Urbaani, trendikäs Shoreditch

Lontoosta on palailtu kotiin ja arki jatkuu taas entisellään. Kamera on täynnä reissukuvia, joten muutama Lontoo-aiheinen postaus on vielä tulossa. Lupaan kuitenkin olla aiheuttamatta totaalista matkapostausähkyä teille, kohta palaillaan taas sisustusjuttujen pariin. Ensin kuitenkin vielä pieniä palasia Lontoosta, johon ihastuin tämän reissun myötä kyllä yllättävänkin kovasti.

Päivänä eräänä hyppäsimme metroon ja hurautimme hieman kauemmas ydinkeskustasta Shoreditchiin, joka on urbaani ja trendikäs kaupunginosa Itä-Lontoossa. Tämä valinta osoittautui hyväksi, sillä Shoreditch oli ihanissa putiikeissaan ja urbaanin trendikkäässä fiiliksessään kiistatta matkan parasta antia. Mikäli siis vierailette kaupungissa, ei tätä aluetta kannata jättää välistä – täältä löytyy roppakaupalla niin visuaalista katsottavaa kuin huikean urbaania tunnelmaakin.

Shoreditch on täynnä trendikkäitä kahviloita, ravintoloita, cocktailbaareja ja it-merkkien putiikkeja – silmänruokaa löytyy siis ihan kaikkialla, eikä fyysinen ruokapuolikaan kakkoseksi jää, ruokahoukutuksia tuli eteen ihan joka kulmassa. Paikka on vähän boheemi ja rähjäinen, mutta silti tosi cool – tältä kuvittelisin tiettyjen kaupunginosien Berliinissäkin näyttävän. Julkisivut ovat täynnä graffiteja, katutaide-elementtejä ja industrialhenkisiä yksityiskohtia, ja kiinnostavia liikkeitä on ihan vieri vieressä. Ihmekös tuo, että paikka on saavuttanut tietynlaisen hip-maineen, kadut oikein pursuivat energiaa ja urbaania fiilistä.

Kaiken tuon rentouden ja rähjäisyydenkin vastapainoksi Shoreditch on täynnä trendikkäiden hypemerkkien liikkeitä – toisaalta jotenkin aika jännäkin yhdistelmä, mutta toki perusteltu myös, täällähän se trendikansa liikkuu. Yllä olevat kuvat ovat Le Labon ja Aesopin myymälöistä, ihan huikeita molemmat. Tällä kertaa lähdin molemmista tyhjin käsin, mutta viimeisen päälle mietittyjen liikkeiden tunnelmaa ja yksityiskohtia on aina kiva ihastella. Täällä liikkeet ovat elämyksiä ja kokonaisuuksia, joissa on paljon enemmän kuin pelkkiä tuotteita. Kuitenkin tunnelma pysyy rentona ja ajanmukaisena, ja kynnys on matala pistäytyä sisään. Näin sen pitäisi ollakin.

Shoreditchissa olisi voinut viettää useammankin päivän, mutta alueesta sai ihan mukavan käsityksen jo yhden iltapäivänkin aikana. Tänne kannattaa tulla kiertelemään ihanissa pienissä putiikeissa, syömään, kahville ja/tai drinkille ja ennen kaikkea haistelemaan omaleimaista kansainvälistä tunnelmaa. Alueella sijaitsee myös parissa näissäkin kuvissa esiintyvä Ace Hotel, joka pikaisen aulakierroksen jälkeen näytti tosi kivalta paikalta. Alun perin harkitsimme itse asiassa yöpymistäkin täällä, mutta hotellista oli sen verran hankala etäisyys lentokentälle, että valitsimme paremmin reitin varrelle sopivan paikan. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi – kirjoittelenkin vielä Lontoon täsmävinkeistä kokonaan oman postauksensa. Yksi niistä on kuitenkin ehdottomasti Shoreditch – täällä käydään takuulla vielä uudestaankin!


One day in London we visited Shoreditch, which is modern and urban area in southern London. The area is full of trendy stores, restaurants, coffee houses and drink bars, you could spend hours and days just wondering around enjoying everything you see. Despite of beautiful stores, rough street art and all that eye candy, the best thing though was the athmosphere of the whole place – it was so cool and hip. I can definitely recommend this area, it was something totally different than other London and yet so fascinating.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *