Lempikasvejani

Kuten varmasti tiedätte, ovat viherkasvit yksiä sisustuksen lempielementtejäni. En ehkä ole kaikkein paras mahdollinen hoitaja niille, eikä kasvien määrä ole koskaan ryöstäytynyt kotonani käsistä. Kasveja löytyy kotoa aina, mutta kuitenkin niiden lukumäärä on pysynyt aina melko maltillisena.

Viherkasvit ovat olleet jo melko pitkään trendikkäitä sisustuksessa, mutta näissäkin on hauska seurailla, miten kasvisuosikit vaihtuvat kulloistenkin trendien mukaan. Ensin oli peikonlehti, joka vaihtui oliivipuuhun, viikunaan, tyräkkiin ja sittemmin banaanipuuhun. Omalle suosikkilistallenikin on tullut viime aikoina jonkin verran lisäystä, tässä muutamia uusia (ja vähän vanhempiakin) viherkasvisuosikkejani:

Kuningasbegonia

Punertavat kasvit ovat alkaneet viehättää viime aikoina yhä enemmän. Hankin joskus viime vuonna tällaisen kuningasbegonian kotiini, se oli ihana, mutta nuupahti harmittavan äkkiä. Tämä kuvan versio sen sijaan on pysynyt hyvänä jo pidempään, joten ehkä kyseessä oli harvinaisen huono tuuri tai huolimaton hoitaja. Begonian herkullisen punainen sävy ihastuttaa, se luo kauniin kontrastin ympäristöönsä ja sopii ihanasti erilaisten ruukkujenkin pariksi.

Mimosa

Mimosa on uusimpia kasvitulokkaitani, ja tästä ehdinkin jo vinkata täällä blogissa jokin aika sitten. En ole aiemmin törmännyt tällaiseen puun malliseen mimosaan, vaan nähnyt näitä ainoastaan leikko-oksina. Aivan ihana tämä pikku puu! Harmi kyllä mimosa on aika vaativa kasvi ja kuten pelkäsinkin, on se alkanut viime aikoina näyttämään vähän kuivumisen merkkejä… Peukut pystyyn, että kasvi vielä pelastuu tuosta, sillä tämän pitäisin mielelläni kodin koristeena vielä pitkään.

Alokasia

Alokasia vilahtelee tiuhaan tämän hetken sisustuskuvissa. Yksinkertainen ja veistoksellinen kasvi sopiikin kivasti modernin skandinaavisiin sisustuksiin. Tämäkin kasvi toistaa herkullisen syviä sävyjä, tummaa vihreää ja hivenen punertavaakin, on kaunis kontrasti vaaleassa ympäristössä.

Aitoviikuna

En malttanut olla lisäämättä tähänkään listaan aitoviikunaa, sillä se nyt vain on lempparini. Sopivan herkkä, mutta kuitenkin selkeä kasvi jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen. Oma aitoviikunani ei muuten ole edelleenkään tiputtanut lehtiään talveksi – epätyypillistä, mutta onnekasta. Toivottavasti hyvä tuurini tämän suhteen on jatkumaan päin…

Tuoksupelargonia

Tässä toinen pitkäaikaisempi suosikkini, tuoksupelargonia. Tällä hetkellä omani viettää kituuttavat hiljaiseloa ja talvikautta, mutta kevään tullen ne toivottavasti taas virkistyvät rehevämmiksi. Tuoksupelargonioista on olemassa kaikenlaisia kiinnostavia versioita, näihin voisin perehtyä seuraavaksi. Tässäkin viehättää rennon herkkä muoto ja rönsyävä kasvutapa – ehkä kuitenkin tykkään tämän tyyppisistä kasveista vielä skarpin tyylipuhtaita versioita enemmän.

Mitä kasvisuosikkeja teiltä löytyy?


Green plants have been a huge trend for many years. It´s interesting to follow how the hype plants have changed during years: first there were monsteras everywhere, then olive trees, figs, cactuses and banana trees followed. Here´s some of my new and older favourite plants: rex begonia, mimosa (in a form of a tree, this is really nice!), alocasia, fig tree and scenty geranium.

Kommentit (8)
 1. Tanja / Idis & Interiööri
  16.1.2018, 23:12

  Meitsin viikunapuu heitti veivit tai sitten se nukkuu sikeää talviunta. Se asustaa nyt pesuhuoneessa ja olen varmuuden vuoksi kastellut sitä jos vaikka ihmeherääminen tapahtuisi. Alokasian ostin juuri eilen. Saa nähdä olisiko se pitkäikäisempi… Onneksi mennään valoa kohti!

  Olen yrittänyt etsiskellä aina vähän ”erilaisia” kukkia, mutta niin ne vaan tuppaavat kukkakaupatkin elävän trendien mukaan ja valikoima on sen mukainen.

  1. Viikunat osaavat kyllä olla vähän hankalia. Oikeaoppisestihan ne pitäisi talvettaa viileässä, mutta koitin tätä joskus ja minulla ainakin kasvi pääsi kuivahtamaan ja kuolemaan talven aikana. Ja harvallapa löytyykään viileä, mutta kuitenkin plusasteissa pysyvä tila kotoa…

   Näinhän se on, trendit näkyvät luonnollisesti kukkakaupoissakin. 🙂 Onneksi eri lajikkeissa on kuitenkin aika kivasti valinnanvaraa.

 2. Enkelinsiipi ja viininpunainen juoru sekä jukkapalmu <3 Niin mummola tulee mieleen.

  1. Oi. Varsinkin tuo enkelinsiipi näyttäisi olevan kovassa nosteessa just nyt. Se on kyllä ihana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *