JOKA PAIKAN PIKKUPÖYTÄ

dixon1-800

Kirjoittelin viime viikolla meidän kotiin lainaksi tulleesta taideteoksesta, ja näissä kuvissa vilahteli myös muuan puinen sivupöytä. Tai varsinaisesti kyseessä ei ole pöytä ollenkaan, vaan Tom Dixonin Offcut-jakkara, jota olen sovitellut aiemmin jo vierashuoneeseemmekin. Nyt nappasin pöydän töistä uudemman kerran kotiin, ja lopulta se sitten jäikin sille tielleen meidän olohuoneeseen. Jokin tuossa tammisessa, pikkuisen vänkyräjalkaisessa kalusteessa vain viehättää, ja siksipä en enää malttanut palauttaa pöytää takaisin vaan lunastin sen omaksi.

dixon5-800dixon3-800dixon2-800dixon4-800

Tykkään erityisen paljon kalusteista, joilla on monta käyttömahdollisuutta: tämäkin tapaus käy niin sivupöydäksi, yöpöydäksi kuin sohvapöydän pariksikin. Ja tarpeen mukaan tämän voi vieläpä valjastaa jakkarakäyttöönkin. Luulen, että pöytä tuleekin risteilemään meillä tulevaisuudessa vähän siellä täällä; se sopi niin kivasti vierashuoneen yöpöydäksikin, että ehkä täytyy kokeilla pöytää uudestaan myös siellä. Juuri nyt se on minusta kuitenkin kaunein olohuoneessa ja täydentää sen hiekkaisia sävyjä juuri passelisti.

dixon6-800dixon8-800dixon7-800

Hiekan sävyjä ja vihreää – siinä taitaa olla tämän kevään sisustusreseptini ainakin olohuoneen suhteen. Kasvivalikoima on täydentynyt traakkipuulla ja lehtivihreä energisoi nyt myös olohuoneen tätäkin nurkkaa. Mustien kalusteiden keskittymässä puinen sulavalinjainen pikkupöytä tuo mukavaa vaihtelua, se pehmentää kokonaisuutta juuri sopivasti. Kyllä vaalea puu on vain niin kaunista…


I have loaned this table a couple of times from my work, but now I decided to leave it home for good. I really like how it looks in the living room, and in addition to this room that versatile table/stool can be used almost everywhere else in the house. This Offcut stool is from Tom Dixon and made of solid oak.

Kommentit (6)
  1. Kylläpäs onkin varteenotettava uusi tuttavuus! Pöytää tsuumaillessani, katse osui myös lattiaan, mikäs parketti kodissamme on? Kaunis! Varmasti tieto löytyisi täältä jostain, mutta ei heti osunut hakusanat kohdilleen…

    Kiitos pöytävinkiatä ja lattiamateriaalistakin jo etukäteen.

    1. Meillä ei ole parkettia, vaan mäntylankku, joka on lipeöity ja öljyvahattu. Tästä syystä ei varmaan hakukaan onnistunut 🙂 On kyllä ollut käytössä tosi ihana tuo lattia, mäntylankku tietysti on luonnostaan vähän pehmeää, mutta tuo pintakäsittely on ainakin nyt aluksi tuntunut tosi kestävältä, hylkivältä ja juuri sopivan väriseltäkin. 🙂

  2. Kerrassaan mainio hankinta. Sopii varmaan tulevaisuudessa myös kellarin pesutiloihin. Löytäisin kyseiselle jakkaralle myös meidän tulevasta kodista monta paikkaa.

    1. Totta, tuo pöytähän käy kellariinkin vallan mainiosti! Parhaita ovat juuri tällaiset hankinnat, jotka sopivat moneen paikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *