Tikkupullaa nuotiolla

Tikkupullien paistaminen on mukavaa puuhaa, jossa jokainen pääsee paistamaan oman pullansa. Pakastepullataikina toimii myös tässä tarkoituksessa, jolloin valmistus nopeutuu huomattavasti. Kypsien pullakierteiden kanssa maistuu esimerkiksi mansikkahillo.

Tikkupullien valmistus alkaa pullataikinasta, johon sopii mainiosti peruspullataikina tai vaihtoehtoisesti voi käyttää valmista pakastealtaasta löytyvää pullataikinaa, jolloin valmistus on nopeaa. Pullataikinan kohotessa valmistetaan tikut, vaikkapa pajusta, sillä se katkeaa helposti ja myös kuori irtoaa kauttaaltaan. Varaa jokaiselle yksi tikku.

Pullataikinasta leikataan pala, mikä rullataan noin sormen paksuiseksi ja 20 senttiä pitkäksi pötköksi. Pötkö kierretään tikkuun siten, että päät jäävät kierteen sisään, näin pullataikina pysyy hyvin tikussa, eikä tipahda. Jokaisen kierteen väliin olisi hyvä jättää noin sentin verran tilaa, sillä taikina kohoaa paistaessa kaksikertaiseksi. Parhaat tikkupullat syntyvät hiillostalla ja sopivan etäiseltä matkalta, jolloin pullat eivät pala ja kypsyvät kauttaaltaan.

Näitä pitää tehdä toistekin!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *