KESÄSALAATTI

Kuumalla ilmalla mieli vetää kepeän kesäsyötävän pariin. Lautaselta löytyi tänään kauden parhaita makuja, jonka pohja on kerätty kauppatorilta tuosta muutaman sadan metrin päästä. Sinne kannattaa suunnistaa juuri nyt, kotimaiset kasvikset ja marjat ovat parhaimmillaan ja torilla tuoreus on melko varmasti taattu. Omaan kesän lempisalaattiini kuuluu yksinkertaisesti lehtisalaattia ja rucolaa, mansikoita, vähän ilmakuivattua kinkkua ja pannulla pinjansiemenien kera käynyttä vuohenjuustoa. Niin helppoa, niin hyvää!

Muita viimeaikaisia himotuksen kohteita ovat mm. kypsät persikat, kirsikat ja tomaatit. Jälkimmäiset ovat kesäaikaan ihan toista maata kuin muulloin, makeita ja maukkaita. Kanttarellejakin pitäisi ehtiä metsästämään, ja raparperikausi on missattu toistaiseksi vielä ihan täysin mustikoista puhumattakaan, niiden suhteen ei onneksi ole vielä hoppua. Oi voi näitä kesän herkkuja ja houkutuksia, eihän tässä muuta ehtisi kuin laittaa ja leipoa, jos sille päälle sattuisi.
Kuviin taltioitui myös palanen kesäillan tunnelmaa syvine varjoineen ja valoineen. Parhaalta herkut maistuvatkin juuri näin, kuuman päivän jälkeen pehmeässä iltavalossa nautittuna. 
Mikä ihana kesä.
My favourite summer salad is very easy to make: the thing is simply to use the freshest ingredients you can get. I threw together some frisee salad, rucola and strawberries I picked from the marketplace earlier today, then added some prosciutto and fried goat cheese to it. Last but not least were pinenuts, they brought a nice roasted nutty taste to the salad. Simple but so tasteful, a perfect meal for a hot day´s night.
Kommentit (6)
 1. Vanha Jäärä
  21.7.2016, 06:04

  Mustikat on täältä etelästä kyllä poimittu jo ja sähän et vissiin asu missään Rovaniemellä? Joten hopihopi jos mustikoita tahtoo saada. Ne kypsyivät poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna.

  1. Kääk, joko ne on poimittu?! No nyt tuleekin sitten kiire, loman alkajaisiksi täytyy siis nähtävästi suunnata suoraan puskaan.

 2. Minäkin pidän mansikoista salaatissa-Nam! 🙂 Kuule, olen yrittänyt etsiä vanhoista postauksistasi vähän värikoodeja.. Meillä on meneillään vanhan talon keittiön remppa ja mietin millä sävyllä maalasitte vanhan kotinne yläkerran lattian? Sehän oli valkoinen? Oliko seinissä sama sävy? Ja vielä-mistä hankitte listat vanhaan taloonne? Kiitos jo etukäteen! 🙂 t: Sanna ps. Se haku valikko oli aika kätevä… Kun sulla on niin hyödyllisiä postauksia, että niistä on kiva hakea juttuja myöhemminkin. Onko valikko kokonaan poistunut?

  1. Laitoin nyt tuon hakuvalikon takaisin, ja vaihteeksi se näyttäisi taas toimivankin. 🙂 Toivottavasti se pelaisi nyt pidemmänkin aikaa, sillä se on minustakin aika kätevä! Vai olenko ainoa, jolla valikko joskus tökkii?

   Me maalattiin yläkerran lattia ihan sävyttämättömällä valkoisella Betoluxilla. Tämä siksi, että seinät näyttivät olevan maalattu myös sävyttämättömällä valkoisella, tai ainakin vahvasti sinne päin (me ei siis maalattu seiniä ollenkaan, ne oli edellisen asukkaan jäljiltä). Yleensä sanotaan, että kannattaa ottaa edes pieni valkoinen sävypigmentti maaliin, jotta se peittää paremmin. Mutta Betolux oli sen verran tujua tavaraa, että meillä kyllä tuli hyvää jälkeä näinkin ihan (muistaakseni) kahden maalikerroksen jälkeen.

   Listoja hommattiin Nakolinnalta (nykyisin Hakolan puu myy samaa mallia, kolmiportaista listaa) ja sitten ihan K-raudasta.

  2. Kiitos tästä ja myös valikosta! 🙂 Löysin vanhoista postauksista seinien värikoodin G503 ( ilm. alakerta?) Värimallina näyttää toosi keltaiselle , mutta oliko sitä luonnossa?Kuvissa näyttää kyllä raikkaalle. Hakusessa on lämmin valkoinen, mutta ei keltainen.. Hankalaa, kun on jätettäviä osto-ovia , joissa 0502-Y ja ikkunoita joissa suunnilleen sama kellertävä sävy- Ja me haluaisimme kuitenkin raikasta valkoista, mutta niin etteivät ovet , ikkunat ja listat (nämä maalataan seinän sävyllä , kunhan se päätetään!) "tökkää silmään" erisävyisinä.. Siksi niin innokkaasti kyselen, kun sulla on onnistunut nuo värivalinnat ihan nappiin! 🙂 vaikka puhutaankin valkoisista…… 😀 t:Sanna

  3. Pahoittelut vähän myöhäisestä vastauksesta!

   Kyllä tuo G503 sellainen kermainen sävy oli, mutta ei minusta kuitenkaan mikään keltainen varsinaisesti. Ihan nätti ja raikas luonnossa, mutta toki juuri sellainen lämmin ja kermainen myös. En kuitenkaan sanoisi tuota millään lailla häiritsevän keltaiseksi… Mutta osta tuota sävyä pieni purkki ja kokeile johonkin 0502-Y -sävyn viereen, sillä se selviää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *