi ajamaan paljon bussilla. Bussilinjat olivat myös selkeitä (kartan/reittioppaan toki tarvitsin avuksi) ja bussin kyydistä oli äkkiä nähty ja ihailtu yllättävän iso osa Lontoota!

  1. Totta, bussi on kyllä tuosta syystä varmasti tosi kiva, kaupunkia tulee nähtyä samalla kun matkustaa paikasta toiseen. Metrossa ei ole tuota etua. 🙂

   Lontoo oli kyllä ihana, täytyy ehdottomasti vierailla siellä uudestaankin vielä joskus.

 2. Hanna/Pastellimaja
  29.3.2018, 08:55

  Tiesitkö, että Lontoosta löytyy William Morrisin museo? Sinä tulit siitä ekana mieleen, kun kerran vielä Briteissä asuessani suunnittelin siellä käyväni. No, jäi minultakin sitten aikataulusyistä väliin. Oma suosikkialueeni Kensingtonin lisäksi on Marylebone ja toki Nottinghillin rauhallisemmat kadut. Ehkä kesällä taas suuntaamme kaupunkiin. Suurkaupungiksi Lontoo on minusta ihanan kodikas, turvallisen oloinen ja helposti haltuunotettavissa.

  1. Enpäs tiennytkään, kiitos vinkistä! On varmasti kyllä käymisen arvoinen paikka, täytyy pitää mielessä vastaisuuden varalta. Minäkin ihastuin tuohon tiettyyn kodikkuuteen, ehkä se tuli osaltaan melko matalasta kaupunkisiluetistakin. Me emme ehtineet ollenkaan Notting Hillin taloja ihastelemaan, se vähän jäi harmittamaan, mutta ehkäpä sitten ensi kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *