Valkosuklaavanukas mansikoilla

Helppo valkosuklaavanukas on kesäinen jälkiruoka, jonka kruunaa punssilla maustetut mansikat.

valkosuklaavanukas

Voisin syödä mansikoita joka päivä – ne ovat varmasti yksi sellaisista marjoista, joihin ei kyllästy koskaan. Mansikoita onkin mennyt tänä kesänä varmasti jo yli 10 litraa, sillä jokaisella kauppareissulla tarttuu mukaan purkki jos toinenkin. Tälläkin hetkellä jääkaapissa odottaa purkillinen pääsyä seuraavaan mansikkareseptiin, mutta siitä myöhemmin lisää.

Valkosuklaavanukas on mielestäni todella helppo ja herkullinen jälkiruoka. Kaikki ainekset lisätään kattilaan, jonka jälkeen seosta aletaan kuumentaa. Kannattaa olla tarkkana erityisesti kiehautusvaiheessa, sillä maito saattaa palaa helposti pohjaan. Parhaiten vanukas syntyy pinnoitetussa kattilassa.

Jäähtyneen valkosuklaavanukkaan päälle hienonsin mansikoita, jotka marinoin punssilla. Tähän sopii kylläkin mikä tahansa makea likööri ja tietysti ihan pelkät mansikat toimivat.

Valkosuklaavanukas mansikoilla

Ainekset (4 annosta)

4 dl
kevytmaitoa
3 rkl
perunajauhoa
1/2 dl
sokeria
2 kpl
keltuaista
75 g
valkosuklaata
Marinoidut mansikat
200 g
mansikoita
2 rkl
punssia
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Erottele kananmunista keltuaiset.

Mittaa kattilaan kylmä maito, perunajauho, sokeri ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen. Vanukas on valmista, kun se on sakeutunut.

Nosta kattila pois liedeltä ja raasta joukkoon valkosuklaa. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut vanukkaan joukkoon. Jäähdytä vanukas kylmässä vesihauteessa.

Perkaa mansikat ja hienonna ne. Lisää joukkoon punssi ja anna maustua.

Jaa vanukas neljään annoskulhoon ja lisää päälle marinoidut mansikat.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *