Favourites of the month – heinäkuu

Se on sitten heinäkuu ja perinteisen kuun suosikit -postauksen aika. Tällä kertaa kollaasiin kerääntyi vähän hassu sekoitus kesäisen hempeitä ja linjakkaan moderneja juttuja, mutta oudot sekoitukset ovatkin parhaita, vai mitä. Ehkä tämä myös kertoo siitä, että tällä hetkellä innostaa hyvin erilaiset asiat; sekä pehmeän romanttiset että modernin yksinkertaiset, ja etenkin näiden kahden tyylin huoleton sekoittelu. Viime aikoina olen silmäillyt mm. seuraavia juttuja:

Style Library / Artilleriet / Bendtsens / Artilleriet / Vipp / & Other Stories

  • William Morrisin uusi Melsetter-kokoelma julkaistiin jo hetki sitten, ja suurena Morris-fanina tämä vaati ehdottomasti tarkempaa tutkiskelua. Yksi suosikkikuoseistani on kuvan Double Bough -tapetti, joka olisi ihana vaikkapa jossain vanhan talon makkarissa. Kesäaikaan tällainen tietty hempeys iskee aina erityisen paljon, mutta tämä kuosi taipuu kivasti myös modernimpaankin suuntaan – oikeastaan mihin vain.
  • Massproductionin Jig Mesh Easy chair on aika ihana, vähän uudennäköinen vaihtoehto suosituille metallisille ulkotuoleille. Erityisen herkullinen tuoli on tuossa kuvan Pale brown -värissään; on vähän erilainen, mutta kuitenkin sopivan neutraali ja helppo yhdisteltävä.
  • Ruosteenpunaisen ja ruskean välimaastossa taiteilevat sävyt innostavat muutenkin juuri nyt. Parhailta ne näyttävät yhdistettynä pastelleihin, kuten haaleaan vaaleansiniseen. Ja toki pastelli-ihastuskin on edelleen voimissaan, mihinkäs siitä päästäisiin.
  • Seinälle olen silmäillyt Bendtsensin julisteita, jotka eivät ole mitä tahansa tusinaprinttejä: yritys myy näyttelyilmoituksia, jotka ovat ehtaa vintagea. Vaikkapa tuo Hans Hartungin näyttelyplakaatti vuodelta 1963 sopisi kivasti omankin kodin seinälle.
  • Muller van Severenin kaareva valaisin on superkaunis, tässäkin ihastuttaa eniten tuo punainen sävy. Tätä Hanging Lamp no 3 -nimistä kaunotarta myy Artilleriet. Aika täydellinen vaikkapa valkoisen puuvillakangassohvan vieressä!
  • Vipp on julkistanut hiljattain kolmannen hotellityyliin vuokrattavan huoneistonsa. The Chimney House on kalustettu tietysti Vippin tuotteilla, ja esillä on myös merkin uusia huonekaluja, kuten sohvakokonaisuuksia. Takuuvarmaa tyylipuhdasta tanskalaistyyliä – eipä tältä muuta voi odottaakaan.
  • Ja lopuksi asiasta kesäkassiin – ne kiinnostelevat nyt varsinkin olkisina versioina. Kuvan hapsullinen versio on & Other Storiesin valikoimista.

Heleää heinäkuuta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *