Blogit
Perinneruokaa prkl

Porkkanakakku vääntyy helposti myös kääretortuksi

Tästä kääretortussa ei täyte lopu kesken ja se onkin porkkanakakun paras osuus. Porkkanakakun muodonmuutosleikin etuina on varsinkin säilyvyys, sillä täyte pitää mehukkuutensa suussasulavaan kakkupohjaan kietoutuneena. Toisaalta tämän kääretortun elinkaari ei ole kovin pitkä, sillä se on vastustamaton. Mikäli kääretortusta haluaa enemmän kakkumaisen, voi puolet täytteestä jättää kääretortun päälle. 

Valmista ensin kääretorttupohja. Mikäli riittää viiitseliäisyyttä kannattaa leivinpaperi voidella ennen massan levitystä. Itse sitä en viitsinyt, jolloin kääretorttupohja nappasi muutamasta kohdasta kiinni. Ei siis mitään katastrofaalista. Pohja kannattaa kumota paiston jälkeen puhtaan leivinpaperin päälle, minkä päällä on ripaus sokeria, näin se ei tarraa taas uudelleen kiinni. Pohjan annetaan jäähtyä hyvin, sillä tuorejuustomassa sulaa helposti pohjan päälle. Silloin lopputuloksena ei ole kääretorttu vaan pikemminkin märkä moppi.

Kääretortun rullauksessa kannattaa huomioida että täyte on levitetty tasaisesti, mutta ei loppuun asti. Käytä rullauksessa apuna pohjalla olevaa leivinpaperia niin pohja ei repeä. Jos nyt olet saanut kääretortun jotakuinkin rullattua, niin pidä se vielä leivinpaperiin kiedottuna ja yritä kiristää siitä tiukka rulla. Sitten vain kääretorttu jääkaappiin lepäämään muutamiksi tunneiksi. Tämä torttu oli vuorokauden, jolloin se on varmasti jämähtänyt ja maustunut mukavasti. 

Katso myös nämä superhyvät kääretortut!

Porkkanakakku-kääretorttu

Ainekset

2 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
100 g
voita (sulatettuna)
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 dl
porkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)
Täyte
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
400 g
tuorejuustoa (maustamatonta)
5 dl
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista porkkanakakkukääretorttu näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää lopuksi tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.

Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin.

Siirrä porkkanakakkukääretorttu jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

Kommentit (27)

  1. Vierailija

    🙂

  2. Maku_Elina

    Loistava idea tämä porkkanakakku-kääretorttu! =)

  3. jennykkä

    Njam :P! Näyttää ja kuulostaa ihan sairaan hyvältä! Täytyy kokkeilla 😀

  4. Perinneruokaa Prkl

    Tässä ainakin täytteen määrä on juuri sopiva. 😛

  5. Perinneruokaa Prkl

    Kokeile ihmeessä. Porkkanakakku on sellaisenaan jo niin hyvää ja tässä on vielä enemmän tuota herkullista täytettä. Nam. 😛

  6. Suvipa

    Taivaallista!Tuorejuustoksi laitoin vaniljan makuista ja päälle hilloja!Nam!Leivinpaperin päälle voi laittaa sokerin sijasta kookoshiutaleita..Antaa myös omanlaista makulisää…

  7. Vierailija

    Ihanan mehevä tuli. Mutta hieman ihmetyttää tuo täytteen tomusokerin määrä. Ihan oikeastiko 5 dl tomusokeria?!? Laitoin itse n. 1,5 dl ja silti täytteestä tuli ihan liian makea.

  8. Vierailija

    Tosi hyvaa oli!
    Jatin voin pois taikinasta ja lisasin porkkanan kanssa omenaa, nam. Myos kaytin vahan enemman mausteita ’peinteisen carrot cake:in’ tyyliin.
    Mukava vaihtelu porkkanakakkuun, kiitos 🙂

  9. Vierailija

    Lisäsin täytteeseen puristettua sitruunan mehua ja sopi hyvin muutenkin niin maukkaaseen piirakkaan 🙂

  10. Perinneruokaa Prkl

    Hyvä idea! Se tuo varmasti kivasti raikkautta tähän 🙂

  11. Tiina LIndqvist

    Voiko tätä kääretorttua pakastaa ?

  12. sari kalliomäki

    Hei, minä pakastin ja pysyi hyvänä, sulatin jääkaapissa ja leikkasin paloiksi hiukan kohmeisena.

  13. Mönkkeli

    Mulla meni tää ihan pipariksi. Pohja hajos rullatessa, täyte jäi tosi tosi löysäksi. Mitä tuorejuustoa käytit? Mulla oli Arlan… Oisko siinä vika? Vai missä? Ja miksihän se pohja hajoaa? Minkä kokoinen pelti Sulla oli käytössä? Jos mun pohjasta tuli liian ohut?

  14. Perinneruokaa Prkl

    Moi! Voi ei! Pohjan jäähtyä rauhassa, koska sen pitää olla täysin jäähtynyt, ettei täyte sula siihen. Tuorejuustona käytin Philadelphiaa, mutta en usko että se siitä olisi johtunut. Annoitko täytteen jäähtyä hetken vatkauksen jälkeen jääkaapissa, sillä sen pitäisi jäykistyä siellä hetki ennen levitystä. Mun uuni on ihan normaali 60 cm leveä, sellainen pelti, kuin niissä yleensä on 🙂 Olisko näistä yhtään apua?

  15. carrot

    Maukasta tuli, mutta minun makuuni olisi kyllä vallan mainiosti riittänyt puolet täytteestä (mikä taitaakin olla se määrä mikä yleensä laitetaan porkkanapiirakan päälle).

  16. Perinneruokaa Prkl

    Tässä on kyllä runsaasti tuota täytettä 🙂 Puolella määrällä onnistuu varmasti yhtä hyvin!

  17. Mönkkeli

    Juu, pohja oli jäähtynyt, kun tein sen aamulla ja illalla vasta täytin. Ja kyllä täyte oli sekä jääkaapissa, että pakkasessa, mutta koostumus pysyi vetelähkönä. Luulen, että vika oli tuossa himputin Arlan tuorejuustossa, koska se oli näin jälkikäteen mietittynä huomattavasti löysempää kuin esim. normaalisti käyttämäni Valion Eila. Tämän takia ois kiva, että ohjeiss alukisi mitä tuorejuustoa on käytetty (mutta sittenhän se olisi mainosta, i know…) hankalaa… Kiitos kuitenkin avusta.

  18. Perinneruokaa Prkl

    Ehtiköhän se kääretorttupohja sitten hieman kuivahtaa ja mureni sen takia… Nojoo, en tiennytkään, että noissa tuorejuustoissa on noin paljon eroa. Olen aina käyttänyt philadelphiaa ja se on kyllä aika tönkköä! Pitääpä mainita seuraavalla kerralla resepteissä paremmin nuo ainekset 🙂

  19. nom

    Missä vika, kun mullakaan pohja ei rullautunut yhtään nätisti? Pohja oli tarttunut kiinni sokeroituun paperiin ja lähti halkeilemaan saman tien, kun aloitin rullaamisen paperin avulla. Voiko se olla kiinni siitä, että korvasin osan sokerista fariinisokerilla? Muuten tein kyllä ohjeen mukaan, ja tuli hyvää! Täytteessä sovelsin sen verran, että jätin voin pois, lisäsin mascarponeen appelsiinin mehua ja vain noin desin tomusokeria. 🙂

  20. Perinneruokaa Prkl

    Moikka! No se tarttuminen voi hyvinkin olla kiinni siitä fariinisokerista, sillä se on tahmeampaa. Luulisi silti, ettei se vaikuttaisi siihen halkeamiseen, vaan jopa pitäisi sen paremmin kasassa. Ehtiköhän se kuivahtaa? Oliko se leivinpapereiden välissä jäähtymässä?

  21. Leipuri

    Onnistui hyvin. Ei halkeillut käärittäessä. Käärin leivinpaperin avulla napakkaan rullaan. Tein täytettä vähemmän kuin ohjeessa ja tuli silti riittävästi.

  22. Rituliina

    Täydellistä on tullut, olen tehnyt jo monta kertaa. Pakastus vain parantaa makua. Olen jättänyt rasvan pois täytteestä. Esim. Appelsiinituorejuusto on ihanaa täytteenä. Uskon, että on hyvää, niin monta reseptiä olen saanut jakaa vieraille.

  23. Schrodde

    Ekan kerran kun tämän reseptin bongasin, ajattelin heti ”Miksen itse tätä keksinyt”?! On muuten makoisa ja olen tätä monille jakanut 😛 Itse olen korvannut raasteen valmiilla pötkössä myytävällä luomu-porkkanasoseella ja aaaa että tulee mehevää 😛 Tänään pitkästä aikaa tarkoitus tehdä tätä huomisen naistenpäivän kunniaks – jospa onnistuis!

  24. Vierailija

    Todella hyvää ja ihanaa, että täytettä on niin runsaasti!

  25. Mörkönen

    Bongasin ohjeesi netistä ja piti tietysti päästä heti testaamaan. En tiedä mikä huono karma mulla on sinun reseptiesi kanssa, mutta tälle kääretorttupohjalle kävi täsmälleen samoin kun toisellekin reseptillesi. Lituskaksi läsähti. Reseptin mukaan tein ja varovasti kääntelin ja uuniakin olin kolistelematta, mutta tuloksena kengänpohja. Ja porkkanakakku sentään on aina ollut oma bravuurini leivonnassa! Huoh. Mutta irtos niin liukkaasti leivinpaperista, että meinas huiskahtaa koko pohja lattialle! Ei voi sanoo että tarttus kiinni 😀

  26. Mirkku

    Mitenköhän tämä onnistuisi gluteenittomilla jauhoilla.. Ootko / onko kukaan kokeillut?

    • perinneruokaa prkl

      Hei, mun mielestä mun yksi kaveri teki sitä gluteenittomilla Semperin Finmix jauhoilla ja onnistui 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *