Blogit
Pihkala

Sunnuntai ja kaneliset kierrepullat

pulla9-800

Tämä sunnuntai on kulunut kotona puuhaillessa. Olen maalaillut portaikkoa ja innostunut siinä sivussa vielä leipomaankin. Tällä viikolla vietetty kansallinen korvapuustipäivä meni minulta kokonaan ohi, niinpä otin nyt vahingon takaisin ja leivoin tänään ison pellillisen kanelisia pullia. En oikein osaa olla pitkiä aikoja paikallaan tai maata passiivisena sohvalla, vaan rentoudun parhaiten puuhastelemalla jotain mieluista. Siksipä tykkään buukata viikonlopuiksikin itselleni kaikenlaista pientä mieluista tehtävää, näin saan ajatukset parhaiten pois työstä ja arkisista asioista. Tämä pieni leipomisrupeama sopi ihanasti sunnuntaipäivään, fiilistelin samalla sadetta ja sytytin pari kynttilääkin kaveriksi. Pian pullantuoksu täytti koko kodin ja oli aika nauttia lopputuloksesta.

pulla6-800pulla8-800pulla4-800

Tällä kertaa skippasin perinteiset korvapuustit ja tein solmumaisia pullia, joita kanelikierteiksikin kutsutaan. Nämä ovat loppujen lopuksi yhtä nopea tehdä kuin perinteiset korvapuustit, mutta hauskan erilaisia ulkonäöltään – tällaisia pullia vilahteleekin usein myös Instan kauniissa kahvittelukuvissa. Maussa ei tietysti ole eroa korvapuusteihin, mutta ovathan nämä vähän erinäköiset pullat mukavaa vaihtelua kahvipöytään. Ne syntyvät näin helposti:

Kaneliset kierrepullat

pullaohjepulla2-800

Parasta uunituore pulla on minusta kylmän maidon parina, ihanan yksinkertainen ja nostalginen makupari. Pullantuoksuisessa kodissa oli mukava jatkaa sunnuntain fiilistelyä. Mikä ihanan pehmeä lasku uuteen alkavaan viikkoon, joka kovin sateisissa merkeissä taitaa näillä kolkilla alkaa. Lokakuu taitaa pistää tosiaankin parastaan.

Suloista sunnuntaita!


Today was a rainy dark day, so I lit some candles and decided to make something fun in the kitchen. I ended up baking cinnamon buns, here´s a simple tutorial how to make twisted cinnamon rolls. They are so nostalgic and delicious, and taste best straight from the oven with a glass of cold milk.

Kommentit (4)

 1. Minna

  Hei!
  Kun näin ensimmäisen kuvan, päätin kysyä, miten tuollaisia kierrepullia tehdään, minun kiekurat kun eivät ole koskaan olleet noin nättejä, mutta kierteiden tekoon olikin ohje. Kiitos! Ensi viikonloppu menee koiranäyttelyissä, mutta jos seuraavana viikonloppuna olisi leivontapäivä.
  Kivaa viikkoa!

  • Maija

   Kiva jos sait tästä vinkkiä! Nämä ovat tosiaan mukavaa vaihtelua ja yhtä helpot tehdä kuin perinteiset korvapuustitkin, mutta tekotapaa ei ehkä hoksaa ilman kuvia. Minunkaan kiekurat eivät ole ollet kovinkaan nättejä ennen kuin löysin jostain tämän selkeän ohjeen. 🙂

   Mukavaa viikkoa myös sinne!

 2. Hanna H

  Oi kuinka herkullisen näköisiä! Nami! Ja kiitokset ohjeesta, täytyy joskus kokeilla vaihteeksi tuota mallia korvapuustien sijaan. 🙂

  • Maija

   Tuore pulla on aina niin hyvää, ehdottomasti yksi lempiherkuistani ja bonuksena kotiin tulee vielä ihana tuoksu. Kokeile ihmeessä tätä mallia – on tosiaan yhtä helppo tehdä, mutta kivan erilainen tavallisiin puusteihin verrattuna. Vaikka eihän tavallisissa puusteissakaan ole mitään vikaa – minä vain en jostain syystä osaa tehdä kovin kauniita sellaisia. Näissä onnistuu paljon helpommin. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *