Kotikuulumisia

Hei pitkästä aikaa! Kesä on kulunut ja blogitauko venähtänyt varmaan pisimmäksi mitä koskaan. Täällä kesä on kulunut mukavasti, pieni pätkä siitä lomaillessa, mutta muuten aika tavanomaisissa puuhissa. Töitäkin on jo ehtinyt jatkua useita viikkoja ja arki rullaa jo tuttua kaavaansa. Olen kuitenkin halunnut irroittautua kesän aikana osasta rutiineistani ja pyhittää illat ja viikonloput ruuduttomaan oleiluun ja loppukesästä nauttimiseen. Ja kyllä se on tehnytkin hyvää!

Mutta mitäpä tänne kuuluu? Kesän aikana on tapahtunut paljonkin kaikenlaista kotijuttua, josta riittäisi paljon kerrottavaa. Ehkäpä vielä kirjoittelenkin liuskekivipationi rakennuksesta, tekemistäni istutuksista tai muista kesäisistä puuhistani, vaikka ne eivät enää kovin relevanteilta tunnukaan. Nyt katse on jo kääntynyt vahvasti alkavaan syksyyn, kodin sisätiloihin ja työasioihin. Tulossa on kiireinen ja työntäyteinen syksy kummallakin taholla, ja siksipä en aio jatkossakaan ottaa paineita someen käyttämästäni ajasta. Menkööt omalla painollaan – useimmiten tämä on paras ratkaisu niin asiassa kuin asiassa.

Kesän aikana kiepsautin olohuoneen kalustusta hieman uuteen uskoon. Siirsin tällä seinänpätkällä olleen Asplundin senkin vastakkaiselle seinälle ja siellä olleen vanhan nojatuolini tähän senkin paikalle. Olohuoneen nurkassa, tämän nojatuolin vieressä ollut Lundian kaappi siirtyi puolestaan yläkerran aulaan, jossa se tuli täyteen käyttöönsä materiaalimallien ja kirjojeni säilytyspaikkana. Tykkään aika paljon tästä järjestyksestä, mutta en ole ihan varma onko se lopullinen, siksi tv:kin on jäänyt vielä toistaiseksi vähän hassusti tuohon tuolin yläpuolelle. Seinätelinettä ei viitsi irroittaa, jos kalusteet päätyvätkin pian takaisin vanhoille paikoilleen. Pieni uudelleenjärjestely kuitenkin virkistää aina ja auttaa näkemään kotia vähän eri valossa. Käytön myötä sitä sitten näkee, onko muutos toimiva vai kaipaako käytössä kuitenkin niitä vanhoja tuttuja sijainteja.

Nyt on taas auringonkukkien aika, joka sekin on oma ihana jaksonsa. Huomaan pitäväni auringonkukista vuosi vuodelta yhä enemmän – joskus en juurikaan piitannut näistä, mutta nykyään näitä on pakko saada maljakkoon ainakin kerran sesongissa. Miten yksi kukka voikaan olla yhtä aikaa huomiota herättävän energinen, mutta kuitenkin sopivan minimalistinen. Marimekon Urna-vaasi on virallinen auringonkukkavaasini, se on kuin tehty näille kukille. Näyttävät kukat vaativat vaasiltakin jykevyyttä, ja sitä tästä kyllä löytyy.

Myös Kertulle kuuluu hyvää – hän on nauttinut kesästä ja lämmöstä täysin rinnoin. Nyt alkaneet vesikelit eivät saa hältä kannatusta, ulos lähdön sijaan kaivautuu nykyään mieluummin kuvan lailla tyynyjen uumeniin.

Maalasin hiljattain ulkoeteiseni uuteen uskoon, näytinkin pieniä maistiaisia siitä IG:n stoorien puolella. Käytin maalauksessa remontista ylijääneitä maaleja, joten sävyltään tila vastaa aika pitkälle sisäeteistäni, ei siis varsinaisesti mitään uutta auringon alla. Nyt homma on uutta mattoa ja ovien maalausta vaille valmis. Ovissa ajattelin käyttää tuota ylintä punaruskeaa sävyä, joka tuo vähän eloa hiekanharmaaseen kokonaisuuteen. Taidan myös kääntyä kuvan mattomallin puoleen, se on joustava ja kestävä kuramatto, joka taittuu myös ulkoeteisen askelmiin. Niin ihanaa, kun tämäkin tila on nyt nätti ja siisti!

Viereiset laattamallit puolestaan liittyvät suunnitteilla olevaan kylpyhuoneremonttiini, se olisi tarkoitus aloittaa syksyn aikana. Päädyin nyt siis lopulta tämän tilan suhteen täysremonttiin, sillä tällöin tilojen toiminnallisuutta pystyy parantamaan hieman kokonaisvaltaisemmin sekä korjaamaan muutaman tilassa olevan epäkohdan. Laattavalinnat ovat vielä hieman auki, mutta tulossa on hyvin simppeliä, vanhan talon tyyliä ja modernia miksailevaa henkeä. Seiniin haluan yksinkertaisen valkoisen, hieman aaltoilevan laatan. Tuo kuvan malli on täysmatta ja asennettavissa hyvin kapealla saumalla – ihan täydellinen siis. Lattiaan on näillä näkymin tulossa joko mosaiikkia, marmoria tai suurempaa laattaa, ja ehkä pientä twistiä laatoituksen yksityiskohtiin. Tästä kerron varmasti vielä lisää, jahka pääsen pohdinnoissani eteenpäin!

Jos ei kylpyhuonetta lasketa, alkaa kodissa olla remontin puolesta jo aika mukava vaihe. Alkavan kauden aikana pitäisikin keskittyä ennen kaikkea sisustusasioihin, ne ovat vielä täällä hieman puolitiessä. Tärkein tuleva sisustushankinta on olohuoneen uusi matto, haluan tänne talveksi jonkun hieman pehmeämmän ja raikkaamman sävyisen mallin. Myös valaistusta pitäisi vielä täydentää, sillä hämärtyvät illat lähestyvät jo kovaa vauhtia. Odotankin jo innolla, että pääsen suunnittelemaan kivoja kotijuttuja ja luomaan tästä kodista vielä valmiimpaa ja entistä toimivampaa. Eli inspiroivaa ja innostavaa syksyä kohti!

sisustus skandinaavinen-sisustus
Kommentit (6)
  1. Mistä on löytynytkään noin siistin näköinen kuramatto?

    1. Tämä on Turun Tapetti ja matosta, saa ihan rullatavarana useassa eri värissä.

  2. Tuota marmoria laitetaan nyt kovasti joka paikkaan, mun silmääni näyttää typerältä kaikkialla muualla kun jossain palatseissa. Makuasioita toki, omakin kylppärini on varmasti monien mielestä kauhea.

    1. Aitoa marmoria on käytetty iät ja ajat, ja minusta se on kyllä ihana oikeassa paikassa. Kaikkialle se ei tokikaan sovi. Erilaiset marmorijäljitelmät ovat sitten taas oma asiansa ja nousseet isoksi trendiksi viime vuosina, sen itse jätän suosiolla toisille. Näissä kahdessa on vissi ero. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *