Vesimeloni-mansikkasalaatti
Raikas kesäsalaatti syntyy vesimelonista, mansikoista ja avomaankurkusta. Minttu ja hunaja maustaa salaatin täydelliseksi. Murustele päälle fetajuustoa oman maun mukaan!
Kesäisillä salaateilla voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Yksi klassikoista on vesimeloni-mansikkasalaatti ja tässä on siitä oma versioni. Lisäsin sekaan hieman avomaankurkkua, sillä sen sesonki alkaa olla käsillä. Kasvihuoneissa kasvatettua avomaankurkkua onkin jo saanut pitkään.
Päälle murusteltu feta toimii erittäin loistavasti makeiden mansikoiden ja vesimelonin kanssa. Feta tekee salaatista myös hieman ruokaisamman. Minttu antaa salaatille ryhtiä. Tarjoa salaatti sellaisenaan vaikkapa patongin kanssa tai erilaisten grilliruokien seurana.
Vesimeloni-mansikkasalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg
- vesimeloni
- 200 g
- mansikoita
- 2
- avomaankurkkua
- 1 rku
- minttua
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- lime
- 1 rkl
- hunajaa
- 200 g
- fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
- sormisuolaa
Tee näin:
Kuori vesimeloni ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Poista mansikoista kara ja halkaise ne. Kuori avomaankurkku ja leikkaa viipaleiksi. Siirrä kaikki ainekset kulhoon.
Hienonna minttu. Lisää kulhoon minttu, oliiviöljy, limen mehu ja hunaja. Sekoita ja anna maustua hetki.
Murustele salaatin päälle fetajuustoa. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi sormisuolaa.