Hetki kauneudelle

Vaikka ensisijaisesti tämä sisustusblogi onkin, on välillä kiva kirjoitella myös muista lifestyle-aiheisiin liittyvistä pienistä kauniista asioista. Kosmetiikan tai vaikkapa ruoan kuvaaminen on myös kivaa vaihtelua itselleni, sillä aina ei näistä samoista kotinurkistakaan riitä kerrottavaa. Nyt ajattelin tehdä pienen syrjähypyn kosmetiikan puolelle ja kertoa muutamasta luottotuotteestani ja uudesta suosikistani. Hetki sitten kirjoittelinkin jo vähän samaa aihetta sivuten kylppäristäni, kannattaa siis kurkata myös tämäkin postaus.

Käytän nykyään ihonhoidossa lähes ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, enkä enää osaisi vaihtaa takaisin. Pidän siitä luonnollisesta tunteesta (ja hyvästä mielestä!), joka luonnonkosmetiikasta tulee; varsinkin kun tähän on päässyt tottumaan, tuntuvat synteettiset ihonhoito-aineet kalvomaisilta ja jopa muovisilta. Luottoaineeni tulee Whamisalta, olen ihan rakastunut merkin tuotteisiin. Erityisiä lemppareita on kuvan hoitoneste ja puhdistusöljy, joita ilman en ehkä osaisi enää olla. Kumpainenkin on itse asiassa pian lopussa, joten täytyypä kipaista taas ostoksille. Etenkin hoitoöljy on minusta parantanut huimasti ihon kuntoa ja kosteustasapainoa sekä tasoittanut ihon sävyä. Hehkutukset tämän tuotteen ympärillä eivät siis ole ainakaan oman kokemuksen perusteella olleet turhia.

Säilytän muuten tarpeellisia kauneudenhoitovälineitä – pinsettejä, kynsisaksia, hiusklipsuja ja sen sellaisia – tuossa Iittalan Kastehelmi-tuikkukupissa kylppärin kaapissa. Eipä pääse nämä tarpeelliset esineet hukkumaan, vaan ovat kätevästi käden ulottuvilla koko ajan. Pieni hassu vinkki, joka kuitenkin on tuonut paljon helpotusta arkeen. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin meikkipussin syövereihin kadonneet pinsetit ja näiden epätoivoinen metsästäminen.

Hyväkuntoinen ja kuultava iho kiinnostaa erityisesti. Olenkin lueskellut mielenkiinnolla Katja Kokon 7 skin method -juttuja ja vaikka en tätä metodia orjallisesti suoritakaan, olen poiminut sieltä hyviä vinkkejä omaan ihonhoitoon. Tämän myötä myös ihoöljy on tullut yhdeksi tärkeäksi osaksi rutiinejani. Tämän kanssa vain pitää olla tarkkana, ettei öljy ole liian tuhti ja hoitava, tällainen ei sovi omalle iholle ollenkaan. Tämä kuvassa näkyvä Koran öljy (tuotenäyte saatu*) on nykyinen lempparini – se on mukavan kevyt, mutta silti hoitava. Ja luonnonkosmetiikkaa, tottakai.

Koran ihoöljyn lisäksi sain hiljattain myös näytteet saman merkin Noni Glow -balmista ja sleeping maskista (tuotenäytteet saatu*) – kumpikin on osoittautunut maininnan arvoiseksi, joten vinkkaanpa niistä nyt tässä yhteydessä. Etenkin tuo sleeping mask on ihan loistava, sitä voi käyttää myös 15 minuutin pikanaamiona, mutta minä jätän naamion aina vaikuttamaan koko yön ajaksi. Tällöin herätessä kasvojen iho tuntuu ihanan pehmeältä ja hehkuvalta. Tekee erittäin hyvää tällaiselle talven jäljiltä riutuneelle iholle. Usein sekoittelen naamioita tai kuorintoja itsekin kookosöljystä, hunajasta ja vaikka kahvinporoista, oikein toimivia nekin, mutta kyllä tällaisessa pitkään kehitellyssä ja ainesosaltaan valikoidussa tuotteessa on kuitenkin vielä selvä ero itsetehtyihin sekoituksiin verrattuna.

Ottaisin mielelläni enemmän fiiliskuvia kylppärin puolelta, mutta tämä tila on kokonsa ja valaistuksensa ansiosta niin haastava kuvattava, että kuvausinspiraatiota ei kovin helpolla pääse syntymään. Ollapa luonnonvaloa kylppärissä, se on minulle ehkä se suurin luksuselementti kylpyhuoneessa. Siispä kylppärikuvien sijaan tällä kertaa muutama kuva makkarista, ja itse asiassa täällä se kauneuspisteeni useimmiten sijaitseekin. Satunnaiset purkit majailevat ikkunalaudalla tai seinähyllyllä, ja kylpytakkini roikkuu usein peilin ripustimessa. Kauniit esineet löytävät mutkitta paikkansa kaikkialla asunnossa.

Vaikka ihonhoidon suhteen olen nykyään vannoutunut luonnonkosmetiikkafani, en meikkien puolella ole vielä päässyt ihan samaan. Seuraavaksi olisikin varmaan aika laajentaa luonnonkosmetiikka myös meikkipussin puolelle. Tämän suhteen olen kuitenkin aika ulalla kivoista tuotteista ja merkeistä – hyviä vinkkejä otetaankin siis mielellään vastaan!

Käytättekö te luonnonkosmetiikkaa ja miksi – tai miksi ei?

*tuotenäytteet saatu Sugar Helsingistä

Kommentit (2)
  1. Juu, ilman muuta käytän luonnonkosmetiikkaa. Olen itse asiassa käyttänyt jo noin kymmenen vuotta, joten aika monia tuotteita olen ehtinyt käyttämään ja testaamaan. Käytän mieluummin luonnonkosmetiikkaa, koska koen sen turvallisemmaksi, pienempi kemikaalikuorma on minusta parempi. Lisäksi luonnonkosmetiikka hoitaa ihoa eikä vain tee iholle maskimaista pintaa synteettisen kosmetiikan tavoin. Ja ovathan ne ekologisempiakin eivätkä sisällä mikromuoveja tms.
    Whamisan puhdistusöljy ja tuo sama hoitoneste ovat minunkin suosikkeja. Meikkipuolella olen joutunut ripsivärin osalta palaamaan synteettisen kosmetiikan puolelle, koska mulla on aika rasvoittuvat luomet ja pitkähköt ripset, joten luonnonkosmetiikan ripsarit liukenivat aina luomivakoon. Kaikki muut käyttämäni tuotteet ovat kuitenkin luonnonkosmetiikkaa.

    Meikkituotteista ehdottaisin vaihtamaan luonnonkosmetiikkaan ainakin ihotuotteet, jos käytät meikkivoidetta tms., sekä huulituotteet. Meikkivoiteita sivellään kuitenkin kasvoilla suuremmalle alueelle ja toisaalta huulituotteita väistämättä päätyy suuhunkin. Mä oon tykännyt paljon Alima Puren mineraalimeikeistä, niitä saa pyöriteltyä iholle juuri niin ohuelti tai peittävästi kuin tarve vaatii ja lopputulos on kauniin kuultava. Merkin poskipuna ja aurinkopuuteri ovat myös hyviä. Kjaer Weisin luomivärit ovat myös hyviä ja niiden pakkaus on sekä kaunis että ekologinen, kun siihen voi vaihtaa uuden tuotenapin edellisen loputtua. RMS:n ihon kuultotuotteet ovat myös erinomaisia.

    1. Näin itsekin olen kokenut, sellainen maskimainen tuntu puuttuu luonnonkosmetiikasta täysin, sen huomaa selvästi kun pitkän tauon jälkeen erehtyy kokeilemaan jotakin synteettistä.

      Kosmetiikan suhteen olisi tosiaan varmasti loogisinta aloittaa ihotuotteista, niitä kun tosiaan käytetään niin laajalti ihoa vasten. Täytyy tutustua näihin vinkkaamiisi tuotteisiin ja aloittaa sopivan meikkivoiteen metsästyksestä. Mietin vain millaisia eroja kestossa on synteettisiin verrattuna, vai onko niitä lainkaan. Kestävyys kun on pohjassa se oleellinen juttu itselle. Täytyy ehdottomasti tsekata ainakin nämä vinkkaamasi tuotteet, kiitos siis paljon vinkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *