Blogit
Pihkala

HIMALAJANSETRI

Pikkujoulun kunniaksi ajattelin eilen illalla somistella kotiin vähän jouluisempaa ilmettä. Kiinnitimme himmelin keittiön ikkunaan ja kaivoin tohinalla joulukyntteliköt esiin kaapista. Asettelin jo kyntteliköt ikkunalaudalle, mutta hetken niitä katsottuani päädyin kuitenkin laittamaan kyntteliköt takaisin kaappiin. Joku niissä vain tökki, eivät vielä tuntuneet tarpeeksi ajankohtaisilta. Täytyy ottaa uusi yritys joskus vähän tuonnempana – ihan vielä ei selvästi ollut kynttelikköjen aika.

Eiliseltä kukkakauppareissulta tarttui mukaan kuitenkin jo vähän jotain vihreää ja jouluista. Ihastuin kovasti erilaisiin kauniisiin setripuihin, ja kiikutinkin kotiin pienen himalajansetrin. Se löysi paikkansa ruokasalin kulmasta, ja tuo tilaan jo aavistuksen sitä kuuluisaa joulufiilistä. Kaikenlaiset havut ovat ehdottomasti suosikkikoristuksiani; niistä tulee mukavaa tunnelmaa, mutta lopputulos pysyy mukavan simppelinä.
Pöydällä on lasia ja viikon vanha oksa, se on kestänyt kyllä ihmeen hyvin. Jossakin vaiheessa tuo korvautunee leikkoamarylliksella, nautitaan kuitenkin nyt ensin tästä niin kauan kuin se kestää. Ruokasali on vanhojen kalusteidensa ansiosta aika raskas ja perinteinen, niinpä tykkään pitää näiden vastapainona pöydällä tosi simppeleitä asioita ja yksinkertaisia, veistoksellisia oksia. Otin pellavaisen pöytäliinankin pois, se oli ehkä vähän puuroinen samansävyisen maton kanssa. Juhlakattauksissa tosi pöytäliinat ovat paikallaan, mutta muuten pöytäryhmä on ehkä parhaimmillaan juuri näin, selkeänä ja melko paljaana.
Tasotilan puutteessa setripuu pääsi tuolille, iso näyttävä kasvi ei kummempia ympärilleen kaipaakaan. Wieniläistuolit nappasin viime reissun yhteydessä vanhemmiltani, ja vein vaihtokaupassa pari meillä ennen majaillutta pinnatuolia. Nämä sopivat vähän paremmin talon tyyliin ja toimivat ihan kätevinä varatuoleina ruokasalissa. By Lassenin persikanvärinen ruukkukin näyttää kivan heleältä siniharmaiden seinien keskellä. Väri on ihana ja kokokin sopiva isolle puulle. Toimisipa tuo lattiaruukkunakin korkeille kasveille, keväällä taidankin hankkia ruokasalin nurkkaan ison vihreän palmun.

Joko teillä on joulukoristeet paikoillaan?
I bought a cedar tree, first christmas ornament of this year. I really like it, it´s very simple but still big enough to fill the corner in the dining room.

Kommentit (11)

 1. Blue Peony

  Onpa kivan näköinen tuo havupuu. Meiltä löytyy araucaria, joita ennen inhosin, mutta viime joulun alla huomasin hämmästyksekseni, että sellaista teki kovasti mieli! Jossain vaiheessa täytyy ostaa myös pari amaryllistä joulutunnelmaa tuomaan. Ajattelin kokeilla myös uudenlaista valkoista orkideaa, jollaisen näin tänään kukkakaupassa, mutta nähdessäni kassajonot päätin suosiolla lykätä hankintaa ensi viikkoon!

  • maija

   Niin minustakin! Minun piti ihan googlata tuo araucaria, mutta ilmeisesti kyse on siis jokin huonekuusilajike? Nämä ovat kyllä nättejä, melkein jo itsekin hankin moisen. Ovat kuulemma vain niin sitkeitä, että samaa kuusta saa katsella sitten koko vuoden, tähän en halunnut ryhtyä. Tämän setrin saa kuitenkin "hukattua" keväällä ulos – jos se siis ylipäänsä selviää sinne saakka. 😉

 2. Hannele Ruusukummusta

  Kaunista!
  Ei ole vielä koristeita…valoja kylläkin, enkä varmaan paljon muuten joulua koristelekkaan. Kuusi tietysti!

  • maija

   Valot ja kynttilät, niillä se minunkin tunnelma tulee. Ja kukilla tietysti myös.

   Kyllä meillekin tulee ihan iso joulukuusi, mutta vasta aattona. Siihen asti tällaiset pienet havut saavat olla somisteina.

 3. Easy Finance

  Ihania tummia pläjäyksiä, toimii todella hyvin kontrastina muuhun värimaailmaan.

  • maija

   Kiitos! Tuo musta seinävalaisin on oma lempparini, minusta se tuo kivaa modernia ryhtiä tuohon tilaan. Muuten kun tuolla on paljon vanhaa ja vähän raskaanpuoleista kalustetta…

 4. Sirpa // Designed By Sm

  Voi että teillä on kaunista! Juuri maalasin ruokailutilan seinät tumman vihreällä ja nyt tekee mieli ne jo vaalentaa – ehkä käyn vain täällä ihastelemassa tätä vaaleutta 🙂

  • maija

   Kiitos Sirpa! Tummanvihreäkin kuulostaa kyllä mun korvaan tosi ihanalta. Vaikka tietysti muutos voi tuntua radikaalilta vaaleisin seiniin verrattuna 🙂 Mutta kyllä minäkin pikkuisen haaveilen vihreistä seinistä jonnekin…

 5. Blue Peony

  Minä yritän kunnianhimoisesti juuri sitä, että araucaria selviäisi talven yli ja jäisi huonekasviksi. Saapa nähdä!

  • maija

   Hehe, minä en sitten taas oikein kestäisi ajatusta huonekuusesta vaikka keskikesällä. Vaikka siis kaunishan se on kaikkina vuodenaikoina, ei sillä 🙂 Itse vaan yhdistän sen niin saumattomasti joulukauteen…

  • Blue Peony

   Ystävilläni Unkarissa on araucaria huonekasvina, on niin tavallinen siellä, joten olen tottunut, itse asiassa hämmästyin, kun tajusin sen olevan Suomessa joulukasvi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *