Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Spagettikurpitsa-bolognese

Uunissa paahdettu spagettikurpitsa täytetään herkullisella bolognese-kastikkeella ja kuorrutetaan lopuksi juustoraasteella. Helppoa ja herkullista!

Tutustuin vasta muutama viikko sitten spagettikurpitsaan. Oikeastaan en tiedä miksi vasta nyt, mutta ehkäpä niitä ei ole ollut saatavilla yhtä hyvin aikaisempina vuosina. Spagettikurpitsa veikin heti mennessään, sillä sen kypsennys on helppoa ja maku loistava. Sisuksen voi kaivertaa kypsennyksen jälkeen pois kuoresta tai täyttää kurpitsan puolikkaan erilaisilla kastikkeilla.

Tässä ohjeessa täytteenä on klassinen bolognese-kastike, joka sopiikin hieman happaman ja makean makunsa ansiosta kurpitsalle loistavasti. Ensimmäiseksi kurpitsat halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet, minkä jälkeen päälle ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Spagettikurpitsan kuori on melko kova, joten kurpitsaa voi yrittää pehmentää ensin mikrossa muutaman minuutin verran, näin halkaisun pitäisi onnistua paljon helpommin. Sillä välin kun spagettikurpitsat pehmenevät uunissa on hyvää aikaa valmistaa täytteet. Kurpitsan kyspyyden pystyy testaamaan helposti haarukalla, kun se irtoaa ja hajoaa kuoren pintaan asti on kurpitsa varmasti kypsä. Tämän jälkeen kurpitsat täytetään ja kuorrutetaan vielä juustolla. Hetki uunissa ja herkku on valmis.

Spagettikurpitsa-bolognese

Ainekset
( 2 Annosta )

700 g
spagettikurpitsa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
naudan jauhelihaa (10%)
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
1-2 kpl
valkosipulinkynsiä
200 g
tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
hunajaa
1/2 rku
basilikaa
75 g
juustoraastetta
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Halkaise spagettikurpitsa ja poista siemenet. Ripottele pintaan suolaa ja oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Jos halkaiseminen tuntuu vaikealta, voit pehmentää kurpitsaa ensin mikrossa muutaman minuutin ajan.

Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla, hunajalla. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.

Ota kypsät spagettikurpitsat pois uunista ja jaa täyte niihin. Ripottele päälle juustoraaste ja nosta takaisin uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes pinta saanut hieman väriä.

 

Kommentit (2)

  1. Maria

    Hei! Ainesosalistasta puuttuu tomaattimurska, minkä verran sitä tulee? 🙂

    • perinneruokaa prkl

      Moikka! Hyvä huomio 🙂 Nyt se on lisäilty reseptiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *