Blogit
Perinneruokaa prkl

Varhaiskaalipihvit

Hunajaiset varhaiskaalipihvit vuohenjuustolla ja pekaanipähkinöillä. Viimeistele timjamilla ja nauti lämpiminä.

Uunissa paahtamalla varhaiskaalista saa valmistettua makuhermoja hivelevät pihvit. Hunajainen kastike karamellisoi varhaiskaaliviipaleet mehukkaiksi. Päälle muutama viipale omenaa ja reilu pala vuohenjuustoa. Pihvit viimeistellään pekaanipähkinöille ja timjamilla. Loistava annos vaikkapa alkupalaksi. 

Varhaiskaalipihvit

Ainekset

500 g
varhaiskaalia
1 kpl
omena
200 g
vuohenjuustoa
12 kpl
pekaanipähkinöitä
kastike
1 rkl
oliiviiöljyä
1 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
sitruunamehua
3 kpl
timjamin oksaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele uunivuoka tai pelti. Leikkaa varhaiskaalista neljä noin 2-3 cm:n siivua ja nosta ne vuokaan.

Valmista kastike sekoittamalla keskenään oliiviöljy, hunaja, suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon timjamin lehdet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastike varhaiskaaliviipaleiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Viipaloi omena ohuiksi siivuiksi ja lisää ne paistettujen varhaiskaaliviipaleiden päälle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Leikkaa vuohenjuusto neljään osaan ja lisää omenaviipaleiden päälle. Murenna pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää vuohenjuuston päälle. Jatka paistamista noin 5 minuttia tai kunnes vuohenjuusto on hieman sulanut. 

Koristele varhaiskaalipihvit timjamilla ja lisää päälle halutessasi lisää hunajaa. 

Kommentit (1)

  1. Siiri / Pilkettä

    Onpa kiva idea varhaiskaalista, tämä pitää ottaa kokeiluun! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *