Ajatuksia tulevasta kylpyhuoneremontista

Mukavaa sunnuntaita! Suunnitelmissani oli pyhittää tämä päivä valokuvaukselle, blogijutuille ja muutamien kotijuttujen esittelylle. Päivä vierähti kuitenkin ikkunanpuitteiden maalauksessa, ja nyt on jo auttamattomasti liian myöhä valokuvien ottoa ajatellen – näin näille vapaapäiville helposti käy.  Mutta ei se mitään, vaihdetaanpa tämän päivän aiheeksi toinen aihelistallani keikkunut postaus, nimittäin kylpyhuoneen remontti.

Kuten aiemmin kerroinkin, on tulevan syksyn ja talvikauden suurin kotiproggis kylpyhuoneeni remontti. Koko täällä asumiseni ajan olen pähkäillyt kylppärin kohtaloa ja sitä, riittäisikö tämän ehostamiseen kevyempi fiksaus vai olisiko täysremontti pitkässä juoksussa järkevämpi vaihtoehto. Tutustuttuani tilaan ja käytettyäni sitä vuoden verran käännyin lopulta jälkimmäisen puoleen, jotta tilan toiminnallisuutta ja epäkohtia saadaan paremmin korjattua – ajattelen tässä asiassa samoin kuin monessa muussakin, eli kun kerran tehdään, niin tehdään se kunnolla. Myös tulevaisuuden jälleenmyyntiä ajatellen täysin saneerattu kylpyhuone on mukavampi ja myyjän kannalta turvallisempi vaihtoehto. Ja samalla saadaan kaikki ratkaisut järkevöitettyä ja tila otettua mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön. Eli tällä mennään, kuukauden tai parin remonttievakko on siis tiedossa, kunhan aikataulut tästä selkenevät.

Laattavalinnat

Laatta-asiat ovat vielä hieman auki, mutta selkeät suuntaviivat ovat jo tiedossa. Seiniin haluan eläväpintaista vaaleaa laattaa, ja tätä saisi tulla kauttaaltaan kaikkialle. Yllä olevan kuvan käsintehty laatta olisi ultimate-unelmani, mutta huikea neliöhinta taitaa kääntää valinnan kuitenkin hieman maltillisempiin vaihtoehtoihin. Lattiaan haaveilen joko suurta laattaa, joka saisi jatkaa ehkäpä keittiön dektontasojen tunnelmaa. Mikäli seinänvieruskaivon asennus ei välipohjan rakenteen ansiosta onnistuisi, on suunnitelma b:nä marmorimosaiikkia. Ei kuitenkaan ihan yksivärisenä, vaan eniten minua innostaisi tuollainen ylemmän kuvan kuvan koripunosmosaiikki. Siinä on minusta kivaa uudenlaista jujua ja vanhaan taloon sopivaa tunnelmaa. Haluaisin myös leikitellä hieman erilaisilla boordeilla ja/tai listoilla – tämä on vielä vähän ajatuksen tasolla ja toteutus riippuu lopullisista laattavalinnoista, mutta jotain pientä twistiä olisi tilaan kiva tuoda.

Vinkki: Laattainspistä etsiessäni olen kuluttunut pitkiä aikoja Stiltjen sivuilla – heidän valikoimansa on pullollaan ihan mielettömiä laattoja! Toki monet näistä ovat käsintehtyjä, joka kyllä näkyy hinnassa. Etenkin klassisempaa tyyliä ja ehkä jotain pientä ekstraa etsivien kannattaa kuitenkin painaa tämä sivusto mieleen.

Hanat ja altaat

Tilaan on tulossa seinä-wc ja upotettu suihku, ne tuovat ilmavuutta melko pieneen tilaan. Näiden värissä taidan kääntyä kromiin, mutta ehkäpä nupeissa ja yksityiskohdissa saisi olla myös hieman klassisempaa tunnelmaa. Minulla on jemmassa keittiöstä poistettu kaksiotehana sekä nykyinen, samaa sarjaa oleva ammehana, ehkäpä hyödynnän uudessa kylppärissä molemmat näistä. Kylppärikäytössä kaksiotteisuus toimii minusta hieman keittiötä paremmin, sillä hanaa ei yleensä avata ihan niin usein ja toistuvasti. Hieman epäkäytännöllinenhän tuo silti on, siitä ei pääse mihinkään, mutta ah niin kaunis, kuten nyt vaikka alla olevasta kuvasta ilmenee.

Amme on edelleen vahvasti haavelistalla, sen malli tosin on vielä lyömättä lukkoon. Niin kauniita kuin tuollaiset alemman kuvan pyöristetyt ammeet ovatkin, kiinnostaa minua ehkä vielä pikkuisen enemmän neliskanttinen, sivusta laatoitettu malli. Se integroituu vielä kauniimmin osaksi tilaa eikä sen taakse jää hankalasti siivottavia koloja. Myös kokonaan laatoitettava kiinteä allas olisi huikea! Tuollainen ratkaisu palvelisi suihkun ja ammeen yhdistelmänä erillistä kylpyammetta huomattavasti paremmin. Ah, liikaa hyviä vaihtoehtoja!

Paneeli osana palettia

Asuntoni alakerrassa ja portaikossa on käytetty paljon helmiponttipaneelia, joten minusta se sopisi kivasti kylppäriinkin. Tilan katto menee joka tapauksessa uusiksi, ja jos yläkerran kattoa vastaavaa paneelia ei enää löydy, on valinta tämä. Minua kiinnostaisi käyttää paneelia myös osassa seinistä, ja ehkäpä maalata se kauttaaltaan joksikin muuksi kuin valkoiseksi. Tummat värit ovat poissuljettuja, ettei vino katto tunnu tulevan niskaan, mutta jokin kuvan kaltainen pehmeä vaalea sävy voisi toimia.

Vinkki: Kuvan kylppäri kuuluu Johanna Bradfordille, jonka kaikki kodit ovat inspiroineet minua valtavasti. Suosittelen tutustumaan, mikäli etsinnässä on ideoita etenkin vanhaan talon materiaaleihin ja sisustukseen.

Toiveissa on klassinen, mutta selkeä tunnelma – jotakin tämän yllä olevan modernin ja aiempien vintagehenkisempien kylppäreiden välillä. Helppous, toimivuus ja juuri tuo mainitsemani selkeys ovat avainsanoja: jotakin tänne vanhaan taloon sopivaa, mutta ei kuitenkaan liian hienoa tai kruusattua. Pyykinpesukone säilyy edelleen tilassa, ja tämäkin pitäisi sulauttaa jotenkin kivasti kokonaisuuteen. Lisäksi tilaa ei ole missään nimessä liiaksi, ja viemäröinnit säilyvät paikoillaan. Paljon on siis rajoitteita, mutta uskon, että pienillä muutoksilla tilan toimivuus paranee huomattavasti. Palaillaan tähän aiheeseen, kun suunnitelmat ja aikataulut etenevät.

Ja muuten, jos haluatte kurkata remppaa odotellessa kylpyhuoneeni lähtötilanteeseen, löytyy pari kuvaa siitä alla olevassa postauksessa:

Lue lisää: Laattasuosikkeja ja kylpyhuonesuunnitelmia

Kuvat/all pictures Stiltje & Cupboard & Goods

sisustus kylpyhuone skandinaavinen-sisustus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *