JOULUPÖYDÄSSÄ

Tunnelmoidaan vielä hetki kulunutta joulua. Tässä muutamia kuvia joulupöydän kattauksesta, jotka nappasin hetki ennen joulupäivän vieraiden tuloa. Aattona ja Tapanina ruokailimme kaksistaan, ja kattaus ei tästä enää radikaalisti muuttunut. Paljon kirkasta lasia ja vihreitä joulukukkia; näiden avulla syntyi rento, mutta kuitenkin jouluisen juhlava kattaus.
Kangasservetit päivittävät kattauksen tehokkaasti juhlavampaan suuntaan. Meillä kankaiset servetit ovat käytössä aika harvoin, mutta joulu jos mikä on hyvä syy kaivaa ne esille. Sujautin valkoiset pellavaservetit muinoin kirppikseltä löytyneisiin marmorisiin lautasliinarenkaisiin. Servettien taittelu ei ole vahvuuteni, mutta tällaisten apuvälineiden myötä pääsee mukavasti pälkähästä.
Myös pöytäliina tuo kattaukseen mukavasti tunnelmaa. Levitin pöydälle valkoisen Finlaysonin Klassikko-pöytäliinan, tuon kuvion moni varmasti tunnistaa vuosien takaa. Tässä kodissa on kyllä tullut käytettyä pöytäliinoja paljon edellistä enemmän, ne sopivat minusta sen verran kivasti ruokasaliin. Harmi vain, että salin pöytä on sen pituinen, että kaikki vakiomittaiset pöytäliinani ovat siihen pikkuisen liian nafteja. Pöytäliinan asettelussa voi kuitenkin käyttää mielikuvitusta, se näyttää kivalta myös epäsymmetrisesti vinottain aseteltuna. Ihan vielä en siis lähde uusimaan koko varastoa…
Ruokajuomana oli perinteisen kotikaljan ja veden ohella kuohuvaa. Myös Hobstar-lasit pääsivät kattaukseen, eivät nyt ehkä ole se elegantein vaihtoehto, mutta sopivat kuitenkin tunnelmaan ihan mukavasti. Kaiken a ja o oli tietysti tunnelmavalaistus, joka koostui kynttilöistä ja himmennetyistä katto- ja seinävalaisimista. Kyllähän tuossa kelpasi nauttia jouluherkuista!

Millaisia elementtejä teidän juhlapöytään kuului?

Some pictures of our christmas table setting. I collected some clear glass and mixed them with fresh and simple christmas flowers, white linen napkins and thick cotton tablecloth. The result is relaxed yet festive table setting.
Kommentit (4)
  1. Kaunis kattaus! Meidänkin joulupöydässä oli kirkasta lasia (mm. Wirkkalaa ja Toikkaa) sekä valkoista Teemaa. Punaiset Marimekon lautasliinat toivat väriä.

    1. Kiitos! Vanha kirkas lasi on niin ihanaa (ja toki uudempikin). Kirkkaassa lasissa on jotenkin niin elegantti ja kuitenkin raikas fiilis.

  2. Onpa ruokasalin kattovalaisimessanne suloisensävyinen valo. Kiitos levollisista kuvistasi ja onnea uudelle vuodelle ihanassa kodissanne!

    1. Himmennettynä siinä on tosiaan tuollainen aika hauska, pehmeän oranssi valo. Tulee vähän taikalamppu mieleen. 🙂 Kirkkaimmillaan valaisimessa onkin sitten jo huomattavasti enemmän jytyä ja kirkkautta.

      Leppoisia välipäiviä myös sinne ja ihania hetkiä uuteen vuoteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *