Sushivohvelit

Nyt tehdään rapeaa sushia! Vohveliraudalla rapeaksi paistettu sushiriisi ja päällä poke bowl tyylinen ratkaisu lohta, avokadoa ja kurkkua! Päälle kastikkeet ja sushivohvelit ovat valmiit – NAM!

sushivohvelit

Eilisen vohvelipäivän kunniaksi tuli kokeiltua pitkään mietinnässä olleet sushivohvelit. Sushiriisi paistetaan vohveleiksi vohveliraudalla, jolloin riisi muuttuu kivan rapeaksi ja tarjoaa oivallisen pohjan täytteille. Näiden vohvelien täytteeksi valitsin ne klassisimmat sushitäytteet eli lohta, avokadoa ja kurkkua. Päälle majoneesia, chilikastiketta ja seesaminsiemeniä. Sushivohvelit tarjoillaan soijakastikkeen kanssa. Tavallaan annos muistuttaa paljon poke bowlia.

Sushivohvelien työläin vaihe on itse riisin valmistus. Riisiä ei tarvtise kuitenkaan jäähdyttää välissä, joten se nopeuttaa hommaa hieman. Riisiviinietikan, sokerin ja suolan voi sekoittaa suoraan kuuman riisin sekaan. Vohveleiden paistaminen on sitten oikeastaan omasta mausta kiinni. Riisi ei pala kovinkaan helposti vohveliraudassa, joten voit itse päättää sopivimman paistoasteen. Itse pidän sellaisesta, jossa sushivohvelin pinta on rapea, mutta sisus vielä pehmeä. Yhtä vohvelia varten tarvitaan noin 1,5–2 dl sushiriisiä. Muista tasoittaa riisi koko vohveliraudan kokoiseksi levyksi, jotta lopputulos on mahdollisimman tasainen.

Täytteet lisätään hieman jäähtyneiden vohveleiden päälle. Sushivohvelit kannattaakin syödä heti!

sushivohvelit

 

Sushivohvelit

Ainekset (6 annosta)

4 dl
sushiriisiä
5 dl
vettä
1 dl
riisiviinietikkaa
3 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
öljyä paistamiseen
Täytteet
300 g
merilohta
2
avokadoa
1/2
kurkku
1 dl
majoneesia
1/2 dl
chilikastiketta
1 rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
lime
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita seos kypsän riisin joukkoon.

Paista sushiriisi vohveleiksi. Voitele vohvelirauta öljyllä ja lisää 1,5–2 dl sushiriisiä raudalle. Levitä riisi koko pinnalle haarukan avulla ja paista 3–4 minuuttia.

Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.

Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Kuutio myös kurkku.

Nosta vohveli lautaselle ja lisää päälle kuutioitua lohta, avokadoa ja kurkkua. Valuta päälle majoneesia ja chilikastiketta. Viimeistele seesaminsiemenillä ja halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa sushivohveleiden kanssa soijakastiketta ja limeviipale.

 

ruoka kalaruoat aasialainen-ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *