HIMALAJANSETRI

Pikkujoulun kunniaksi ajattelin eilen illalla somistella kotiin vähän jouluisempaa ilmettä. Kiinnitimme himmelin keittiön ikkunaan ja kaivoin tohinalla joulukyntteliköt esiin kaapista. Asettelin jo kyntteliköt ikkunalaudalle, mutta hetken niitä katsottuani päädyin kuitenkin laittamaan kyntteliköt takaisin kaappiin. Joku niissä vain tökki, eivät vielä tuntuneet tarpeeksi ajankohtaisilta. Täytyy ottaa uusi yritys joskus vähän tuonnempana – ihan vielä ei selvästi ollut kynttelikköjen aika.

Eiliseltä kukkakauppareissulta tarttui mukaan kuitenkin jo vähän jotain vihreää ja jouluista. Ihastuin kovasti erilaisiin kauniisiin setripuihin, ja kiikutinkin kotiin pienen himalajansetrin. Se löysi paikkansa ruokasalin kulmasta, ja tuo tilaan jo aavistuksen sitä kuuluisaa joulufiilistä. Kaikenlaiset havut ovat ehdottomasti suosikkikoristuksiani; niistä tulee mukavaa tunnelmaa, mutta lopputulos pysyy mukavan simppelinä.
Pöydällä on lasia ja viikon vanha oksa, se on kestänyt kyllä ihmeen hyvin. Jossakin vaiheessa tuo korvautunee leikkoamarylliksella, nautitaan kuitenkin nyt ensin tästä niin kauan kuin se kestää. Ruokasali on vanhojen kalusteidensa ansiosta aika raskas ja perinteinen, niinpä tykkään pitää näiden vastapainona pöydällä tosi simppeleitä asioita ja yksinkertaisia, veistoksellisia oksia. Otin pellavaisen pöytäliinankin pois, se oli ehkä vähän puuroinen samansävyisen maton kanssa. Juhlakattauksissa tosi pöytäliinat ovat paikallaan, mutta muuten pöytäryhmä on ehkä parhaimmillaan juuri näin, selkeänä ja melko paljaana.
Tasotilan puutteessa setripuu pääsi tuolille, iso näyttävä kasvi ei kummempia ympärilleen kaipaakaan. Wieniläistuolit nappasin viime reissun yhteydessä vanhemmiltani, ja vein vaihtokaupassa pari meillä ennen majaillutta pinnatuolia. Nämä sopivat vähän paremmin talon tyyliin ja toimivat ihan kätevinä varatuoleina ruokasalissa. By Lassenin persikanvärinen ruukkukin näyttää kivan heleältä siniharmaiden seinien keskellä. Väri on ihana ja kokokin sopiva isolle puulle. Toimisipa tuo lattiaruukkunakin korkeille kasveille, keväällä taidankin hankkia ruokasalin nurkkaan ison vihreän palmun.

Joko teillä on joulukoristeet paikoillaan?
I bought a cedar tree, first christmas ornament of this year. I really like it, it´s very simple but still big enough to fill the corner in the dining room.
Kommentit (11)
 1. Onpa kivan näköinen tuo havupuu. Meiltä löytyy araucaria, joita ennen inhosin, mutta viime joulun alla huomasin hämmästyksekseni, että sellaista teki kovasti mieli! Jossain vaiheessa täytyy ostaa myös pari amaryllistä joulutunnelmaa tuomaan. Ajattelin kokeilla myös uudenlaista valkoista orkideaa, jollaisen näin tänään kukkakaupassa, mutta nähdessäni kassajonot päätin suosiolla lykätä hankintaa ensi viikkoon!

  1. Niin minustakin! Minun piti ihan googlata tuo araucaria, mutta ilmeisesti kyse on siis jokin huonekuusilajike? Nämä ovat kyllä nättejä, melkein jo itsekin hankin moisen. Ovat kuulemma vain niin sitkeitä, että samaa kuusta saa katsella sitten koko vuoden, tähän en halunnut ryhtyä. Tämän setrin saa kuitenkin "hukattua" keväällä ulos – jos se siis ylipäänsä selviää sinne saakka. 😉

 2. Hannele Ruusukummusta
  27.11.2016, 09:08

  Kaunista!
  Ei ole vielä koristeita…valoja kylläkin, enkä varmaan paljon muuten joulua koristelekkaan. Kuusi tietysti!

  1. Valot ja kynttilät, niillä se minunkin tunnelma tulee. Ja kukilla tietysti myös.

   Kyllä meillekin tulee ihan iso joulukuusi, mutta vasta aattona. Siihen asti tällaiset pienet havut saavat olla somisteina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *