Blogit
Perinneruokaa prkl

Voikukista syntyy hunajainen hillo

Voikukista valmistettu hillo maistuu hunajaiselta. Appelsiini ja sitruuna antavat hillolle sopivaa kirpeyttä, mikä viimeistelee maun.

Voikukkia on taas kaikki nurmikot ja tienvarret keltaisenaan. Se on monien nurmikoiden riesa, josta monet haluavat päästä eroon keinolla millä hyvänsä – no nyt voikukat päätyivät hilloon. Purkilliseen hilloa niitä pitäisi kerätä sellainen puolitoista litraa, joista jää terälehtiä noin 5 desiä. Voikukkien maku on miedon hunajainen ja hillosta tulee erittäin makeaa sellaisenaan, siispä hillon reseptiä piti vähän jatkokäsitellä. Lisäsin mukaan appelsiinin kuorta, mikä olisi hyvä olla luomua, sillä siinä on paras maku ilman torjunta-aineita. Mukaan meni myös appelsiinin ja sitruunan mehua. Näistä aineksista keitellään pehmeän hunajainen hillo, missä on sitrushedelmien pikantti maku. 

Voikukkahillosta on moneksi

Tämä sitruksinen voikukkahillo sopii erinomaisesti paahtoleivän päällä tai minkä tahansa vaalean leivän seuraksi, vaikkapa herkullisen korileivän. Kokeile myös sarvien täytteeksi, mitkä ovat kuin croisantteja, mutta helpompia valmistaa. Kevään juhlissa kahvipöytään kuuluu pikkuleivät ja täytekakut, joihin tämä hillo sopii rakenteensa puolesta hyvin täytteeksi. Se on sopivan tahmeaa, mutta maukasta – hyvä täyte herrasväenleipiin tai kermakakkuun

Sitruksinen voikukkahillo

Ainekset

1,5 l
voikukkia
4 dl
vettä
4 dl
hillosokeria
0,5 dl
appelsiinin mehua
2 rkl
sitruunan mehua
2 kpl
luomu appelsiinin kuori raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Poimi nuoria voikukkia kannelliseen astiaan. Otököiden pitäisi kiivetä kanteen, jolloin ne on helppo poistaa.

Nypi terälehdet irti kukista ja huuhdo ne siivilässä.

Lisää terälehdet ja vesi kattilaan. Kiehauta ja jätä hautumaan kansi päällä 60 minuutiksi.

Siivilöi terälehdet pois ja lisää voikukkaveteen hillosokeri, appelsiinimehu, sitruunamehu ja appelsiinin kuori.

Kiehauta noin 5 minuuttia.

Anna seoksen jäähtyä kunnes appelsiinin kuori ei enää putuoa pohjaan. Purkita.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *