Favourites of the month – syyskuu

Syyskuu on jo edennyt pitkälle, ja perinteinen kuun suosikit – kokoelmani julkaisu on päässyt vähän venähtämään. Viime viikon Habitare-messuilla esillä oli mukavan laaja kattaus erilaisia syksyn trendejä aina tummasta puusta skandinaaviseen luonnollisuuteen ja reippaisiin väreihin. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä lähinnä pehmeät ajattomat sävyt ja luonnonläheisyys, syksylläkin lienee varmasti jotakin tekemistä tämän asian kanssa. Tässä muutamia asioita, jotka innostavat erityisesti juuri nyt:

Toteme / Muuto / Anno / Artilleriet / Finnish Design Shop

  • Totemen elegantit ja ajattomat vaatteet – esimerkiksi kuvan neuleessa on täydellinen kaurapuuron sävy. Osta vähemmän mutta kestävämpää -ideologia on ohjaillut tekemisiäni jo pidemmän aikaa, ja näissä vaatteissa tämä ajatus toteutuu mainiosti. Ovat hinnakkaita toki, mutta pitkäkestoisuus ja täydellinen istuvuus kompensoivat tämän tehokkaasti.
  • Muuton uudet, näyttävät Ridge-vaasit, joita bongasin usealta osastolta myös Habitaresta. Kookkaan kokoiset vaasit ovat näyttävä sisustuselementti jo sellaisenaan, niiden sisään sopisi toki ihanasti myös vaikka kävelylenkin varrelta noukitut pitkät heinät.
  • Ysärivalaisimet ja etenkin kaikenlaiset vekkivarjostimet ovat hivuttautuneet salakavalasti takaisin – näitä bongaa nyt paljon edelläkävijöiden sisustuksista, ja eiköhän kohta valtavirtakin omaksu tämän trendin itselleen. Kuvan valaisimessa ei vekkejä näy, mutta muoto on ihanan elegantti – klassinen, mutta samalla silti freesi.
  • Luonnonmateriaalit, jotka innostavat (aina) niin isommissa pinnoissa kuin yksityiskohdissakin. Annon laakea meriruohosta valmistettu kori olisi kaunis yksityiskohta vaikkapa ruokapöydällä, ja on täydellinen myös syksyn sadolle, kuten omenille, luumuille tai päärynöille.
  • Finnish Design Shopin 15-vuotisjuhlakokoelma, joka on myynnissä rajoitetun ajan. Suosikkituotteiden uusia värejä on ollut määrittämässä myös sisustusarkkitehti Joanna Laajisto. Moni saattoikin huomata malliston Riihitie-ruukun arvonnan Instagram-tilini puolella, tämän lisäksi olen ihastunut mm. malliston Artekin jakkaroihin, joissa klassikko on uudistettu raitamaisella värityksellä. Myös kuvassa vilahtavat Woodnotesin matot innostavat – niin kauniita värejä!
  • Tummat ja syvät maavärit, kuten syvä sammalenvihreä ja ruskea. Ja koko kollaasin väripaletti yleensäkin, tumman vastapainona ripaus väriä ja vaaleutta, kaikki kuitenkin neutraalisti ja harmonisesti toisiinsa sointuvina.

Mistä te innostutte juuri nyt?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *