Voileipäkakku rengasvuoassa

Tässä on kaikkien aikojen helpoin voileipäkakkuohje. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja yhdistä leipäkuutioihin. Lusikoi täyte rengaskakkuvuokaan, anna maustua ja kumoa. Koristele pinta ja tarjoile.

Voileipäkakku on yksi juhlapöydän suosikeistani ja olen valmistanut siitä jo aiemminkin monenlaisia versioita, mutta tällä kertaa se saikin aivan uuden muodon. Voileipäkakkua pidetään usein työläänä, mutta tämä versio valmistuu nopeasti ja on näyttävän näköinen. Kaikki märät ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään ja joukkoon hienonnetaan kokonainen maalaisleipä. Leipä saa olla sellaista kovakuorista, jotta lopulliseen voileipäkakkuun jää sopivasti rakennetta. Voileipäkakkumassa painellaan öljyttyyn rengasvuokaan ja nostetaan jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi.

Valmis voileipäkakku kumotaan tarjoilualustalle ja sivellään ranskankermalla. Pinta koristellaan hienonnetulla tillillä ja retiisien kuorista tehdyillä suikaleilla. Lisäksi keräsin muutaman orvokin parvekepuutarhastani koristamaan kakun pintaa. Helppo ja hyvää! Lisäksi tämä voileipäkakku on tavallista kevyempi.

Ohjetta on helppo muunnella! Voit korvata kylmäsavulohen ja katkaravut:

  • 300g kinkkua ja vaihda tilli persiljaan
  • 300g lämminsavulohta
  • 200g fetaa + 100g oliiveja ja vaihda tilli basilikaan

Voileipäkakku rengasvuoassa

Ainekset (12 annosta)

350 g
maalaisleipää
200 g
tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
1/2 dl
sitruunamehua
1 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
150 g
kylmäsavulohta
180 g
isoja katkarapuja
1 kpl
kirpeä omena
1/2 kpl
kurkkua
1 rku
tilliä
Koristeeksi
100 g
ranskankermaa
1 rku
tilliä
50 g
retiisejä
syötäviä orvokkeja
2 h 25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Leikkaa maalaisleipä noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi ja nosta sivuun odottamaan.

Lisää isoon kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Hienonna joukkoon kylmäsavulohi ja hyvin valutetut katkaravut.

Hienonna joukkoon omena, kurkku ja tilli. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon leipä.

Voitele öljyllä n. 2 litran rengasvuoka ja lusikoi täyte tiiviisti vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi, mutta mieluiten yön yli.

Kumoa voileipäkakku tarjoiluastialle ja voitele pinta ranskankermalla. Leikkaa retiiseistä pinnat ja hienonna ne ohuiksi suikaleiksi. Koristele kakku hienonnetulla tillillä ja retiisisuikaleilla. Lisää pinnalle halutessasi syötäviä orvokkeja.

Kommentit (7)
  1. Hei, ”300g kinkkua ja vaihda tilli persiljaan
    300g lämminsavulohta
    200g fetaa + 100g oliiveja ja vaihda tilli basilikaan”.

    Siis, kaikki muutko on samoja täytteessä tuon alkuperäisen ohjeen mukaan ilman lohta ja isoja katkarapuja. Esim, fetan kanssa ei tule mitään muuta kuin oliivit (lisänä tietysti nuo ohjeessa olevat täytteet).

    1. perinneruokaa prkl
      30.5.2019, 11:33

      Moi, periaatteessa voit laittaa tähän voileipäkakkuun mitä vain, kunhan määrä pysyy suurin piirtein 300 grammassa. Kaikki muut ainekset siis pysyvät samoina 🙂

  2. Hei,
    Voikohan tämän tehdä kuinka hyvissä ajoin ennen juhlia? Voisiko tehdä aiemmin kuin edellisenä iltana?

    1. Tehtiin tämä kokeena viikonloppuna ja oli paras 2 pvän päästä joten tänään tehdään jo lakkiaisiin ja koristellaan huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *