Aamu makuuhuoneessa

Talvi saapui tänään Turkuun, ja aamun kuulas pakkasilma vaihtui päivän mittaan sakeaan lumipyryyn. Aamuinen pakkaspäivän aurinko houkutti nappaamaan muutaman sen kummemmin stailaamattoman kuvan makuuhuoneesta aamuvalossa. Pidän huoneen tunnelmasta kaikkina vuorokaudenaikoina, mutta aamuisin huone on idänsuuntaisen ikkunansa ansiosta raikkaimmillaan. Itse tykkään nukkua verhot auki tai ainakin raollaan, sillä rakastan herätä nousevan auringon valoon – tällöin herääminenkään ei tunnu ollenkaan niin tahmealta.

Sängyllä on nyt viihtynyt kokovalkea petaus, se sopii minusta kauneimmin huoneeseen nyt kun kermanväriset samettiverhot ovat löytäneet paikalleen ikkunaan. Olen tällä hetkellä tosi tykästynyt valkoisen, harmaan ja vaalean kellertävän värin yhdistelmään – sinänsä ehkä vähän outokin väriyhdistelmä, mutta sävyt soljuvat kauniisti yhteen ja tuovat harmonista, vähän ylellistäkin tunnelmaa. Löysin verhojen kellertävää myös vanhasta taulustani, jonka asetin ensi hätään rennosti yöpöydälle. Eiköhän tuo löydä jossain vaiheessa tiensä seinällekin asti.

Heitin valkoisen petauksen joukkoon edellisen postauksen Juustomuotti-tyynyn*, se sopii tämän huoneen väreihin ja tyyliin tosi hyvin. Pitkulaiset tyynyt ovat minusta kauneimmillaan sängyllä ja tuovat mukavaa ilmettä petaukseen, tässäkin tapauksessa tuo yksi tyyny piristi huoneen ilmettä mukavasti. Tykkään pitää petauksen taaimmaisina tyynyinä kahta 60×80 cm kokoista tyynyä, nämä kehystävät minusta petausta kivasti ja toimivat myös kätevinä nojailutyynyinä sängyllä lueskellessa tai läppärin kanssa ollessa. Isot tyynyt toimivat myös ikään kuin sängynpäätynä ja suojaavat seinää nuhjuuntumiselta. Usein keskenään erikokoiset tyynyt näyttävät kokonaisuutena kauneimmalta ja tasapainoisimmalta; tässäkin kokonaisuudessa on kolmen kokoisia tyynyjä, joilla kaikilla on oma tarkoituksensa nukkumisesta loikoiluun.

Yövalaisimeni ovat Bernard Schottlanderin Mantikset, niistä pidän aina vain. Oli kyllä ehdottoman hyvä päätös vetää valaisimille kiinteät seinänsisäiset sähköt; vähän työtähän tuo teetti, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. Yöpöydät ovat puolestaan By Lassenin Framet, nekin passaavat myös tähän miljööseen kivasti. Seinäsävystä voi lukea enemmän tästä postauksesta – sama sävy päätyi muuten lopulta Annenkin keittiön tehosteseinäksi, mutta näyttää siellä valkoisten pintojen ja eri valaistusolosuhteiden ansiosta ihan eriltä. Näinpä ne sävyt muuttuvat hauskasti ympäristön ja siellä vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Kirpeän kaunista pakkasviikkoa!


My bedroom bathing in morning light. I am so into the combination of white, cream and greenish grey right now – that mix may sound a bit odd, but I think these colors blend together very well. Especially soft and light yellow tones interest me much right now, I think they bring some nice warmness in the middle of crispy white sheets.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *