Kylpyhuoneen kuviolasiseinä

Kaupallinen yhteistyö: Lasilinkki

Kirjoittelin taannoin Kuviolasia kylpyhuoneeseen -postauksessa kylppäriini tulevasta raitakuviollisesta lasiseinästäni. Nyt seinä on vihdoin asennettu paikoilleen, ja pääsen näyttämään lopputuloksen teillekin. Kylpyhuoneen pienuudesta johtuen laajojen ja havainnollisten kuvien ottaminen oli vähän hankalaa, mutta toivottavasti saatte käsityksen näistäkin kuvista. Luonnossa lasiseinä on aivan mieletön – se on tosiaankin se viimeinen silaus kylpyhuoneen ulkonäköön.

Lasiseinä asennettiin suihkua vastapäätä, näin se suojaa pesukonetta ja tämän yläpuolella olevaa seinäkaappia vedeltä. Sijoituspaikasta johtuen halusinkin lasiin struktuuria, näin se häivyttää hieman pesukoneen ja kaapin kylkiä. Toivomaani raitakuvioista lasia ei tuntunut löytyvän mistään valmiina, mutta kuopiolaisen Lasilinkin kautta toiveideni mukaisen pystyraitaisen lasin teettäminen onnistui mainiosti. Kuviolasista tuli juuri niin kaunis kuin toivoinkin ja itse kustomoimastani lasiseinästä tuli täydellinen, vaikka vastaavaa en ollut koskaan livenä nähnytkään. Myös tilauksen suhteen kaikki sujui varsin mainiosti, lisää tilauksesta ja mallin suunnittelusta voi lukea aiheeseen liittyvästä aiemmasta postauksestani täältä.

Valitsin lasiin mustat metallikehykset, ne luovat lasille kauniit raamit ja tuovat vähän ryhtiä kokonaisuuteen. Mustaa löytyy muutenkin kylpyhuoneesta pienin ripauksin käsisuihkusta ja pyyhekoukuista, näin ollen väri oli luonnollinen valinta, muttei korostu kuitenkaan tilassa liikaa. Seinä on käännettävä ja kiinni kantavalla seinäkiskolla, sillä en halunnut näkyviä tukitankoja kattoon tai seinään. Tämäkin oli osasyy mustan kehyksen valintaan, sillä nyt kehys yhdistyy kauniisti mustaan seinäkannakkeeseen.

Suihkuseinä on ollut käytössä nyt reilun viikon verran ja tänä aikana se on osoittautunut varsin helppohoitoiseksi. Lasin toinen puoli on melko sileä, joten se on helppo pyyhkiä kuivaksi, ja käännettävyyden ansiosta lasin puhdistus onnistuu myös pesukoneen takaa. Kuvioitu lasi on myös vähän armeliaampi vesipisaroiden suhteen, ne eivät näy lasissa ollenkaan niin helposti sileään lasiin verrattuna. Kuvioitua lasia ei siis kannata karsastaa ainakaan puhtaanapidon kannalta, sanoisin seinän olevan jopa helppohoitoisempi normaaliin sileää lasiin verrattuna.

Aluksi jännäsin, tekeekö suihkuseinä kompaktista tilasta vielä pienemmän tai ahtaamman oloisen. Itse asiassa kävi kuitenkin päinvastoin: suihkuseinä rajaa nyt suihkun alueen selkeämmin omaksi tilakseen ja toisaalta pyykinpesu ja säilytys integroituu nyt nätimmin tilaan. Suihkun alue tuntuu nyt jopa suuremmalta, kun se rajautuu kauniisti suihkuseinään, ja vaikutelma on kauniin lasiseinän myötä myös paljon ylellisempi. Lisäksi suihkuseinä tuo mukavasti käytännöllisyyttä ja estää veden roiskumisen koko tilaan pitäen kuitenkin tilan avarana ja ilmavana.

Olen aivan ihastunut lasiseinääni, tällaiset yksityiskohdat nostavat kylpyhuoneen kyllä ihan uudelle tasolle. Lasilinkin kautta vastaavia saa tilattua omin mitoin ja valitsemillaan profiileilla, myös erilaiset lasikuvioinnit onnistuvat. Ja vinkkaanpa vielä tässä samassa, että yritys tekee myös todella kauniita mustakehyksisiä tilanjakaja- ja ruutulasiovia, näille kun tuntuu olevan tällä hetkellä kova kysyntä. Toimitukset onnistuvat kattavasti koko Suomeen ja lasiseinä löysi turvallisesti perille Kuopiosta aina Turkuun asti – ystävällinen kuski jopa auttoi huolella kootun paketin sisäänkannossa, vaikka tämä ekstrahommiksi menikin. Tämä jos mikä on hyvää palvelua.

Nyt on viimeinenkin silaus kylppäristäni valmiina. Kyllähän tuosta pienestä tilasta tuli remontin myötä paljon käytännöllisempi – ja kauniimpi myös. Remontti oli välttämätöntä tehdä, mutta kyllä se myös kannatti: nyt tätä tilaa on ilo käyttää ihan joka päivä.

Here´s an introduction of my glass wall which was installed to the bathroom lately. The glass wall is customized by myself and made by Finnish company Lasilinkki. I am so happy with the result, the ribbed glass looks so nice and sophisticated and hides the side of my laundry machine behind it. The black frames finish the look and bring nice character to the space.

rakenna-ja-remontoi kylpyhuoneremontti kylpyhuone
Kommentit (8)
  1. Mielettömän upea ja tyylikäs kokonaisuus, sinulla se on taito hyppysissä! Olen vielä aivan fiiliksissä noista laatoistakin – miten olet saanut ikivanhan laatan näyttämään niin tuoreelta! – ja nyt sitten tuo valtavan kaunis suihkuseinä, en kestä! 😀

    1. Kiitos kovasti, Sanna! Tuo suihkuseinä on kyllä kuin koru tuossa kylppärissä, ja livenä pääsee oikeuksiinsa vielä kuvia paremmin.

      Laattojen suhteen olen todennut, että mitä yksinkertaisempi, sen parempi. Itse asiassa olen tosi huono suunnittelemaan mitään efektejä kylppäreihin, tai sitten ne efektit tulevat jostain muusta kuin laatoista. 🙂 Jotenkin olen nyt tällä hetkellä tosi ihastunut tällaisiin yhdellä laatalla toteutettaviin kokonaisuuksiin, suurentavatkin vähän optisesti tilaa ja luovat ajattoman ja rauhallisen taustan. Tätä vasten kaikenlaiset pienet yksityiskohdatkin nousevat kauniimmin esiin.

  2. Hei Maija! Oikein kaunis ja toimivannäköinen kylpyhuone. Kuinka monta neliötä siinä on?

    1. Hei, ja kiitos kovasti! Tässä kylppärissä on aika tarkalleen 3 neliötä. Pikkuinen kylppärihän tämä siis on, mutta tälläkin pärjää mainiosti nyt kun säilytystilaa on tarpeeksi ja kph-kalusteiden koko on tilaan nähden järkevä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *