Vuohenputkikeitto

Vuohenputkista valmistettu keitto on herkullinen tapa nauttia villiyrteistä. Tarjoa keiton kanssa keitettyä kananmunaa pinaattikeiton tapaan.

Vuohenputkia on vielä hyvin saatavilla ja varsinkin varjoisissa paikoissa ne ovat vielä pieniä. Parhaita ovat kuitenkin pienet versot, joissa varsi on ohut. Hieman suuremmista vuohenputkista kannattaa hyödyntää vain lehdet. Suotuisassa kasvupaikassa vuohenputkea kasvaa miltei tasaisena mattona ja ainekset tähän keittoon on nopeasti kerätty. Mikäli vuohenputkea haluaa hyödyntää koko kesän, niin ne kannattaa niittää maan tasalle ja hetken kuluttua paikka kasvaa taas uutta versoa.

Keiton kanssa sopii mitä parhaiten nokkosista valmistettu teeleipä. Päälle keitellään hieman löysä kananmuna pinaattikeiton tapaan. Toki myös tämänkin keiton voi valmistaa myös nokkosista ja kerätä niitä saman verran kuin ohjeessa on vuohenputkea.

Vuohenputkikeitto

Ainekset (4 annosta)

1,5 L
vuohenputkia
50 g
voita
4 rkl
vehnäjauhoja
1 L
täysmaitoa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
4 kpl
kananmunia
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Ryöppää pestyt vuohenputket reilussa vedessä n. 2 minuutin ajan. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna ne.

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa.

Lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon hienonnetut vuohenputket ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoittaen.

Mausta keitto suolalla ja tarjoa keiton kanssa löysäksikeitettyjä kananmunia (keittoaika 5-6 min).

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *