Aamuaurinkoa makuuhuoneessa

Yksi asia, johon ihastuin tässä asunnossa oli olohuoneessa vallitseva valo: tila kylpee auringossa koko iltapäivän ja illan ajan. Talon toisella puolella sijaitsevat makuuhuone ja keittiö eivät puolestaan ole valon suhteen ollenkaan samanvertaisia, itään päin suuntaavat huoneet ovat suurimman osan päivästä melko hämäriä.

Nyt keväällä auringon noustessa ylöspäin olen kuitenkin huomannut, että aamuaurinko paistaa tähän aikaan vuodesta aivan ihanasti makuuhuoneeseen – pitää vain herätä tarpeeksi ajoissa nauttimaan siitä. Yleensä makuuhuoneessa vallitsee hämyisä tunnelma, joka välittyy myös valokuviini. Nyt pitikin taltioida tämä erilainen hetki, kirkkaan auringonvalon myötä tilan tunnelma muuttuu nimittäin ihan erilaiseksi.

Aurinko langettaa kauniit varjot seiniä pitkin. Sängyllä on lempilakanani, Midnattin puuvillalakanat, jotka ovat käytössä tiuhaan tahtiin. Pesuohjeesta poiketen olen pessyt lakanoita vallan 60 asteessa, hehkuva väri on siitä syystä vähän haalistunut, mutta oikeastaan lakanat ovat miltei kauniimmatkin nyt vähän pehmeämmän sävyisinä. Lakanat tuntuvat ihanan pehmeältä ihoa vasten, ainut pieni miinus näissä lakanoissa on näiden herkkä rypistyvyys, tuntuvat menevän ryttyyn jopa pellavalakanoita enemmän. Toisaalta petaukseni eivät ole koskaan niin justiinsa, että rypyt haittaisivat – niistä tulee vain rentoa fiilistä.

 

Tämä on yksi lempinäkymistäni, makuuhuoneesta parioviin ja pidemmälle olohuoneeseen. Tässä kohtaa valo pääsee kulkemaan esteettä koko asunnon läpi, siitä tulee aina oma erityinen tunnelmansa. Onnekseni asunnossa on säilynyt paljon vanhoja yksityiskohtia, kuten kaappeja ja väliovia, ilman niitä koko asunnon fiilis olisi aivan erilainen. Keittiötä lukuunottamatta muita vanhoja kiinteitä materiaaleja ei ole purettu – se on nykypäivänä ehkä jo pieni harvinaisuuskin.

Saan usein kysymyksiä makuuhuoneen seinäsävystä, se on Farrow & Ballin Lamp Room Grey. Tästä postauksesta löytyy lisää juttua ja kuvia sävyvalinnasta. Sävy elää valtavasti valon mukaan, tietyssä valossa se on selkeästi vihertävä, toisinaan se saa lämpimän ruskehtavia vivahteita ja toisinaan sävy näyttää taas neutraalilta harmaalta. On kyllä aivan ihana sävy, joka luo pehmeän kutsuvan tunnelman huoneeseen.

Makuuhuoneeseen suunnittelemani pieni seinähylly on vielä väsäämättä, tosin eipä tällä mikään hätä olekaan, ripustamani taulutkin täyttävät jo ihan mukavasti tuota oven viereistä seinää. Kaikenlaisia projekteja on kuitenkin niin kiva suunnitella ja toteuttaa, että useimmiten en malta pitää kovin pitkään näppejäni irti näistä. Tästä syystä kotikaan ei ole juuri koskaan ihan täysin valmis, vaan pieniä fiksauksia ja ideoita tulee mieleen vähän väliä. Ja tästä juuri nautinkin, koti saa rakentua ja muuttaa muotoaan pikkuhiljaa ajan mittaan.

Aurinkoista alkavaa viikonloppua!


Morning light in the bedroom. The room is usually quite dark but if I wake early enough, I can enjoy the rays of the morning sun lighting up the room. The athmosphere of the room changes remarkably along with the light, and I wanted to capture this mood to the pictures. Have a lovely sunny weekend everyone!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *