Sitruunakakku – raikas klassikko
Perinteinen sitruunakakku valmistuu hetkessä kahvipöytään. Tällä ohjeella valmistat reippaasti sitruunalta maistuvan kuivakakun, joka viettelee makuhermoja.
Etsiessäni blogin arkistoista sitruunakakkua tajusin, etten ole tehnyt vielä sellaista. Kaikenlaisia muita kuivakakkuja löytyy kuten, äidin hapankermakakku, punssikakku, piimäkakku ja tiikerikakku. Taitaa niitä olla muitakin, mutta näin äkkiseltään en löytänyt sen enempää. Kuivakakut ovat yleisesti aika helppoja valmistaa ja sopivat moneen tilanteeseen. Äidin kahvipöytään ne kuuluvat poikkeuksetta – ne ovat kuin leipä, jota pitää olla aina tarjolla ruoan kanssa.
Tätä reseptiä en sen ihmeellisemmin lähtenyt muuttamaan alkuperäisestä, mutta sitruunamehun ja -kuoren määrän kolminkertaistin. Sitruunaa pitää olla niin paljon, että se maistuu kunnolla. Mielestäni kuivakakkujen yleisin ongelma on se, etteivät ne yleensä maistu juuri miltään. Esimerkiksi tavallisen sitruunakakun alkuperäiseen reseptiin tulee vain kaksi ruokalusikallista sitruunamehua.
Sitruunakakku
Ainekset (16 annosta)
- 200 g
- voita
- 3 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 4 kpl
- kananmunia
- 1 dl
- sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
- 2 kpl
- sitruunankuorta raastettuna
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- Voitelu
- 1 rkl
- voita
- 2 rkl
- korppujauhoja
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin.
Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45- 50 minuuttia.
Kumoa kypsä kakku sokeroidun leivinpaperin päälle.
Sitruunakakku on parasta 🙂
On kyllä tosi hyvää 🙂 ja niin helppoa valmistaa
Ihana lapsuuden tuttu ja rurvallinen Sitruunakakku👍Tuon teen pääsiäiseksi🐥
Tämä sopiikin hyvin pääsiäiseen myös väriensä puolesta 🙂