KURKISTUS VIERASHUONEESEEN

Ikea kopardal

 

Viime aikoina meidän vierashuonekin on ottanut pieniä edistysaskeleita. Huoneen sisustus on vielä ihan kesken, mutta nyt siitä löytyy sentään jo vähän punaista lankaa. Muuton jälkeen lähinnä varastona toimineesta huoneesta on ylimääräiset roinat siivottu pois ja sänky kannettu niiden tilalle. Kurkataanpa seuraavaksi peremmälle huoneeseen:

 

Tom Dixon stool

 

Alun perin kaavailin huoneeseen vuodesohvaa, mutta tämä ajatus sitten lopulta jäi. Katsoin parhaaksi panostaa vierashuoneen sijaan tätä huonetta kovemmassa käytössä oleviin tiloihin, kuten alakertaan – näinpä budjettiratkaisu tuntui alun innostuksen jälkeen kaikista järkevimmältä ratkaisulta. Lisäksi aloimme epäillä, että sohva ei olisi edes selviytynyt portaikkomme tiukoista 90 asteen kulmista. Se vasta olisikin ollut katastrofi, sillä muuta sohvan mentävää aukkoa ei yläkertaamme johda.

 

bedroom inspo

 

Niinpä teimme budjettiratkaisun ja hurautimme Ikeaan. Täysimittainen sänky oli lopulta ehkä vähän vuodesohvaa perustellumpi valinta; se on mukava, aina valmis yöpyjiä varten ja pedattuna kaunis katsellakin. Sängyn viemällä tilallakaan ei ollut juuri väliä, keskilattian tanssilattialla emme olisi juuri mitään tehneetkään. Työpöytä mahtuu huoneen toiseen päätyyn joka tapauksessa.

 

Runkopatjojen sijasta valitsimme vaihteeksi siron metallisen Kopardal-sängynrungon, joka yhtenäisen ja matalan runko-osan myötä näyttää tosi kevyeltä. Sänkyyn kuului myös tuollainen metallinen pääty, ihan nätti sekin, mutta ehkä jossain vaiheessa teen tuon tilalle kankaisen sängynpäädyn vaikka tummasta pellavasta tai villasta. Inspiraatiota odotellessa tämä pinnapääty kelpaa kuitenkin ihan mainiosti sekin, suojaa vähän tapettia tyynyiltä ja .kasaa kokonaisuuden yhtenäisemmäksi.

 

william morris seaweed
bedlinen

 

Sängylle petasin  ison kasan nukkumatyynyjä ja Linumin ja Gauharin pellavaa. Myös sohvalla ennen majaillut torkkupeitto sai uuden käyttöpaikkansa huoneesta. Tumma harmaa sopii minusta kivasti Morrisin tapetin sävyihin, tuo vähän syvyyttä haaleisiin sävyihin. Hiekanharmaat verhot ovat Kinnasandin villaa, ne puolestaan pehmentävät huoneen värejä hitusen.

 

Tom Dixon Offcut stool
Hay Peas rug

 

Kuvissa yöpöydän virkaa toimittaa Koodista lainaamani Tom Dixonin pöytä. Mainio kaluste sikäli, että se on oikeastaan tehty tuoliksi ja kestää näin vallan mainiosti istumistakin. Tykästyin vaaleaan puuhun sen verran, että tämä jäi ihan tosissaan kummittelemaan mieleen. Tuollainen aavistuksen krouvi puujakkara tuo mukavaa luonnetta sisustukseen ja sopii monenlaisiin paikkoihin.

 

Valaisimena ja mattona toimivat vanhat tutut, Muuton Cosy-valaisin ja Hayn Peas-villamatto. Ihan mukavasti nuo muista tiloista yli jääneet esineet solahtivat tuohon kokonaisuuteen. Tulevaisuudessa vierashuoneeseen siirtyy varmaankin nyt meidän makkarissa olevat Jielden valaisimet, mutta tämä tapahtuu vasta kun sopivat seinäkiinnitteiset yövalaisimet löytyvät. Cosy saa siis palvella tuossa tilassa siihen saakka.

 

Muuto Cosy in white

 

Seuraavaksi pitäisi hoitaa kuntoon sängyn vastapuoli; sitä en viitsinyt kuvata lainkaan, sillä tämä olisi vaatinut melkoisen paperiläjän selvittelyn. Kotitoimisto on todella käytössä, heh. Vanha työpöytämme saa jäädä tilaan, mutta pidennämme sen pöytälevyn koko seinustan mittaiseksi. Myös sängyn oikealle puolelle suunnittelen pientä mappihyllyä, tilaa ei ole paljon, mutta siro hylly mahtuisi tuohon vielä juuri ja juuri. Eli vielä tarvitaan vähän lihaa luiden päälle, mutta nyt tilanne näyttää sentään jo huomattavasti paremmalta aiempaan varastokoppifiilikseen verrattuna. Palaillaan aiheeseen, jahka sisustus etenee.

 


The decorating of our guest/working room is progressing. Recently we bought a new bed to the room. Instead of basic mattresses I chose a simple metal bed frame Kopardal from Ikea, I liked the airiness and lightness of it. In the future I would like to build an upholstered headboard from dark linen or wool, but until then this metal string version works just fine. The rest of the room needs still more furnishing, and I have already lots of plans to it. So I´ll get back to this case a bit later.
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Thank you! The name of the rug is Peas and it´s from Hay. The rug is like seven years old and unfortunately this color is already discontinued, but they have a few other colors still in production.

 1. 2

  sanoo

  Onpa kutsuvan näköinen huone! Tuolla kelpaa yöpyä. 🙂 Me etsittiin pitkään kivaa sängynrunkoa ja tuo Ikean malli käväisi vaihtoehdoissa. Kannettiin kuitenkin lopulta kotiin kotimainen sänky viime viikolla.

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos! Heh, vähän tyhjäähän tuolla vielä on, mutta kyllä tuo sänky auttoi jo paljon asiassa. Nyt vielä vähän lihaa luiden päälle. 🙂 Tuo Ikean malli on kyllä kivan keveä, haluttiin vierashuoneeseen vähän erilainen sänkyratkaisu kuin meillä makkarissa on, ja tässä on sopivasti vähän erilaista henkeä.

 2. 4

  sanoo

  Ihana huone, tuo sänky on petauksineen todella kutsuva. Tykkään tuosta pääsystä kovasti, ei liian hallitseva, mutta ryhdikäs.

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos! Alkuun en ihan lämmennyt tuolle päädylle, mutta nyt petauksen myötä se itse asiassa alkaa näyttää ihan kivalta. Eli ainakin nyt ensi alkuun se saa olla tuossa paikassaan. 🙂 Kyllä se kuitenkin tuo vähän ryhdikkyyttä kokonaisuuteen.

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos! Matto on jo tosi vanha, hankimme sen aikoinaan ensimmäiseen Turun-vuokrakämppäämme. Se on Hayn valmistama, tuo väri on sittemmin jo poistunut mallistostakin. Muita kivoja värejä on kuitenkin vielä saatavilla.

   Tuo tapetti oli kyllä hyvä valinta, siinä on niin hienot värit jotka eivät pääse ihan oikeuksiinsa kuvissa. Kyllä nuo Morrisin tapetit ovat vaan niin ihania.

 3. 6

  Anonyymi sanoo

  Ihanan näköistä. Jotenkin yllätyin, että sänky oli Ikean. Ei näytä mielestäni ihan perus ikealaiselta. 🙂 Erityisesti sängynpäädyssä oli jotain niin erilaista, että ihastuin siihen. Ei sopisi meidän modernimpaan kotiin, mutta teidän kotiin sopii tosi kivasti. Tuo Dixonin jakkara on ihana. Ja sopii mielestäni tuohon sängyn viereen kuin nenä päähän. 😀
  -Tiina-

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Tiina! Joo, kyllähän tuo sänky passaa tyyliltään ihan kivasti meidän talon tyyliin ja tuon tapetin kaveriksi. Petaus ja ympäröivät asiat tekevät kyllä ihmeitä, ihan pelkiltään filis olisikin ehkä vähän enemmän "ikealainen". Kaikki on kiinni yhdistelmistä. 🙂 Tuosta sängyn keveydestä tykkään kyllä kovin, se on mukavasti erilainen runkopatjasänkyyn verrattuna.

   Ja oih, iski kyllä kauhea himotus tuohon Dixonin jakkaraan… Sen siitä saa, kun menee lainaamaan jotain. 😀

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos! Vähän vielä kesken, mutta nyt on sentään jo perusjutut valmiina huoneessa.

   Kiva kun löysit tänne blogiini! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *