Sienestäjän avokukko
Uusia tapoja suppilovahveroiden käytölle. Täyteläinen sienirisotto sopii loistavasti rapean ruiskuoren kaveriksi.
Vielä löytyy muutamia reseptejä, jotka eivät päätyneet Perinneruokaa prkl -kirjaan. En oikeastaan edes tiedä miksi tämä oli tippunut kirjasta pois, mutta jotain sähläystä siinä varmasti on ollut. No nyt voin ainakin julkaista sen täällä sopivasti parhaimpaan suppilovahveroaikaan.
Tämä resepti on siitä hauska, että siinä yhdistyy suppilovahverorisotto ja avokukko. Nopean kypsennyksen ansiosta risotto pysyy mehukkaana ja samalla pohjalla oleva ruiskuori rapeana. Kiinnostaisiko maistaa?
Sienestäjän avokukko
Ainekset (6 annosta)
- 1 L
- suppilovahveroita
- 2 rkl
- voita
- 3 kpl
- salottisipulia
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1/2 dl
- puuroriisiä
- 7 dl
- kasvislientä
- 50 g
- parmesaanijuustoa
- 2 rkl
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1/2 tl
- mustapippuria
- Pohja
- 1,5 dl
- vettä
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 2,5 dl
- ruisjauhoja
- 1 tl
- suolaa
Tee näin:
Hienonna puhdistetut sienet ja paista niitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes niiden neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi, hienonnetut salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki ja lisää sitten puuroriisi.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja lisää sitä vähän kerrallaan paistinpannulle. Anna seoksen kuplia hiljalleen, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. (Tähän menee noin 30 minuuttia.)
Lisää lopuksi raastettu parmesaanijuusto, sitruunanmehu ja hienonnettu timjami. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tee pohja sekoittamalla yhteen vesi, vehnäjauhot, ruisjauhot ja suola. Kaulitse taikinasta ruisjauhojen avulla soikea 0,2 cm paksu levy, jonka mitat ovat noin 30 x 20 cm.
Nosta pohja uunipellin päälle ilman leivinpaperia. Lusikoi sienitäyte pohjan päälle ja taittele reunat hieman rypyttäen. Paista 15 minuuttia 275-asteisessa uunissa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kuulostaa tosi mukavalta yhdistelmältä: aion ehdottomasti kokeilla. Olisiko ohjeessa hiukan liian vähän riisiä? o,5 dl?
0,5 dl riisiä on oikein, se turpoaa todella paljon keitettäessä ja sienistä tulee myös paljon lisää täytettä 🙂