Kasvirykelmä ruokapöydällä

Eilen piipahdin Helsingissä Iittalan pressitilaisuudessa, jossa esiteltiin kevään 2020 uutuustuotteita. Tällaisiin tilaisuuksiin tulee lähdettyä täältä Turusta käsin aika harvakseltaan, siispä nyt oli erityisen kiva lähteä haistelemaan ensi kevään tuulia ja tapaamaan tuttuja. Kaikenlaista ihanaa on tulossa Iittalan kevääseen, näistä tarkempia poimintoja vilahti eilen Insta Storyissani, jotka taitavat tätä kirjoittaessa tosin olla jo poistuneet näkyvistä. Muutenkin somessa löytyy juuri nyt paljon poimintoja tilaisuudesta ja uutuuksista, jotka tulevat kauppoihin pääsääntöisesti tammikuun aikana – moni näitä varmaan tätä kautta on jo ehtinyt tutkiakin.

Yksi kevään uutuustuotteista on tämä Nappula-sarjan ruukku*, jota on tulossa kolmessa eri värissä, valkoisena, beigenä ja tummanvihreänä. Me saimme ruukut kotiinviemiseksi ja samaan pakettiin vieläpä kauniin, ruukkuun tehdyn istutuksenkin. Veistoksellinen ruukku onkin oiva lisä pieneen ruokapöydän kasvikokoelmaani – kiitos siis Iittalalle tästä ihanasta pienestä yllätyksestä.

Olen tällä hetkellä erityisen ihastunut kasveilla somistamiseen. Tai tokihan olen pitänyt viherkasveista aina, mutta vasta viime aikoina olen hoksannut sen, miten niitä voi käyttää myös ikään kuin leikkokukkien asemasta. Etenkin ruokapöydän nurkkaan runsas viherkasvikokoelma sopii minusta tosi kivasti, se piristää tuota muutoin aika tyhjää ja kalseaa kohtaa. Ja kun ruokapöytä on iso, ei haittaa vaikka kasvit siitä osan nipistäisivätkin – pöytää mahtuu silti vallan hyvin käyttämään ruokailuun ja työskentelyyn.

Vaaleaan kokonaisuuteen on myös kiva yhdistellä värejä. Erityisen ihanasti tähän sopii minusta reipas terrakotta, ja tämän kaveriksi passaa myös tummanvihreä ruukku. Tykkään tosi paljon ruukun veistoksellisesta muodosta, se on kaunis myös tyhjilläänkin asetelmassa. Syvä sävy saa myös kivaa vastapainoa viereisistä tummansinisistä pariovista – tummat sävyt tukevat toisiaan, vaikka väri onkin eri.

Myös ruukussa oleva viherkasvi sopii hyvin kaktuksien pariksi, ne toistavat sopivasti erilaista muotoa, mutta kuitenkin samaa sävyä. Seuraavaksi joku varmaan kysyy tuon kasvin nimeä – todettakoon siis heti samaan lauseeseen, että minulla ei ole aavistustakaan tästä. Lajikkeen tunnistavat kertokaapa ihmeessä, tiedänpä sitten itsekin hoitaa kasvia oikein.

Oletteko te kokeilleet käyttää viherkasveja ruoka- tai sohvapöytien somisteena?

*tuote saatu pr-lahjana

Kommentit (6)
 1. Viivi / Pilviraitti
  23.10.2019, 18:30

  Onpa kiva ruukku! Luulen, että joudun tammikuussa ostoksille. Harmi, kun ei ehdi joulumarkkinoille, koska olisi ollut kerrankin esittää joulupukille lahjatoive. 🙂 Mä käytän paljon viherkasveja leikkokukkien sijaan pöydillä. Keittiönpöydällä on ollut yksi jo kesästä asti.

  1. Joo, tämä on kyllä kiva! Ja harmi tosiaan, että hetken aikaa näitä ihanuuksia joutuu vielä odottelemaan, mutta ensi vuonna sitten. 🙂

   Viherkasvit ovat kyllä jotenkin niin ihanan mutkattomia – tuovat pöytäsomistuksiin vähän samaa fiilistä kuin leikkokukatkin, mutta ovat pöydällä vähän pitkäkestoisempana ilona.

 2. Eikös tuo ole Huopaitulehti. Jos sillä on samettisen pehmeät lehdet, niin voisi olla. Täällä kasvaa samanmoinen. Ruukku on myös hieno!

  1. Lehdet ovat juurikin samettiset ja pienen nukan peittämät. Pienen googlailunkin perusteella näytti samalta, kiitos siis avusta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *