Kesäinen ja nopea salaatti

kesäsalaatti1-800 kesäsalaatti3-800

kesäsalaatti2.1-800

Kesä on ihanaa aikaa monesta syystä, ja yksi niistä on ruoanlaiton helppous. Me grillaamme aika paljon kaikenlaista ja toisinaan pihassa pöhisee savustuspönttökin. Nyt pitkän grillirupeaman jälkeen teki mieli kuitenkin jotakin kevyempää ja koska satuin olemaan yksin kotona, käytin tilaisuutta hyväkseni ja pyöräytin itselleni kesäisen salaatin. Siinä yhdistyy monta kesäistä suosikkiani: rucola, mansikat, vuohenjuusto, pinjansiemenet ja balsamico, jota pirskottelin valmiin satsin päälle. Kurkku ja avokado tuo vähän lisää ruokaisuutta, jälkimmäisen voi kuulemma pyöräyttää grillissäkin. Täytyy kokeilla vielä tämän kesän aikana tätäkin.

kesäsalaatti6-800

Olen hankkinut joskus tuollaisen minipannun muistaakseni blinejä varten, mutta se on varsin kätevä kaikessa pienessä paistamisessa, kuten pinjansiementen paahtamisessa, halloumissa tai vuohenjuustossa. Tuolla paistuu myös juuri sopiva yhden hengen pieni munakas. Tällaisia nopeita keikkoja varten tuntuu aina niin hölmöltä lämmittää valtavan kokoinen pannu, siispä tämä pieni on ajanut hyvin asiansa – kympin heräteostos on siis osoittautunut ihan tarpeelliseksi, vaikka laatu ei ehkä päätä huimaakaan.

kesäsalaatti5-800

Olen suunnitellut käyväni astiakaappiani läpi loman aikana ja poistavani sieltä kaiken turhan ja käyttämättömän. Nämä neliskanttiset marmorijäljitelmälautaset kuuluvat tähän kategoriaan, nyt kuitenkin päätin antaa näille vielä mahdollisuuden ja ottaa lautaset hetkeksi käyttöön. Ja ihan kivasti ne taipuvatkin salaatin tarjoiluun, muu kuin pyöreä muoto on vaihteeksi ihan virkistävää. Luulen silti, että lautaset päätyvät poistokasaan: miksi säilyttää jotakin, jota käyttää keskimäärin kerran kolmessa kuukaudessa.

kesäsalaatti4-800

Sellainen pieni herkkuvinkki tälle illalle. Nämä samat ainekset olisivat muuten sellaisenaan myös mitä loistavin pitsatäyte – ehkä teen tätä huomenna. Mukaan vain hyvää itse tehtyä tomaattikastiketta, eipä siinä muuta pohjan lisäksi tarvitakaan. Ihanan iisiä tämä kesäaika.


I made this summery salad for myself today. Even though I love barbecue food (and we have made it a lot) it´s sometimes nice to have something lighter and fresher for a chance. This salad includes all of my summer favourites: rucola, strawberries, goat cheese, roasted pine nuts and balsamico on top. Super easy yet tasty. These ingredients would work well on a pizza, too – maybe I´ll make it tomorrow.

Tallenna

Kommentit (2)
  1. Tuo on niin hyvä salaatti! Oikeastaan kaikki missä on mansikkaa, on hyvää.
    Kivaa loppu lomaa!

    1. Kiitos! Olen kyllä niin samaa mieltä, kaikki missä on mansikkaa on miltei järjestään hyvää! Täytyy nauttia siitä nyt niin kauan kuin kotimaista on vielä saatavilla – sesonki on harmittavan lyhyt, täytyy ottaa siitä kaikki irti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *