Kukkien keskellä

Viime viikolla kävimme Annen kanssa kuvailemassa Raision ihanaa alppiruusupuistoa. Alppiruusujen kukinta oli jo hiipumaan päin, mutta paikka oli tästä huolimatta huikaisevan kaunis. Iltahämyssä napattuihin kuviin tallentui suorastaan satumainen tunnelma, ja päätin käyttää kuvat hyväkseni yhdistämällä ne toisen ystäväiseni Hennan blogista napattuun Mitä nyt -juttuideaan.

Mitä teet juuri nyt?

Istun parvekkeella läppärin kanssa. Päivä on ollut lämmin ja vieläkin ulkona on mukava istuskella, vaikka aurinko ei enää tähän paistakaan. Asuntoni kuumenee näin kesällä jonkin verran, näinpä parvekkeella on ihanan vilpoisaa ja raikasta. Katseeni kääntyy parvekkeen orvokkeihin, jotka eivät ole enää ollenkaan näin kukkeassa kunnossa – pitäisi hommata jotakin muuta tuohon tilalle.

Mitä on päälläsi?

Harmaa college ja kukkahame. Tykkään yhdistellä kesäisen naiselliseen vaatekappaleeseen jotain simppeliä ja modernia, tällöin se tuntuu enemmän minulta. Usein vaihdan kotivaatteet päälle melko nopeasti töiden jälkeen, mutta toisinaan jään kupeksimaan päivävaatteissa pitemmäksi aikaa – näin taisi käydä nytkin.

Mitä viimeksi ostit kaupasta?

Tein viikon alkajaisiksi perinteisen jääkaapintäydennysreissun ja hankin kaikki perustarvikkeet tulevalle viikolle: voita, maitoa, juustoa, leipää, maustamatonta jogurttia ja salaattitarvikkeita. Tänään kävin vielä hakemassa torilta mansikoita – ajattelin nimittäin tehdä itselleni mansikka-halloumi -salaattia, se on yksi suurista kesäherkuistani.

Mitä olet tehnyt tänään?

Töiden lisäksi en juuri mitään erityistä. Arki rullaa usein aika samalla kaavalla: aamulla töihin, töistä kotiin, sitten vähän kotihommia, järkkäilyä ja blogitöitä. Iltaisin on tullut aktivoitua ja lähdettyä ulos, joko ihan vain lenkille tai sitten muihin tekemisiin. Viime aikoina on tullut käytyä jonkin verran iltakävelyillä tai -ajeluilla Turun lähisaarissa, Ruissalossa ja Hirvensalossa. Pitää muistaa, että ihania maisemia ja kaunista luontoa on tarjolla ihan tuossa nurkan takana, sen kun vain ottaa ja lähtee.

Mitä olet syönyt tänään?

Aamu alkoi paahtoleivällä ja kaurapuurolla, johon lisäilin pakastemarjoja ja raejuustoa – nyt on aika syödä pakastin tyhjäksi marjoista. Piipahdin lounastauolla kaupungilla ja nappasin lounassämpylän torikahvilasta. Vaikka kauppatori onkin parhaillaan myllerryksessä, oli aika ihanaa istua lounaskahvilla torimaisemissa auringonpaisteessa. Seuraavana vuorossa olisi se kesäinen salaatti, tosin tomaattipastan aineksetkin löytyisivät valmiina. Onpas muuten kinkkinen valinta näiden kahden välillä.

Mitä päivän ohjelmaasi kuuluu?

Päivän ohjelma alkaa olla takana päin. Ehkä käyn vielä iltalenkillä, kesän myötä lenkkeilyharrastukseenikin on tullut ihan uutta puhtia. Vastailen kommentteihin, tarkistan illan asuntotarjonnan, katson ehkä jakson Mad Menia. Minun on pitänyt ikuisuuden verran aloittaa tämän sarjan katsominen ja nyt vihdoin pari viikkoa sitten sain sen startattua. Ainakin näin ensimmäisen kauden jälkeen vaikuttaa oikeinkin hyvältä valinnalta.

Mitä on to-do listallasi?

Vaikka mitä. Lähipäivinä pitäisi kuvata asiakkaalle muutamia tuotteita ja blogikin kaipaisi lisää sisustusaiheista sisältöä. Lisäksi listalla polttelee vaatehuoneen siivous ja kirjanpitohommat, jotka ovat jääneet tekemättä jo ihan liian pitkältä ajalta… Pitäisi myös kehitellä ohjelmaa loppuviikon vapaapäivääni ajatellen – silloin on tiedossa jotain kivaa, jonka keksimisestä minä olen vastuussa.

Mitä hyvää ja huonoa tässä päivässä on ollut?

Paljonkin hyvää – erityisesti mainittakoon tämä kesäinen ilma, joka palasi takaisin pienen tauon jälkeen! Kesä on jotenkin niin ihanaa aikaa, kaikki oleminen ja eläminen tuntuu tällöin jokseenkin kevyemmältä ja helpommalta. Auringosta ja lämmöstä saa niin paljon energiaa ja virkeyttä, ja kesällä tuleekin mentyä, tehtyä ja nähtyä ystäviä ihan eri tavalla. Jos jotakin huonoa pitäisi löytää, on se varmastikin asuntoasiat ja lievä tuskastuminen tämän hetken asuntotarjontaan. Haluaisin jo kovasti löytää itselleni oman asunnon, mutta sopivia ei oikein tunnu löytyvän ja pari otollista on mennyt harmittavasti sivu suun. Tiedän, että tässä asiassa pitää vain olla kärsivällinen ja malttaa odottaa sopivaa – kyllä se oikea sieltä vielä tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.


One magical summer night at rhododendron park around Turku.

 

Kommentit (6)
 1. Pidetään peukkuja, että löydät pian mieleisen asunnon.

  1. No täytyy toivoa! On kyllä saanut huomata, että hyvistä asunnoista on täällä tosi kova kilpailu – nopeat tosiaankin syövät hitaat…

 2. Ihana rodopuisto, tuolla kyllä viihtyisi loputtomiin! Niin, nuo mieluisat ja itselle hyvät asunnot ovat joskus kiven alla ja kysyvät kärsivällisyyttä. Kyllä sinä vielä löydät, mutta varmaan turhauttavaa roikkua jatkuvasti ”etuovella” ja huomata jonkin hyvän kadonneen juuri kun sitä oli ajatellut:(
  Kesä onneksi saa ajatukset välillä muuhunkin tekemiseen ja noiden ystävien tapaaminen on kyllä tosi tärkeää, jokaiselle! Mukavia ja lämpöisiä päiviä sinulle!

  1. No näinhän se on, sellainen jatkuva kyttääminen ja asuntojen selailu on kieltämättä vähän turhauttavaa – ja kuitenkin koko ajan täytyy olla valmiudessa toimia nopeasti mikäli otollisen oloinen vaihtoehto sattuu kohdalle. Mutta sellaista se asunnon etsiminen on, kysyy hermoja. 🙂 Olen huomannut, että joustovaraa pitää olla eikä kriteereitä kannata asettaa liiankaan tarkkaan. Tismalleen niitä vastaavaa asuntoa voi olla vaikea löytää ja täydellisyyttä on turha tavoitella – ihan niin kuin kaikissa muissakin asioissa. Mutta onneksi kesä tosiaan on täynnä kaikenlaista mukavaa tekemistä tämän vastapainoksi, ja mikäs tuolla nykyisessäkään asunnossa ollessa – eipä sieltä toisaalta ole kiire poiskaan. 🙂

   Ihania kesäpäiviä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *