Parvekkeen kevätsiivous

Kesä on saapunut Turkuun! Vietän tämän viikon lomaa, ja tällä kertaa minulla taisi käydä ilmojen suhteen todellinen tuuri. Viime päivät olenkin nauttinut kesäisistä ilmoista ja mennä viipottanut siellä täällä. Tänään innostuin siivoamaan parveketta kesäkuntoon, ja hainpa sinne jo ensimmäiset kesäkukatkin. Nyt lämpimistä ilmoista on entistä mukavampi nauttia myös omalla pikkuisella parvekkeella.

Lämpimien ilmojen myötä ensimmäiset parvekekahvitkin on jo juotu. Parvekkeeni ei ole kovin suuri, mutta tuollainen pieni pöytäryhmä mahtuu siihen kuitenkin ihan mainiosti. Tuossa on mukava kahvitella tai vaikka lueskella hetki lehteä iltapäiväauringossa. Edellisessä postauksessa kirjoitin valon määrän merkityksestä, mutta kyllä vain tällainen pieni parvekekin on minulle tärkeä asia. Tilan ei tarvitse olla iso, riittää että pääsee nauttimaan ulkoilmasta edes vähän oman kodin yhteydessä – aina kun ei jaksa pakata kamppeita ja suunnata puistoon tai muualle ulos.

Parvekkeen somistuksen aloitin maltillisesti orvokeista, hain niitä ison nipun ja istutin puulaatikkoon. Tuollaiset pienikukalliset orvokit ovat minusta aivan ihania, pidän niistä vielä enemmän kuin isokukallisista lajitovereistaan. Kesällä näen tuon laatikon täynnä yrttejä, heiniä tai jotain muuta rönsyilevää vihreää, mutta ihan vielä ei ole niiden aika. Orvokit kestävät hyvin vielä viileitä öitä, siispä niistä on varminta aloittaa tässä vaiheessa. Lisäillään parvekkeen kasvivalikoimaa sitten vähän myöhemmin kesän kunnolla koittaessa.

Taimikaupassa törmäsin tuollaiseen hauskaan punasävyiseen apilaan, enkä malttanut olla hankkimatta yhtä sellaista testiksi. Istutin sen kokeeksi pieneen ruukkuun pöydälle, saas nähdä miten se kestää siinä vielä tähän aikaan vuodesta. Tuollaiset punasävyiset kasvit ovat minusta erityisen viehättäviä, tästäkin lajikkeesta saisi upean istutuksen, kun sitä yhdistelisi vaikkapa vähän korkeampiin heiniin. Tällaiset modernit kasvit innostavat kovasti perinteisten kesäkukkien ohella.

Parvekkeellani on minusta erityisen kaunis kaide, se on 50-luvulle tyypillisesti metallia, mutta pyöröpinnan sijaan tuollaista neliskanttista paksuhkoa metallitankoa. Kaiteen kulmissa on kauniit pyöristykset ja metallipinnat jatkuvat kauniisti parvekkeen lattiaan saakka – pieniä yksityiskohtia, mutta ne tekevät yllättävän paljon kokonaisilmeeseen. Oikein onnistunutta suunnittelua minusta.

Puhtaalla ja siistillä parvekkeella on mukava aloittaa tulevan kesän fiilistely. On kyllä huippua, että kesä on jo ihan kulman takana – olen kyllä niin innoissani näistä lämpimistä ilmoista.

Jokos te olette aloittaneet terassi- tai parvekekauden?


The weather has been really nice last couple of days, now it feels that the summer is finally coming. Today I cleaned the balcony and planted the first summer flowers there. My balcony is quite small but there´s still enough space to enjoy sun and lovely coffee moments, and now it´s much nicer to sit there in a clean and tidy environment.

Kommentit (1)
  1. Totta…tilan ei tarvitse olla suuri, kunhan pääsee ulos…huomasin sen, kun ensin kauhistelin tuota meidän postimerkkipihaa, edellisen 1700 neliöisen pihan jälkeen. JA tuon on hujauksessa siistinyt talven jälkeen ottamaan vastaan uutta kesää.
    Nyt nautitaan tästä ihanasta lämmöstä ja loppuviikkoon on luvattu lisää lämpöä♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *