Poimintoja Habitaresta

Vieser

Suomen suurin sisustus- ja kalustealan tapahtuma, jokavuotiset Habitare-messut ovat taas täällä. Itse vierailin messuilla avajaispäivänä eilen, mutta messuhulinaa ja muita Helsinki Design Weekin tapahtumia riittää aina sunnuntaihin asti.

Moni on varmasti ennättänyt seurailla messujen kuulumisia somen kautta. Halusin kuitenkin purkaa messujen antia hieman pitkäkestoisemmin myös tänne blogin puolelle, niinpä nappasin kameran mukaan matkaan. Tänä vuonna messuilla oli havaittavissa ilahduttavan erilaisia messuosastoja ja tyylien kirjo oli ehkä vähän vaihtelevampaa edellisvuosiin verrattuna. Tässä muutamia poimintoja tämän vuoden messutrendeistä ja esillä olleista tyyleistä:

Bo LKV

Nomart

Svedbergs

Asun & Blau Interior

Useilla osastoilla oli käytetty syviä, mausteisia sävyjä. Esillepanoissa erilaiset oksat ja heinät olivat vahvoilla, ja somisteina näkyi paljon myös käsityöläismäisiä, luonnonmateriaaleista tehtyjä esineitä. Vahvojen ja tummien sävyjen ohella myös tummaa puuta näkyi jonkin verran: pähkinä on selvästi tullut takaisin myös messujen trendikartalle. Yllä oleva Blau Interiorin keittiö yhdisteli ennakkoluulottomasti tummia ja vaaleita puulajeja – miksi aina pitäisikään tyytyä vain yhteen puulajiin.

K-Rauta

Vieser

Anno

Vieser

Anno

Myös luonnollisuus ja vaalea skandinaavisuus oli edelleen vahvasti edustettuna. Muhkeat luonnonmateriaalit, seesteisyys ja vaalea pelkistetty ilme olivat kantavina voimina mm. Vieserin, Matrin ja Annon osastoilla. Puuta näkyi paljon, perinteisten lattiapintojen lisäksi sitä oli nostettu myös seinille ja kiinteisiin kalusteisiin. Yllä näkyvä Annon osasto yhdisteli kauniisti erilaisia luonnonmateriaaleja: puuta, hiekkaa, raffeja leca-harkkoja, villaa ja koripunosta.

Tarkett

Kameraani ei tallentunut juurikaan otoksia värikkäimmistä osastoista, mutta tänä vuonna myös ne olivat hyvin edustettuna. Voimakkaat, iloiset värit ja näiden leikkisät yhdistelmät olivat virkistävää vaihtelua luonnollisemman linjan oheen. Tarkettin osastollakin pääsi nauttimaan kauniista väreistä: tässä muuten malliesimerkki siitä, miten materiaali tuodaan näyttävästi esille. Veikkaan, että näiden messujen myötä merkin lattiamatot jäävät aika monelle mieleen – itseni mukaan lukien. Jäätiin nimittäin oikein porukalla miettimään, kuinka kivasti tätä materiaalia pystyisikään hyödyntämään kodin eri tiloissa…

Bo LKV

Woodio

Rasmus Palmgren

Timberwise

Habitaren trendit 2019

 • mausteiset värit: sinappi, okra, terrakotta
 • tumma puu
 • luonnonläheisyys: rouheat luonnonmateriaalit, vaalea puu
 • leikkisyys ja väri-iloittelu
 • oksat ja heinät
 • pyöreät muodot
 • ylellisyys ja aidot materiaalit
 • kuviolasit
 • puulla sisustaminen: seinäpinnat, rimoitukset, kiintokalusteet

Kävimme messujen jälkeen myös Helsinki Design Weekin ajan avoinna olevassa Erottaja 2:n uusrenesanssipalatsissa. Vastikään restauroituun rakennukseen oli rakennettu 65 huonetta käsittävät, suomalaista muotoilua esiintuovat näyttelytilat. Itse rakennus oli huikea, näyttelyhuoneet puolestaan tasoltaan hyvinkin vaihtelevia. Helmiäkin löytyi onneksi joukosta, kuten Anna-Kaisa Melvaksen suunnittelemat Timberwisen ja Cozy Cornerin osastot. Ihan jo kauniin miljöönkin vuoksi kannattaa kuitenkin kurvata paikan päälle, näyttely on avoinna Habitaren tavoin tämän viikon sunnuntaihin asti.

Onkos teillä suunnitelmissa suunnata Habitareen?

sisustus syksyn-sisustustrendit sisustustrendit sisustusideat
Kommentit (2)
 1. Erottaja2 oli huikea ja minunkin suosikki design weekin tapahtumista. Korjauksena että rakennus on myyty yhdysvaltalaiselle sijoittajalle ja siis vasta menossa remonttiin! Rakennus on suojeltu myös sisältä, joten mielenkiintoista olisi päästä näkemään miltä siellä 2v päästä näyttää. Luultavasti nähdäänkin, koska tällaisia kohteita ei Suomessa montaa ole.

  1. Ah, kiitos korjauksesta! Ja tältä tosiaan kieltämättä näyttikin, varsinkin yläkerroksissa. Olin siinä käsityksessä, että jotain oli jo ehditty remontoidakin, mutta hyvä siis tietää että interiööri sen kun vain paranee tulevaisuudessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *