Ihanat peilit

Makuuhuoneeseen nikkaroimani pieni seinähylly on osoittautunut oikeinkin hyväksi ideaksi. Tykkään tehdä tähän erilaisia vaihtuvia asetelmia ja jo tässäkin ajassa, kun hylly on ehtinyt olla paikallaan reilun viikon verran, on sen ulkonäkö ennättänyt muuttua jo muutamaankin otteeseen. Nyt sunnuntaisessa järjestelypuuskassani asettelin hyllylle Muuton Framed-peilini, joka ei ole oikein löytänyt paikkaansa tästä kodista, ja samalla intouduin kirjoittamaan muutaman sanan peileistä sisustuksessa.

Minusta peilit ovat tosi kivoja sisustuselemettejä, ne tuovat mukavaa vaihtelua tauluille ja oikein sijoiteltuna myös avartavat kodin kulmia ja sisustusta. Tämä sävyllinen Muuton peilini on puhtaasti sisustuspeili ja ennemminkin koriste- kuin käyttöesine, mutta mikseipä peiliä voi hankkia puhtaasti vain tähänkin tarkoitukseen. Ruusukultaan tai kupariin vivahtava peili sopii aika ihanasti makkarin sävyihin ja tuo eloa harmaisiin seiniin, on vaihteeksi jotenkin selkeämmän näköinen kuin yksityiskohtaiset taulut. En vaivautunut kiinnittämään peiliä seinään sillä luulen, että sen paikka tulee vielä vaihtumaan useastikin tässä asunnossa. Mutta miksei peiliä voi pitää esillä noinkin, taulumaisen rennosti seinää vasten nojailemassa.

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon kauniita, erikokoisia ja erinäköisiä peilejä – valinnanvaraa siis löytyy, jos peileillä sisustaminen innostaa. Itse pidän sekä epäkäytännöllisistä, mutta ihanan sisustuksellisista värillisistä peileistä että ns. tavallisista kirkkaistakin versioista; tärkeintä on, että peilissä on jonkinlainen juju esimerkiksi koossa, mittasuhteissa tai yksityiskohdissa. Tässä muutamia tämänhetkisiä suosikkejani:

1. Artilleriet / 2. Normann Copenhagen / 3. AYTM / 4. &Tradition / 5. Artek

Ehdoton lempparini on tuo alavasemman kuvan &Traditionin peilisarja, josta saa yhdistelemällä luotua kauniita tilaelementtejä. Kuinka hieno katseenvangitsija tämä olisi vaikkapa olo- tai ruokailutilassa! Melkoisen tyyris peilisarja taitaa jäädä vain haaveen asteelle, mutta idea on hauska: useampia peilejä voisi hyvin ryhmitellä myös tuolla tavalla. Tykkään myös tuosta Artillerietin myymästä kultakehyksisestä, epäsäännöllisen muotoisesta Caravanen peilistä, toimisi hyvin vaikkapa kylpyhuoneen peilinä. Tällaiset pienet ja harkitut yksityiskohdat tuovat kylppäriinkin ihan uudenlaista eloa – miksi näissä pitäisikään aina tyytyä tavallisiin tasopeileihin. Esimerkiksi ystäväiseni Hennan pikku-wc:ssä ihastelen aina tuota Artekin 124°-peiliä, ihana yksityiskohta muuten simppelissä tilassa.

Valmispeilien lisäksi on toki olemassa myös lasiliikkeet, näistä saa teetettyä haluamansa kokoisia peilejä usein oikeinkin edullisesti. Itse pohdin parhaillaan, pitäisikö teettää oikein iso pyöreä peili olohuoneen puolelle, se voisi avartaa tilaa mukavasti ja täyttää samalla niin sanottua tyhjän seinän ongelmaa. Saapa nähdä, mihin lopputulokseen tässä päädyn…

Oletteko te innostuneet peileistä osana sisustusta?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *