Sinihomejuusto-punajuurikana

Kaikki samassa vuoassa. Punajuurta, ohraa ja broilerinkoipia sisältävä uuniruoka yllättää yksinkertaisuudellaan.

Syksyisin tekee mieli aina kaikenlaisia helppoja uuniruokia, joissa kaikki ainekset kypsyvät samassa vuoassa. Tässä uuniruoassa yhdistyvät kaikki lempiraaka-aineeni – punajuuri, ohra, sinihomejuusto ja broileri. Yleensä käyttäisin niitä broilerin parempia osia eli rintafileitä, mutta koivissa on paljon enemmän makua – tosin itse lihaa ei ole niin paljon.

Tätä vuokaa varten ostin maustamattomia broilerin koipia, sillä kaupasta ei löytynyt mitään valmiiksi marinoitua, joka olisi miellyttänyt. Se oranssin värinen kastike ei oikein tällä kertaa toimi, mutta hyvän ja juuri tähän ruokaan sopivan  marinadin pyöräyttää nopeasti. Marinadiin sekoitellaan hunajaa, oliiviöljyä, timjamia, suolaa ja mustapippuria. Hyvin tavallinen sekoitus, mutta toimiva. Halutessaan mukaan voi laittaa myös valkosipulia, mutta jätin sen tällä kertaa pois.

Uunivuoan pohjalle pilkotaan punajuuret ja sipuli. Päälle lisätään ohrasuurimot ja kanaliemi. Kasviksia paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen päälle nostetaan marinoidun broilerin koivet. Kypsennystä jatketaan vielä noin tunnin verran matalammassa lämmössä, jolloin punajuuret kypsyvät ja broilerin koivista irronnut herkullinen neste imeytyy ohraan. Vuoan viimeistelee päälle murennettu sinihomejuusto.

Sinihome-punajuurikana

Ainekset (4 annosta)

1 kg
punajuuria
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1,5 dl
ohrahelmiä
3 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
150 g
sinihomejuustoa
Marinoidut koivet
800 g
broilerin koipia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 rku
timjamia
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 h 35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 15 min

Tee näin:

Marinoi ensin broilerin koivet. Lisää isoon kulhoon hunaja, oliiviöljy, hienonnettu timjami, suola ja mustapippuri. Jätä koivet kulhoon marinoitumaan hetkeksi.

Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Nosta punajuuret voideltuun uunivuokaan. Hienonna joukkoon sipuli ja valkosipuli. Mittaa päälle ohrahelmet. Sekoita keskenään kuuma vesi ja kanaliemikuutio ja kaada liemi vuokaan.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää päälle marinoidut broilerin koivet ja murennettu sinihomejuusto. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *