Blogit
Pihkala

CHAI LATTEA JA VIIKONLOPPUA

Taas viikonloppu! Tämä joulukuu tuntuu valuvan ohi nopeammin kuin arvasinkaan, nyt jo kolmas adventti käsillä.
Minun on kauan tehnyt mieli kokeilla chai lattea, nyt viikonlopun kunniaksi väänsin sellaisen itselleni. Ohje löytyi hiljattain blogin kautta saamastani Karita Tykän uudesta Hyvää Huomenta -kirjasta, joka on täynnä ihanalta kuulostavia ja näyttäviä aamiaisruokia. Aloitin testailun tästä helposta juomaohjeesta, joka osoittautui oikein hyväksi. Tätä tehdään toistekin.
Chai latte on ihan täydellinen juoma juuri tähän aikaan, kaneli ja kardemumma tuovat nimittäin juomaan vähän jouluista fiilistä. Suosittelen kokeilemaan joskus tavanomaisen kahvin tai teen korvikkeena, pienellä vaivalla aamujuomaan saa ihan uutta twistiä. Kirjan raakaruoka-teeman mukaan latte tehtiin tee-pähkinä-sekoituksesta, mutta yhtä hyvin voi käyttää maitovaahtoakin. Ohjeita on netti pullollaan.
Viikonlopuksi hain kotiin muutamia hyasintteja, ajattelin kokeilla, josko huomenna ennättäisi valoisaan aikaan kuvailla vähän paremmin kotona. Pöydällä majaileva kultainen tarjotinkin on uusi. Koodiin tuli juuri näitä upeita Kaymetin alumiinitarjottimia, pakkohan sellainen oli kotiuttaa. Diggailen kovasti tarjottimen tavanomaisesta poikkeavaa kultaista väriä, materiaalia ja sen kevyttä muotoilua, joka on peräisin jo yli kuuden vuosikymmenen takaa. Näitä oli myös hopeisena, aivan ihana väri sekin.
Parissa ekassa kuvassa näkyvä valkoinen alusta on muuten laatikossani pyörinyt vanha näytepala keittiötasosta, liimasin sen alle huopapalat ja otin käyttöön. Erilaisia materiaalimalleja ja yksittäisiä laattoja saa hyödynnettyä vaikka mihin, kun niitä vähän tuunaa. Vain mielikuvitus on rajana.
Inspiroivaa viikonloppua!
Relaxing at home with some inspiring books and chai latte. Seasoned with cinnamon and cardamom, it´s the perfect drink for the christmas season.

Kommentit (8)

 1. Pieni Lintu

  Kuulostaa jännältä, varmaan maistuvaa!

  • maija

   On tuo vaihteeksi aika hyvää, varsinkin näin joulunaikaan mausteinen, lämmin juoma uppoaa. Kantsii kokeilla joskus! 🙂

 2. Sar P

  Chai latte on ollut ainakin 15 vuotta intialaisessa käydessä jälkkärinä.
  Tykkään ja ystäväni joka ei ole erityisesti kahvin ystävä juo sulavasti tätä juomaa.

  • maija

   Mä oon vasta ihan hiljattain tutustunut koko juomaan, se on kyllä vaihteeksi aika ihana vaihtoehto ainaiselle kahville tai teelle.

 3. Anonyymi

  Aivan ihana tuo tarjotin! Mitä hintaluokkaa mahtaa olla Koodissa?

  • maija

   No eikö, mäkin oon ihan huumassa siitä! Tuo minun kokoni on pienin ja sen hinta on 44 euroa, keskikoko maksaa 52 e ja isoin 63 euroa. Kaikkia kokoja löytyy sekä kultaisena että hopean värisenä.

 4. Dagný Björg • Feel Inspired Blog

  This tray is so nice!

  • maija

   It is, I´m so into it right now! 🙂 Got this tray just a couple of days ago, it´s from Kaymet. They have a really nice collection of trays and trolleys, take a look!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *