Texmex-kaalikeitto
Lempeän mausteinen texmex-kaalikeitto on maukas vaihtoehto perinteiselle versiolle. Lisää keiton pinnalle maissilastuja ja lusikallinen ranskankermaa – kaalikeitto ei ole koskaan maistunut näin hyvältä!
Syksyisin maistuu lämpimät keitot. Ne lämmittävät mukavasti ja ovat sopivan kevyitä vaikkapa lounaaksi. Yksi suosituimmista on kaalikeitto, mutta se on maultaan melko tylsä, eikä sitä jaksa syödä kovinkaan pitkään, jos sattuu tekemään isomman kattilallisen. Tämän keiton ajatus on viedä maku pois itse kaalista, mutta pitää se silti tärkeimpänä osana keittoa.
Pyrin pitämään keiton valmistuksen mahdollisimman helppona, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin kiireisen arjen keskellä. Kaali, sipuli ja chili pilkotaan kattilaan hetkeksi kuullottumaan, jonka jälkeen sekaan lisätään loput ainekset suoraan purkista. Makunsa keitto saa monikäyttöisestä tacomausteseoksesta, joka sopii tähän erinomaisesti.
Valmiin keiton päälle lisätään ranskankermaa ja reilusti maissilastuja, joita kannattaakin varata pöytään kulhollinen.
Texmex-kaalikeitto
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- kaalia
- 1
- sipuli
- 1
- chili
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 1 pss
- tacomaustetta (28 g)
- 500 g
- tomaattimurskaa
- 6-7 dl
- vettä
- 1
- kasvisliemikuutio
- 1 tlk
- mustapapuja (380/230 g)
- 1 tlk
- maissia (330/285 g)
- 1 tl
- oreganoa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- Tarjoiluun
- 50 g
- maissilastuja
- 200 g
- ranskankermaa
- korianteria
Tee näin:
Hienonna kaali, sipuli ja chili. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa.
Lisää joukkoon tacomauste, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia.
Lisää valutetut ja huudellut pavut, maissi ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista kaalin kypsyys ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoile keiton kanssa maissilastuja ranskankermaa ja korianteria.