Blogit
Pihkala

ASPLUNDIN SENKKI

asplundframe3.3-800

Viikon alussa meidän kotiin kannettiin eräs pitkään ja hartaasti odotettu huonekalu. Tilasin Asplundin Frame-senkin ruokasaliin jo ihan alkuvuodesta, ja nyt vihdoin senkki oli valmistunut ja sain sen kotiin sopivasti pääsiäiseksi. Vapaapäivien aikana onkin ollut kiva järjestellä kaappien sisuksia ja somistaa ruokasalia vähän uusiksi. Ja tietysti ihan vain ihastella uutta huonekalua, sillä onhan se paikassaan kyllä aika ihana!

asplundframe1.1-800asplundframe6-800

Senkki täydentää ruokasalia juuri sopivasti; pöydän pääty kaipasi juuri tuollaista kaunista ja selkeää taustaa, jonka päälle saa aseteltua kaikkea pientä. Tasoa voi käyttää joskus tarjoiluunkin, siitä syystä en halunnut kalusteeksi tämän korkeampaa versiota. Umpinaiset kaapit puolestaan piilottavat näppärästi niin maljakkokokoelmat kuin paremmat astiatkin. Olihan tämä nyt lopulta niin paljon järkevämpi vaihtoehto kuin avohylly, jota aluksi harkitsin – onneksi valinta kääntyi tähän.

asplundframe2.1-800 asplundframe4-800asplundframe7-800

Frame-senkki on muodoltaan tosi simppeli, mutta hienot yksityiskohdat tuovat yksinkertaiseen kalusteeseen ihan omaa twistiä. Erityisesti tykkään noista kahvoista, ovat nuden väristä nahkaa. Mietittyjen yksityiskohtien lisäksi laatu vaikutti muutenkin olevan enemmän kuin kohdillaan: sen huomaa esimerkiksi tuotteen painosta (eipä ollu ihan kevyimmästä päästä) ja jopa pakkaustavastakin. Tämä oli kääritty niin huolella styroxiin ja pahviin, että rikkoutumisvaara kuljetuksen aikana on kyllä todella minimissä. Asplundin tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsityönä Ruotsissa, siksi toimitusaika oli tämänkin suhteen pitkähkö. Hyvää kannatti kuitenkin ehdottomasti odottaa.

asplundframe8-800

Kaapissa on hauskana yksityiskohtana myös taiteovet, jotka rullautuvat siististi syrjään. Vielä tämän puolen sisusta on tyhjillään, mutta eiköhän tuo pian täyty tavarasta. Mukava saada keittiön kaappejakin vähän väljemmäksi, kun osan astioista voi piilottaa tähän kalusteeseen.

asplundframe9-800 asplundframe10-800 asplundframe11-800 asplundframe12-800

Nyt alkajaisiksi senkin päälle päätyi asetelma kaikkea sekalaista. Tuoksupelargonia levittää vienoa tuoksia vaihteeksi ruokasalissa ja pari narsissia tuo vähän keväistä tunnelmaa. Taulua täytyy vielä ehkä siirtää pikkuisen, ja muutenkin tavarat tuossa elävät varmasti aika paljon aina tarpeen ja fiiliksen mukaan. Tuohon sopisi aika kivasti joku pöytävalaisinkin, täytyy katsella tällaista joskus vähän myöhemmin.

asplundframe13-800

Tämä Asplundin senkki on ollut ehdottomasti ihanin ja odotetuin kotiin tullut asia pitkiin aikoihin, mutta senkin lisäksi muutakin pientä järkkäilyä on ollut ilmoilla viime aikoina. Täällä pääsiäinen jatkuu nyt kyläilyn merkeissä, joten palataanpa muihin kotijuttuihin taas vähän tuonnempana. Leppoisaa ja rauhallista pitkäperjantain jatkoa kaikille!


My new cabinet was delivered this week, and I love it! This Frame cabinet from Asplund is a perfect choice to our dining room, it has plenty of storage space inside and the top can be used not only displays and still lifes but also for serving food or drinks. The cabinet is basicly very simple but it has some fine little details in it that makes it more exclusive, e.g. those super beautiful leather handles. Many months of waiting was totally worht it!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *