Väri-innostus: pastellit

Muuto

Värit ovat jännä juttu: on lempivärejä, jotka pysyvät vuodesta toiseen samoina, ja sitten on vaihtuvia villityksiä, joista ei olisi uskonut vielä hetki sitten innostuvansa. Itse olen vahvasti hillittyjen ja murrettujen sävyjen ystävä, ja tykkään maustaa näitä satunnaisilla väripisteillä. Pastellisävyt sen sijaan ovat tuntuneet aina kaikkein vieraimmilta, ja siksipä olenkin vähän ihmetellyt viimeaikaista hullaantumistani juuri näihin sävyihin. Näin on kuitenkin käynyt, ja fiilistelenkin tällä hetkellä etenkin seuraavanlaisia sävyjä:

Midnatt / Muuto / Hay

Pastellihimoni ei ulotu ihan kaikkiin sävyihin, juuri nyt olen innostunut etenkin vaaleankeltaisesta ja -sinisestä. Tuo ensimmäisen kuvan Muuton sohva esimerkiksi on ihan huikea, samoin kuin Midnattin laventelinsiniset lakanat, jotka valitettavasti eivät taida millään muotoa sopia nykyisen makuuhuoneeni sävyihin. Pienenä ripauksena ihastuttaa puolestaan Hayn vaaleankeltainen vohvelipyyhe. Vaikka rakastankin erilaisia värejä, päädyn kuitenkin harvoin hankkimaan tämän varjolla mitään uutta kotiin. Usein pienetkin yksityiskohdat riittävät: kaapista kaivettu vanha tyynynpäällinen, kirppismaljakko tai vaikka värikäs kukkakimppu. Kun pohja on yksinkertainen, tuovat pienetkin väripisteet jo tähän ihan uutta ilmettä.

Midnatt

Oikeastaan olen sitä mieltä, että rumia värejä ei ole olemassakaan; on vain rumia yhdistelmiä. Omituinenkin väri miksattuna taitavasti johonkin ihan toiseen sävyyn tuo ihan uutta ulottuvutta molempiin – ja näin ne herkullisimmat yhdistelmät syntyvätkin. Näissäkin kuvissa pastelleihin on yhdistetty hiven jotain odottamatonta tummempaa: vaaleansinisen sohvan pariksi ripaus burgundinpunaista tai laventelinväristen lakanoiden oheen vähän sähkönsinistä. Aika kiva yhdistelmä on myös vaaleankeltainen ja terrakotta – keltainen saa tästä sävystä ihan uutta potkua. Erikoiset väriyhdistelmät tekevät onnistuessaan kodista mielenkiintoisen ja persoonallisen, siksipä liputan aina näiden perään. Näiden kuvien siivittämänä tekeekin mieli tuoda kotiin jotain pastellista: ehkäpä kaivankin ensi hätään kaapista oljenkeltaisen tyynyni, joka sopisi kivasti juuri tähän fiilikseen.

Mistä väristä te innostutte juuri nyt?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *