KUKAT TEKEVÄT JOULUN | A HINT OF XMAS

Hyvää ensimmäistä adventtia! Pikkujoulun kunniaksi ensimmäiset joulujutut on nyt kaivettu täälläkin esiin, vaikka viikonloppuna muuten ei pikkujoulujuhlia sen kummemmin vietettykään. Aloitin kodin koristamisen maltillisesti kasveilla ja kukilla, ne ovat itselläni aina suuri osa joulutunnelmaa. Joulun odotus alkaa hyasintin tuoksusta ja tietysti kynttilöistä, joita on nyt ripolteltuna ympäriinsä entistäkin enemmän.
Löysin Piia Jaalalta hurmaavan vaaleanpunaisia leikkohyasintteja. Se perinteinen pinkki versio ei kuulu suosikkeihini, mutta tähän ihastuin. Sävy on ihanan herkkä ja hento, vain aavistuksen joulua kuiskaava. Haalea sävy käy myös kauniisti yhteen harmaan taljan kanssa, josta on tullut oma ehdoton suosikkini. Iltasella on ihana käpertyä pehmeän taljan uumeniin, lueskella lehtiä tai katsella takkatulta.

Ruokapöydälle asettelin puolestaan vähän tummempaa ja dramaattisempaa tunnelmaa. Minusta tällainen lämmin ja tummasävyinen tunnelma sopii kivasti yhteen Mehiläispesä-valaisimen kanssa, sen messinkirenkaat nappaavat heti parin tuosta kynttiläpurkista. Yksityiskohdista tulee vähän lämpöä tuon kokonaisuuden keskelle, ja metallivärit henkivät joulua ja juhlaa.

Ei pikkujoulua ilman kuusta, sellainenkin oli toki hankittava. Tänä vuonna valitsin pikkukuusen sijaan tuollaisen kukkakaupasta löytyneen jalokuusen oksan, joka ihastutti pehmeillä neulasillaan ja rennon riippuvilla oksillaan. Havu oli aika valtavan kokoinen ja tökkäsin sen ensi hätään tuohon Riihimäen lasipurkkiin, täytyy keksiä sille vielä myöhemmin joku parempi vaasi. Mutta tuleepahan tuosta jo nytkin vähän tuoksua ja tunnelmaa kotiin.
Kuvaamisen jälkeen parturoin vielä havun alaoksia hiukan siistimmäksi, niistä kiepautin pienen kranssin ikkunaan. Näette huomenna millaisen. Nyt toivottelen ihanaa pikkujouluiltaa ja marraskuun viimeistä, huomenna onkin jo joulukuu…

Mitäs pikkujoulupuuhia teillä on ollut?


It´s already the first sunday of advent, thus I thought it´s time to do some small christmas decorations at home. My christmas is all about flowers, so I started the season with a couple of hyacinths and hydrangeas. Also I found a beautiful fir branch from a flower shop, it spreads a lovely scent around the house.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *