Puinen pyykinkuivausteline ja muita kylppärijuttuja

Kylpyhuone vilahtelee blogikuvissani melko harvakseltaan, sillä kuvaamisen kannalta täysin keinovalon armoilla oleva pieni koppi on aika mahdoton. Nyt kuitenkin päätin kirjoitella kylppäristä pari sanaa, meni sitten kuvat syteen taikka saveen – ei kai se aina niin tarkkaa ole.

Suurimmat haaveeni kylpyhuoneen tiimoilta taitavat liittyä kylpyammeeseen, ja saunastakin toki nauttisin. Näin muuten tällainen vajaan kolmen neliön kylppäri ajaa kuitenkin ihan asiansa, se ei tunnu arjessa yhtään liian ahtaalta. Toki tilanne olisi eri, jos käyttäjänä ja säilyttäjänä olisi itseni lisäksi muitakin henkilöitä, mutta yhden naisen tarpeeseen tällainenkin koko on ihan passeli. Pääasia on, että säilytystilaa on tarpeeksi (mikä se tarve sitten on, sen jokainen määritelköön itse), ja että tila toimii arjessa niin kuin pitää. Eli on paikka jossa päivittäiset kauneudenhoitopuuhat hoituvat mukavasti ja sujuvasti, eikä tilan käyttö ole jatkuvaa ahtautumista ja tuskailua.

Pyykin kuivaus on pienessä asunnossa ainainen pulma ja itsekin remonttivaiheessa mietin, pitäisikö kuivatustilaa luoda kylppäriin jonkinlaisella kiinteällä tangolla tai muulla systeemillä. Tämä jäi kuitenkin tekemättä, ja olenkin ollut lähinnä irtonaisen pyykinkuivaustelineen armoilla. Tämä ei ole ollenkaan lempiasioitani ja yleensä ajoitankin pyykinpesun niin, että teline haittaa mahdollisimman vähän kotona oleilua – eli käytännössä niin, että pyykit kuivuvat sillä aikaa kun olen poissa. Olen myös tosi tarkka siitä, että teline ei loju paikoillaan päiväkausia. Heti kun pyykit ovat kuivuneet, taittelen telineen takaisin vaatekomeroon, sillä muuten se on vain koko ajan tiellä. Varsinainen kaunistus kuivausteline ei kuitenkaan ole missään tapauksessa ja siksi ilahduinkin, kun löysin Ikeasta tällaisen puisen kuivaustelineen mukavan huokeaan hintaan. Tämä on huomattavasti kauniimpi perinteiseen metalliversioon nähden, ja lisäksi sen verran kapeampi, että mahtuu kätevämmin myös itse kylpyhuoneeseen. Näin ollen telinettä tarvitsee nykyistä harvemmin siirtää pois kylppäristä, ja se on tietenkin iso plussa.

Kiehl´sin tuotteet ovat suosikkejani sekä sisällön että tuotepakkausten puritaanisen ulkonäön puolesta. Aminohapposhampoo on jatkuvassa käytössä ehkä aavistuksen liian hoitavaa hennoille hiuksilleni, mutta satunnaisessa käytössä toimii tosi kivasti.

Kuivaustilaa puinen pyykinkuivausteline ei toki tarjoa yhtä paljon metalliseen taittotelineeseen verrattuna, mutta yhden naisen taloudessa ihan riittävästi kuitenkin. Paidat saa usein kuivumaan henkarille, jolloin tilaa vapautuu jo ihan mukavasti. Teline on myös ihan nätti vaikkapa makuuhuoneen kulmassa tai kylppärin nurkassa taitettuna – enää ei siis ole niin tarkkaa, vaikka teline jäisikin näkyville myös käytön jälkeen. Juuri tällaisista tuotteista pidän!

Sain joululahjaksi ystävältäni itse tehtyä pyykkietikkaa, ja usein lorautankin piparmintun tai laventelin tuoksuista etikkaa etenkin lakana- ja pyyhepyykin sekaan. Totta puhuen en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että pyykkietikkaa voisi tehdä itse, mutta miksikäs ei – oli kuulemma tosi yksinkertainen homma ja googlesta löytyy ohjeita läjäpäin. Pyykkietikan käytöstä tulee aina sellainen erityisen puhdas ja raikastava olo; pyykkietikkahan poistaa tekstiileistä tunkkaista hajua, kirkastaa värejä ja suojaa kuituja, sekä lisäksi auttaa pitämään myös pyykkikoneen puhtaampana. Tästä ihmeaineesta on siis moneen!

Mitä taas saippuoihin tulee, on Aesopin kevyesti kuoriva käsisaippua ehdoton suosikkini. Nyt tosin pullo on tyhjä ja sisällä Compagnie de Provencen marseillesaippuaa, ihan hyvää sekin. Äkkiseltään ajatellen tuntuu ehkä hassulta satsata niinkin arkiseen asiaan kuin saippuaan, mutta sitten taas toisaalta – sehän on yksi eniten iholle käytettyjä aineita, joten miksipä sitä pitäisi yhdentekevänä. Rakastan sitä fiilistä, joka Aesopin saippuasta tulee, eikä sen pakkauskaan ole ollenkaan hassumpi. Seuraavalla Helsingin reissulla täytyykin varmasti hamstrata taas tätä lisää kotiin.

Millä lailla te muut olette ratkaisseet ikuisen pyykinkuivatusongelman?

sisustus kylpyhuone
Kommentit (7)
 1. Minulla on myös puinen vähän korkeampi, kasaan taittuva ihana ja ostettu Cillas-myymälästä Helsingistä.

  1. Tämä Cillasin versio on ihana, vielä vähän tilavampi omaani verrattuna. 🙂

 2. Voit käyttää pyykkietikkaa niin helposti, että kaadat suoraan 100% etikkaa huuhteluainelokeroon ja pistät halutessasi mukaan vaikkapa 5 tippaa jotain eteeristä öljyä. Ei tarvitse lotrailla veden kanssa (vesi tuo aina bakteereita) tai muutenkaan valmistaa sitä mitenkään. Aika rutosti halvempaakin tuo pelkkä etikka kuin kauppojen kalliit pyykkietikka-nimellä kulkevat sekoitukset.

  1. Tämä. Pyörä keksitään uudelleen kerta toisensa jälkeen. Esim. normaali, järkevä taloudenpito on nykyään ”hävikkiruuan vähentämistä”.

   1. Jep, hyvä huomio. Vaikkapa omalta mummilta saa paljon hyviä vinkkejä esim. kodin- ja kauneudenhoitoon.

   2. No mutta näinhän se just on, usein vanhat niksit ovat niitä parhaimpia. Nykyihmistä täytyy vain välillä muistuttaa näistä. 🙂

  2. Joo, uulisin, että suunnilleen tällä kaavalla nämä omanikin on tehty. Mukana on laventelin ja piparmintun tuoksua. Minusta nämä tuoksut ovat olennainen osa juttua, muuten pyykin tuoksusta tulee omaan makuuni vähän liian etikkainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *