Blogit
Pihkala

LEMPIKASVEJA

kasvit15-800

Viikonloppuna oli mukavasti aikaa ja innostusta laittaa kotia kevätkuntoon. Naputtelin tauluja seinille ja vaihtelin tyynyjä – heti tuli paljon raikkaampi fiilis. Tykkään toki tauluista nojailemassa rennosti seinääkin vasten, mutta kyllähän lopputulos on viimeistellympi, kun ne ripustaa ihan seinälle asti. Lauantaisen postauksen Juhani Melenderin taulun lisäksi seinälle pääsi Helene Schjerfbeck -printti, tämä puolestaan ruokasalin puolelle. Nämä olkoot ensimmäiset pienet askeleet taideprojektissani, ja lisää on tulossa. Kyllä taiteesta vain tulee ihan oma lisänsä kodin tunnelmaan!

kasvit12-800kasvit13-800kasvit2-800
kasvit1-800kasvit14-800

Otin viikonloppuna myös vähän aikaa pienimuotoiselle kaupoissa kiertelylle. Plantagenissa olisin viihtynyt vaikka kuinka, siellä oli niin paljon kaikkea vehreää kodin kaunistukseksi. Halusin tyhjäksi jääneeseen By Lassenin vaaleanpunaiseen ruukkuun jonkin ison huonekasvin ja emmin banaanipuun, tyräkin ja aralian välillä. Lopulta kotiin päätyi tämä jälkimmäinen, jotenkin ryöppyävä runsaus (ja hyvä tarjoushinta) houkutti yksinkertaista muotoa enemmän. Ja hyvä näin, tästä tuli kertaheitolla meidän kodin uusi suosikkikasvi. Odottelen vielä jonkin aikaa ruokasaliin tulevaa senkkiä, sillä välin taulu ja iso kasvi saavat tuoda peräseinälle vähän eloa. Kyllähän nekin jo auttavat asiaa ja poistavat hieman tyhjän tilan fiilistä. Kasvit toimivat aina.

kasvit4-800kasvit5-800kasvit7-800

Keittiön puolelle puolestaan päätyi punertava kuningasbegonia. Sen sävy sopii minusta ihanasti harmaisiin kaapinoviin ja hiekanväriseen Skagerakin ruukkuun. Tässä aiemmin ollut viikunapuu on talvehtinut lehdet tiputettuaan kylmävintin puolella, saas nähdä herääkö tämä vielä eloon. Kertokaapa missä vaiheessa viikunapuuta kannattaa alkaa herättelemään, ja kuinka tämä parhaiten tapahtuisi? En voi kehua olevani taitava kasvien kanssa, mutta jospa tämä taito tästä kohentuisi. Näitä ihanuuksia ei nimittäin haluaisi jättää huonolle hoidolle – jos kasveja haalii kotiin kasapäin, on minusta jo pieni velvollisuus opetella myös hoitamaan niitä.

Onko siellä hullaannuttu kasveista?


A crazy plant lady says hi. Last weekend I took a trip to Plantagen and bought a couple of new plants to my home. I placed my findings here and there around the house, here´s some of them. Even separated they bring such a nice energy to the rooms.

Kommentit (4)

 1. Hanna

  Mulla oli viime syksynä tuollainen ihana aralia, mutta se kuolla kupsahti. :/ Liian kuiva huoneilma, suihkuttelin lehtiä kyllä ahkerasti, mutta ei auttanut. Jospa teidän vanhassa puutalossa olisi suotuisampi ilmasto, toivotaan. 🙂

  Teillä on tosi kauniit värit kotona. Vaaleaa ja raikasta, mutta ei ihan niin paljoa silkkaa valkoista.

  • Maija

   Voi ei! Meilläkin on kyllä aika kuiva huoneilma, täytyy siis alkaa suihkuttelemaan tuota heti alusta alkaen. Kiitos vinkistä!

   Ja kiitoksia – jotenkin värit, haaleatkin, sopivat minusta tänne vanhaan taloon ihan puhdasta valkoista paremmin, vaikka tälläkin tietysti oma paikkansa on. Mutta en esimerkiksi osaisi kuvitella näitä alakerran isoja huoneita valkoisin seinin. Vähän pehmeyttä pitää olla 🙂

 2. Blue Peony

  Minuun on myös iskenyt kasvikuume. Huonekuusi talvehti muuten hienosti ja tekee uutta oksakertaa. Muutamassa orkideassakin näkyy nuppuja! Pari viikkoa sitten vaihdoin vanhoihin kasveihin multia ja piristyivät siitä silmissä. Vanhimmassa kiinanruusussa on uusia oksia, jännä nähdä, tekeekö niihin kukkiakin!

  • Maija

   Sitä se kevät teettää! Minun pitäisi myös suorittaa mullanvaihto-operaatio, sitä en vielä viikonloppuna jaksanut tehdä. Varmasti antaa vanhemmille kasveille taas uutta boostia. Oi, kiinanruusu on kyllä upea jo ilmankin kukkia, mutta vqrsinkin niiden kera. Peukut pystyyn kukkien puolesta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *