Veriappelsiinilassi

Veriappelsiinista valmistettu lassi on raikas tuulahdus Intiasta. Juoma on hyvää ihan sellaisenaan ja sopii vaikka välipalaksi tai jälkiruoaksi.

veriappelsiinilassi

Intialaisessa ravintolassa otan yleensä ruokajuomaksi mangolassin. Harvemmin – tai en oikeastaan koskaan ole tehnyt sitä itse – enkä nytkään, sillä mangon tilalla käytin veriappelsiinia. Veriappelsiinien ollessa melko makeita ajattelin kokeilla valmistaa niistä lassia. Aika kiva yhdistelmä, mutta ei kuitenkaan niin makea, kuin tavallinen mangolassi. Joukkoon voi heittää hieman sokeria, jos kaipaa lisämakeutta. Se riippuu tietysti paljon millaisia veriappelsiineja sattuu kaupasta löytämään, sillä toiset ovat todella makeita. Se on hyvää ihan sellaisenaan välipalana tai jälkiruokana.

Valmistus on helppoa. Veriappelsiinit kuoritaan veitsellä ja paloitellaan hieman, jotta niiden sisältä pystyy poimimaan mahdolliset siemenet. Veriappelsiinit ja jogurtti soseutetaan teho- tai sauvasekoittimella ja joukkoon laitetaan ripaus kardemummaa. Halutessaan joukkoon voi lisätä vielä sokeria.

Veriappelsiinilassi

Ainekset (2 annosta)

3-4 kpl
veriappelsiineja
200 g
maustamatonta jogurttia
1/2 tl
kardemummaa
1 rkl
sokeria
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori veriappelsiinit veitsellä ja leikkaa muutamaan osaan. Poista siemenet tarvittaessa. Laita palat tehosekoittimeen ja soseuta. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Lisää joukkoon jogurtti ja kardemumma. Lisää tarvittaessa sokeria.

Nauti veriappelsiinilassi kylmänä. Voit lisätä joukkoon myös jääpaloja.

ruoka jalkiruoat valipalat juomat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *