Vesimeloni-mansikkasalaatti

Raikas kesäsalaatti syntyy vesimelonista, mansikoista ja avomaankurkusta. Minttu ja hunaja maustaa salaatin täydelliseksi. Murustele päälle fetajuustoa oman maun mukaan!

vesimeloni-mansikkasalaatti

Kesäisillä salaateilla voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Yksi klassikoista on vesimeloni-mansikkasalaatti ja tässä on siitä oma versioni. Lisäsin sekaan hieman avomaankurkkua, sillä sen sesonki alkaa olla käsillä. Kasvihuoneissa kasvatettua avomaankurkkua onkin jo saanut pitkään.

Päälle murusteltu feta toimii erittäin loistavasti makeiden mansikoiden ja vesimelonin kanssa. Feta tekee salaatista myös hieman ruokaisamman. Minttu antaa salaatille ryhtiä. Tarjoa salaatti sellaisenaan vaikkapa patongin kanssa tai erilaisten grilliruokien seurana.

Vesimeloni-mansikkasalaatti

Ainekset (4 annosta)

1 kg
vesimeloni
200 g
mansikoita
2
avomaankurkkua
1 rku
minttua
1 rkl
oliiviöljyä
1
lime
1 rkl
hunajaa
200 g
fetajuustoa
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori vesimeloni ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Poista mansikoista kara ja halkaise ne. Kuori avomaankurkku ja leikkaa viipaleiksi. Siirrä kaikki ainekset kulhoon.

Hienonna minttu. Lisää kulhoon minttu, oliiviöljy, limen mehu ja hunaja. Sekoita ja anna maustua hetki.

Murustele salaatin päälle fetajuustoa. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi sormisuolaa.

ruoka salaatit kevyt-ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *