Eteisen uusi matto

Eteisen matto on roikkunut ostoslistallani lähes siitä lähtien, kun syksyllä muutin tähän asuntoon. Halusin tämän suhteen odotella ensin eteisen ja sen säilytysratkaisujen valmistumista, enkä totta puhuen ollut myöskään ihan varma siitä, minkä tyyppisen maton ylipäänsä haluaisin tilaan. Niinpä annoin asian olla ja odottelin kunnes sopiva matto tulisi vastaan jossakin – ja niin kirjaimellisesti sitten kävikin. Eteiseen valikoitui lopulta sisalmatto, ja tykkään kovasti sen tuomasta luonnonläheisestä fiiliksestä. Nyt tämäkin tila on vihdoin valmis!

Halusin tilaan ison ja leveän maton, jotta tila tuntuisi selkeämmältä ja ehkäpä myös hieman kokoaan isommalta. Myös helppohoitoisuus oli yhtenä kriteerinä, tässä kohtaa kun tallustellaan usein kengät jalassa. Haastetta maton laadun ja värin valintaan toi voimakkaan punertava tiikkinen väliovi, jota vasten monet sävyt ja etenkin kellertävään kääntyvät sisalit olisivat näyttäneet ehkä vähän tunkkaiselta. Juuri täydellinen, harmahtavaan taittava sisal löytyi kuitenkin mattoliike Sepristä, jossa kävin taannoin ihan muissa asioissa, valkkailemassa erääseen toimistoprojektiin sopivia kokolattiamattoja. Heillä oli myynnissä superedullisia, erikokoisia ylijäämämattopaloja, joiden joukosta bongasin tämän palasen, se sattui olemaan juuri sopivan kokoinen ja värinen eteiseeni. Valitsin vain mattoon mieleiseni kantin, ja eteisen mattoasia oli sillä ratkaistu.

Pidän maton löysästä ja melko suurikokoisesta struktuurista, joka muistuttaa vähän koripunosta. Struktuuri tekee matosta kauniin elävän näköisen, ja tuo tunnelmaa valkoiseen eteiseen. Sävy sopii kauniisti yhteen myös viereisen keittiön kanssa. Tämän innoittamana taidankin hankkia pienen sisal- tai hamppumaton myös keittiöön, tänne olisi kiva löytää kapea, ehkäpä hapsullinenkin versio hieman tätä eteisen mattoa vaaleammassa värissä. Vinkatkaapa, jos sopivia tulee vastaan.

Eteinen on täydentynyt myös muutamalla messinkisellä laukkukoukulla, jotka ruuvasin paikkaan hiljattain. Nyt on laukuilla ja huiveillakin oma säilytyspaikkansa. Jos taas koukkuja vastapäätä oleva kenkä- ja takkisäilytysratkaisu kiinnostaa, löytyy aiheesta kattava postaus diy- ohjeineen tästä linkistä.

Nyt on aika pakkailla kuvissa vilahtelevat uudet Vejani ja vähän muutakin kampetta laukkuun. Huomenna kukonlaulun aikaan starttaa auto kohti Vaasaa, jossa meillä on pieni viikonloppukokoontuminen sisustusbloggaajaporukan kesken. Niin kiva päästä näkemään ja tapaamaan tuttuja tyyppejä ruutujen takaa! Matkan tunnelmissa voi pysytellä mukana Instagram-tilini kautta, jonne varmasti taltioituu Vaasan kauneimpia ja mielenkiintoisempia paikkoja aina keskustasta saaristoon ja kaupungin parhaimpiin kirpputoreihin asti.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (10)
 1. Moi!
  Onpa kaunis eteinen, aivan ihanan rento ja kodikas!
  Mikä on maton merkki ja väri? Tiedätkö saako sitä eri mattoliikkeistä?
  Kyselee eteiseen mattoa etsivä🧐
  T. Marja

  1. Kiitos paljon! Matto kyllä viimeisteli tilan kivasti ja sitä kautta viimeiset palaset tuntuivat loksahtavan nyt kohdilleen. En valitettavasti tiedä maton merkkiä tai tarkempaa väriä, sillä tämä oli yksittäinen ylijäämäpala jonka bongasin mattoliike Sepriltä. Mutta ehkä he osaavat auttaa tarkemmin. 🙂

 2. Itse tilasin vähän riskillä netistä Veke.fi:stä virolaisen Narman Tuna sisal-matot eteiseen pellavan sävyisenä, ja sävy vaikuttaa jonkin verran samalta kuin sinun matto. Olen kyllä ollut tyytyväinen! Kumipohja pitää matot paikoillaan. Netissä omien mattojeni sävy näytti harmaammalta, luonnossa enemmän pellavan sävyisiä. Siellä on muitakin Narman sisal-mattoja vähän erityyppisinä ja eri sävyissä. 🙂

  1. Kiitos vinkistä, pitääpä tutkailla heidän valikoimaansa tuon keittiön maton suhteen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *