Raikas kurkkusalaatti

Tämä raikkaan makuinen kurkkusalaatti toimii niin lisäkkeenä kuin leivän päällä levitteenä. Tuorejuusto toimii mainiosti kurkkusalaatin pohjana ja tekee rakenteesta hieman jämäkämmän.

Välillä on hyvä tutustua jääkaapin sisältöön tarkemmin. Tuorejuustossa alkoi viimeinen käyttöpäivä lähestyä ja jääkaapissa oli paljon myös muitakin raaka-aineita, joten nyt syntyi hieman erilainen kurkkusalaatti. Tuorejuusto toimiikin mainiosti kurkkusalaatin kastikkeena ja se tuo rakenteeseen sopivaa jämäkkyyttä. Eikä tämä kurkkusalaatti myöskään lässähdä yhtä helposti, kuin perinteiset jogurttipohjaiset toverinsa.

Valmistus on yksinkertaista. Kurkku halkaistaan ja siitä poistetaan siemenet lusikalla, minkä jälkeen se kuutioidaan pieniksi paloiksi. Samoin tehdään myös kuoritulle kirpeähkölle omenalla ja suolakurkulle. Kaikki ainekset sekoitetaan tuorejuuston joukkoon ja sekaan hienonnetaan vielä ruohosipulia. Periaatteessa tässä voi käyttää mitä vain yrttiä ja kokeilin sekaan myös korianteria, joka toimi erittäin hyvin. Lopuksi salaatti maustetaan mustapippurilla, suolalla ja hunajalla. Kannattaa maistella välillä, jotta salaatista saa mieleistä. Hunajan määrän oikeastaan määrittää omenan hapokkuus, joten lusikka käteen ja maistelemaan.

Raikkaan makuinen kurkkusalaatti

Ainekset

1 kpl
kurkku
1 kpl
hapan omena
1 kpl
suolakurkkua
200 g
tuorejuusto rasvaa 13 g
1 dl
ruohosipulia
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
1 tl
hunajaa
Muut ainesosat
tuoreita yrttejä koristeluun

Tee näin:

Poista kurkusta siemenet ja kuutio se pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja leikkaa se myös kuutioiksi. Leikkaa myös suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kaikki ainekset sekoituskulhoon.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta mustapippurilla, suolalla ja hunajalla. Sekoita ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *