Täydellinen porkkanakakku
Mehukas porkkanakakku ja pekaanipähkinöillä maustettu tuorejuustotäyte tekevät tästä kakusta täydellisen. Kakun valmistus on helpompaa kuin luulet, sillä sen täyte on samalla myös kuorrute!
Täydellinen porkkanakakku on mielestäni sisältä mehukas ja siinä on paljon täytettä sekä kuorrutetta. Monesti porkkanakakut kuorrutetaan vain päältä ja halusinkin tehdä tässä poikkeuksen. Kokonaan kuorrutettu porkkanakakku pitää kosteuden sisällään paljon paremmin, joten se ei pääse kuivahtamaan missään vaiheessa. Oikeastaan se mehustuu päivä päivältä paremmaksi. Runsas määrä täytettä ja kuorrutetta ovat parasta porkkanakakussa!
Klassinen tuorejuusto-voikuorrute maustetetaan hienonnetuilla pekaanipähkinöillä, jotka tekevät siitä astetta maukkaamman. Pähkinäinen maku sopii mainiosti porkkanakakkuun ja yleensä niitä laitetaan kakkutaikinan sekaan ennen paistamista. Hienonnetut pähkinät antavat myös anteeksi ulkonäössä, sillä pinnasta mahdolisesti irronnut kakkumuru sekoittuu kuorrutteen sekaan huomaamattomasti.
Kaikkien porkkanakakkufanien pitää kokeilla tätä! Lupaan, että ihastut varmasti. Tämä on yhtä hyvää, ellei jopa parempaa kuin porkkanakakku-kääretorttu, joka on ollut yksi blogin kestosuosikeista. Mikäli porkkanakakku-kääretorttu ei ole vielä tuttu, niin kannattaa kurkata myös sen ohje – se sisältää myös runsaasti täytettä!
Täydellinen porkkanakakku
Ainekset (14 annosta)
- 2 1/2 dl
- fariinisokeria
- 250 g
- voita (huoneenlämpöistä)
- 3
- munaa
- 4 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- kanelia
- 1/2 tl
- muskottipähkinää
- 1 rkl
- leivinjauhetta
- 4 dl
- hienoksi raastettua porkkanaa (n. 3 porkkanaa)
- Täyte ja kuorrute
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g
- voita (huoneenlämpöistä)
- 5 dl
- tomusokeria
- 2 dl
- pekaanipähkinöitä
Tee näin:
Vaahdota fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä vaahdottaen.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 18–20 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 20 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä kakkupohja.
Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Vatkaa kunnes seos on vaaleaa. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa ja lisää ne täytteen sekaan.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoilualustalle. Lisää täytettä jokaisen kerroksen väliin ja kuorruta kakku lopulla täytteellä. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.