Sieni-perunarieskat
Paljon sieniä sisältävät perunarieskat ovat taivaallisia vielä lämpiminä voin kanssa! Kokeile rieskoihin lajitelmaa erilaisista metsäsienistä.
Joskus sienimetsällä saalis jää pieneksi ja koriin on kertynyt paljon erilaisia sieniä, eikä oikein tiedä mitä niistä kannattaisi tehdä. Näiden rieskojen tarina alkoi juurikin näin. Muutama kantarelli, herkkutatti ja kourallinen leppärouskuja oli päätynyt korin pohjalle pyörimään. Leppärousku on muuten yksi parhaimmista sienistä, mutta ehkä hieman tuntemattomampi. Leppärouskujen maitiaisneste on oranssia, joka on hyvä tuntomerkki ja sieni tuoksuukin hieman porkkanalta (kuvassa kuitenkin kantarelleja).
Tällä ohjeella sieni-perunarieskoista tulee todella mehukkaat ja ne kannattaa säilyttää jääkaapissa paremman säilyvyyden kannalta. Parhaimmalta ne maistuvat vielä lämpiminä voin kanssa ja ovat oiva lisäke esimerkiksi lämpimälle keitolle.
Sieni-perunarieskat
Ainekset (12 annosta)
- 300 g
- tuoreita metsäsieniä
- 300 g
- keitettyä perunaa (n. 4 kpl)
- 1 rkl
- voita
- 1 kpl
- pieni sipuli
- 1 tl
- timjamia
- 2 dl
- vettä
- 1 tl
- suolaa
- 3 dl
- vehnäjauhoja
Tee näin:
Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä on haihtunut kaikki neste. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Paista hetki.
Hienonna keitetyt perunat pieniksi paloiksi. Yhdistä peruna ja jäähtyneet sienet kulhossa.
Lisää joukkoon timjami, vesi ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita taikinaksi.
Jaa taikina 12 osaan uunipellille leivinpaperin päälle. Painele rieskojen pinta tasaiseksi jauhojen avulla.
Paista sieni-perunarieskoja 250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.